Új hozzászólás Aktív témák
-
cloud2
tag
Codegen 300W: Valaki tapasztalt már olyat, hogy menet közben egyszercsak elsötétül a képernyő (leáll a vinyó, de van fesz, csak mintha alacsony lenne), a ventillátorok lassabban kezdenek pörögni, majd pár másodperc múlva normál sebességre gyorsítanak és a gép is megpróbál újrabootolni, majd 15 másodperc múlva ugyanez kezdődik...
Teszteléskor minden terhelést levettem a tápról, csak az alaplap, proci, procihűtő és memória volt a gépben, mégis produkálta.
Beraktam a tápot egy másik gépbe, de ott jónak tűnik...
Ez konkrétan táphiba, vagy lehet proci/alaplap/memóriahiba is?
A táp ezeket hajtja lassan már egy éve, sose volt vele gond:
MSI 845Ultra-C, P4 2.8B@3.15, Spire EasyStream III, 768MB/266 DDR, Maxtor 80GB/7200, 4 gigás vinyó mobilrackkel, Connect3D Radeon 9600XT, Pinnacle PCTV, DVD író, CD író, webkamera, scanner -
_bala_
csendes tag
helló!
(gigabyte 8IPE1000-G,IP4 3Ghz prescott,512Mb pc3200 sdram,ati radeon 9600,codegen 300W,1db maxtor vinyo meg egy cdiro)
A problémám az hogy szabálytalan időközönként újraindul a gép, aztán belépéskor kiirja h sulyos hiba történt és ezt eljátsza többször is egy nap, ráadásul olyat is csinál h ki van kapcsolva és magától bekapcsol. (én a tápra gyanakszom)
Mi lehet a probléma?
a hozzászólásokat előre is köszi! -
mr_ricsi
veterán
-
Fade_Away
őstag
300w codegen ezthajtja:
barton 2600mhz, 9800pro@xt, 2*512ram, 160gighdd, dvd iro, néha +1hdd.
Szóval imho nyugodtan.... -
BrianX
csendes tag
Nekem egy 300w-os Codgen hajtja: P4P800 ,P4 2,6C ,1 CD író ,1DVD-író ,1 Maxtor 80GB-s win. ,Fx5600 +a monitor is a tápról kapja az áramot és ennek ellenére atomstabil a gép.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
szatocs
őstag
Vagyis mit kéne tennem ?
-
szatocs
őstag
Nem tom igazán, hogy ez tényleg táphiba - e , ( 300W Codegen), de amikor bekapcsolom a TV TUNER kártyát , mindig újra indul a gépem.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
RobiTheHun #71 üzenetére
Akkor az alaplap nem is méri. Tehát a progi biztosan hülyeséget ír ki.
-
TeeJay
félisten
válasz
RobiTheHun #67 üzenetére
mit akarsz ez nem is vészes
nálam +5V-ra 4,70-4,76 Biosban
+12V-ra meg 12,40-12,50V
az már gázos -
mr_ricsi
veterán
válasz
RobiTheHun #67 üzenetére
''Valami alkatrész eldurrant, hogy a -5 meg a -12 ilyen sok (vagy kevés) vagy ez csak codegen?''
Vagy ez a mérőprogi. (Hülyeséget mér.)
Jól feltételezem, hogy a biosodban az alaplapod nem jelzi ki a -5 és -12 V-okat? -
RobiTheHun
tag
válasz
RobiTheHun #67 üzenetére
uppsz!
-
RobiTheHun
tag
Felélesztem a topic-ot.
Van egy ilyen kis drágám és a feszek nem az igaziak:
Valami alkatrész eldurrant, hogy a -5 meg a -12 ilyen sok (vagy kevés) vagy ez csak codegen? -
Break
senior tag
Még mielőtt belekötnétek a tápomba .....itt egy kép róla :
Bővebben: link -
perempe
veterán
Nekem ma ment tönkre egy Codegen 300W-os táp, de 3,5 évet szolgált.
-
Break
senior tag
Én beválaltam egy 480W-os Codegent......megy...fesz nem ingadozik(rengeteg minden van rajta).....és a az aláírásomban lévő gép fut vele...
Bár még nem láttam róla sehol egy tesztet se de 10-12k árával és a teljesítményével eddig 110%-ossan megvagyok elégedve.... -
Gismo
addikt
válasz
SylverBullet #57 üzenetére
Havernak is 400-as Codegen lett véve! És azse rossz! Az is halk, jó feszek...!
-
SylverBullet
tag
Én is elvok Codegennel... csak nekem 400W-os! (sztem yoo)
-
hmm nekem is codegen 300w os van ben gépbe.
p43ghzes proc aerocool ht-101, ti4200, 200g sata, 80gide, cdiro, dvd-iro, 8 centis venti és 4 centis venti.
semmi gondom nincs vele...
és még huzni is leeht nyugodtan... -
mr_ricsi
veterán
-
karfiol
csendes tag
Azért mert valami drágább, nem feltétlenül jobb.
-
maross
nagyúr
hi. az en 300as bolti codegen tapjaim 11, ill 9 honapot birtak, utana bemondtak az unalmast. nem rantott magaval semmit, de akkoris.a gep ti4200, 60gb+160gb, dvdiro <- ezt elbirta. vidkartyat kicsereltem 9800se-re, a 160as vinyo neha leallt es utana megint felporgott..na ekkor csereltem le 400asra.
-
sziszegő
senior tag
Nem tom de a tápon aki spórol az hülye.
EGY NORMÁLIS TÁP AZ OLYAN 17 NETTÓ KÖRÜL INDUL az ilyenre már 3 vagy élettartam gari van és legalább 2,5 kiló a súja
Hosszútávon a drága táp a legolcsóbb az összes táp közül. -
Nekem is Codegen 300 W-os tápom van egy alap P4-es gépet simán elbír viszont ha pl van egy DVDíród,Meg pl 3 winyód akkor gond lehet. Tapasztalatból mondom.
Szerencsére a gépemnek sőt még a tápomnak se lett semmi baja.
Mesélek:Van egy 1500MHz-s P4 Willamet procim, Geforce MX460 vidikari, 2 db 120 GB Maxtor vinyóm, meg egy DVD-íróm, ezek így simán mennek sőt még extraként egy WesternDigi 20GB-os vincsit is elbír, de amikor a WD 20-as helyett egy 60GB-s Seaget volt benne akkor másolás közben egyszer csak leállt a 60-as vinyó majd újra felpörgött és másolt tovább valószínű hogy kevés volt neki az áram, javalom vegyél új tápot
-
HerrKiss
tag
Én is Coolink-en gondolkozom most. De a jelenlegi gépem (1.3 Tua Celeron, 512 MB SD, 1 fix + 2 mobil HDD, 2 DVD, 1 CD, Abit Siluro GF4 Ti4200, floppy, ventik) egy 300W-os Codegen táppal megy. Már csak 1-2 hétig, aztán csere, remélem ezalatt az idő alatt már nem füstöl el. De korábban ugyanez a konfig egy vargáné és társa táppal ment, és azzal sem volt gond a stabilitással...
-
sziszegő
senior tag
Én a helyedbe kicserélném azt a tápot, nem valami jók a codegányok.
-
Skót
aktív tag
A codegányról annyit hogy amíg az volt a gépemben még alapjáraton is restartolgatott hátmég ha valami elkezdett fogyasztani a gépben (pl proci terhelés 50% felé ment)!
Aztán lett Coolink AP-400DX és lettek nyugodt éjszakák
[Szerkesztve] -
SylverBullet
tag
Sziasztok... Most, hogy tápoknál vagyunk, szeretnék tőletek segítséget kérni... a gépemben 400W Codegen van.. a 12Cm FAN os kiadá... van rajta egy Combo drive, egy DVD író és 2 vinyó... most tervezem, hogy veszek 2 sata vinyót mellé, és a kérdésem az, hogy el fogja e bírni a táp! (A gép neonozva is lesz!)
Plíz help mí! -
TexT-BoY
addikt
cseréld le de pikk-pakk!!!!
nekem egy 300as Codegen odavágott a P2!!!!!! 400as cerkának 256rammal lappla !!! minden em oda lett kivée a vinyó + hangkari
azóta jöttem rá hogy már is olyan nehezek azok a csiftekek
ja aztán volt egy jintang vagy hasonló nevű 300w-os tápom P3mal!!! és elkezdett LÁNGOLNI a gép hátuja!!! ez a tráp viszont semit nem vitt magával -
DeFrAgGeR
tag
UP
-
-
Peat;)
veterán
Olvastam és a képeken sem láttam szénné égett codegen halmazokat
, lehet hihetetlen de én nyugodtan alszom, főleg hogy pár ezret nem dobtam ki a kukába(nekem a gépben minden kidobásnak számít
) Az meg ár alaplap dolga hogy mennyire ingadozik pl. a cpu feszültsége(nekem 0, epox lapnál) szóval a táp csak a kakaót adja és kész. Nem kell túllihegni, már vagy 15 éves biztos van(mármint a táp, de lehet a codegen is
bármennyire is sok a panasz
), csak megy már a kisebb gyártóknak is, főleg ha több éve piacon vannak.
Egyébként ha újonnan kéne tápot venni akkor inkább a coolink, de már arról is olvastam panaszt itt a ph!-n valahol(nemtom melyik verzió volt pontosan)
[Szerkesztve] -
DeFrAgGeR
tag
NA most aztán már tényleg nem tudom mitévő legyek.
Láttam a múltkor egy olyan tápot amin 6 eszközcsati volt + a többi.
Olyet lehet kapi 350-400 W környékén?
Sorry de táphoz láma vok! -
Peat;)
veterán
Szerintem elbírja könnyedén, nekem az adataimnál lévőt is 300w codegen viszi csak egy cd-íróm van, de két wincsivel 2db házhűtővel és a 9800(jóval többet ''eszik'' egy 8500-nél asszem)-al semmi gond.
Egyesek túllihegik ezt a tápdolgot és már a legalapabb gép alá is a min. 400W-osat ajánlják. Leégéstől meg nyugi legyen,csak akko csinálja ha hamisított, régebben voltak ilyen példányok(haveromnak nemrég szállt el a codegenje és semmit nem vitt magával). Esetleg ha van egy elosztód amiben van magasfesz védelem(pl. villámnál így nem az esetleg nem a legjobb márkás tápra hárul a feladat) nyugodtan megveheted. MAx mégis elfüstöl
De nem hinném hogy baj lenne
-
DeFrAgGeR
tag
Akkor tippet v tanácsot adjatok h milyet vegyek majd.
Árban mondjuk 10 k-ért lehet zsírabbat venni? -
DeFrAgGeR
tag
HElló!
Az a gondom hogy szeretnék a gépbe neon-t rakni, ám van 1 kis probléma!
Mind a 4 tápcsatim foglalt.Rábízhatok erre a tápra még egy tápelosztót?
Nem fog elfüstölni?
SEGÍTSETEK!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen házat vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest