- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kpityu2
addikt
A dolog egyszerű: elvileg azért megy be valaki dolgozni, hogy elvégezze a melót, és ezért pénzt kapjon. Ennyi. Ezt kell elvárni, és ehhez kell biztosítani a feltételeket.
Ami azt is jelenti, hogy pl. mire befejezi az adott feladatot, addigra tudja hogy mi a következő. Mert ha ez nincs, akkor szépen széthúzza a munkát, nehogy úgy nézzen ki hogy nem csinál semmit. Mindenhol van némi lébecolás, mert az ember nem robot, de ez max. annyi, hogy amíg megy a gép, ott van mellette, nem kell elrohanni mondjuk az udvart sepregetni.A szabályokon azt értem, hogy nem lehet a lovak közé dobni a gyeplőt, ami az "oldjátok meg magatok között, engem nem érdekel, van jobb dolgom" felkiáltásban szokott megnyilvánulni. Teccik nem teccik, a vezető azért kapja a fizetését, hogy menedzselje nem csak a munkát, hanem a dolgozókat is mint közösséget. Ha ezt nem teszi, az olyan mintha a melós nem csinálná meg a marást, esztergálást. Ebbe beletartozik az is, hogy figyeli, hogy ki az aki nem kooperál, ki az aki lop, stb. Ez bizony sok meló, de hát ugyi a vezető is azért megy be, hogy elvégezze a munkáját, nem azért hogy a wifin lógjon.
Ami az a bizonyos papírt illeti, Vagy a kézmosót, vagy bármi ilyesmit. Két út van: vagy tesztek ki 10-et naponta, vagy 15-öt, vagy 20-at ha kell (alig hinném, hogy ennek a költsége sokat nyomna az egyéb költségek mellett), vagy pedig megoldjátok hogy folyamatosan legyen. Technikailag ez úgy oldható meg, hogy a főnök úr, vagy műhelyvezető a körútján nem csak azt nézi meg, hogy elkészült-e már a munka, hanem azt is, hogy van-e papír, törüközö, kézmosó a retyón. Vagy pedig biztosítja, hogy lehessen vételezni amikor elfogyott. Ha valaki összecsődít 5-10-20 embert egy épületbe, akik egész nap ott vannak, az bizony ne lepődjön meg, ha ilyesmikkel is foglalkoznia kell.
-
TGWH
őstag
Alap lenne, hogy kell még egy ember, aki figyeli a többit. Aztán ha fogy a papír, akkor elő lehet venni
De sok helyen ez sem járható. Mondjuk itt odáig nem jutunk el, hogy időt mérjünk, meg visszaszámoljunk, hogy mégis hány óráig vakarta az ürge a tökeit meló helyett. Mert az azért már durva, hogy az egész napi melóját le lehetne hozni kb. 4-5 óra alatt maximum... -
TGWH
őstag
Teljesen egyetértek, nálunk is ez megy, a főnöknek elég a baja, nem nézi mi mennyi idő alatt készül el.
Simán ráhúzzák túlórára.
Minél lazább a rendszer, annál nagyobb a pofája a melósnak. Ezért nem megy semmire az ország, a paraszt magyar akkora egy szadista nép, kell neki egy kőkemény felettes, aki munkára ösztökéli, máshogy nem megy. Nekem pl. munkakörömön kívüli feladatot akart adni az egyik kolléga, mert hogy segítsek már be, mindjárt szállítás. Hát rohadjon meg, nemet mondtam, mert tudtam mire megy ki a játék. Két órás meló volt az egész, megcsinálta nagy nehezen, nem tudta másnak sem lepasszolni, utána meg munkaidő vége előtt 45 perccel már vakarta a tökeit, mert nem tudott mit csinálni...
Ugyan az az ürge, csúsztatta a munkaidőt, de úgy, hogy szabadságot nem kellett kivennie arra a napra amikor nem volt ott, a meló meg ugyan annyi maradt, mint ha nem ,,dolgozza le'' azt az időt. Akkor most mi a fszomat csinált 8 óráig? Semmit. Engem lebsznak, mert kajaidőből kb. 3 percet csúszok, meg kajaidőben beszélgetek, miután végeztem a zabával, ők meg óránként tartanak 10 perc szünetet + többi szünet.
Amikor ráértem, besegítettem nekik, erre a kolléga, nem felettes, felszólított, hogy a meló másik felét is csináljam már meg, amikor az egész amúgy az ő feladata, csak hát 8 órából kb. 2-3 óra szünet lazán összejön neki... utána meg hápog össze-vissza, hogy őt alulfizetik, meg fél óráig futkos mindenkihez, hogy hát ez nem lesz meg, ez nem fog elkészülni mára...
Na ennek vége, főleg hogy jön a nyár, ha megint lenyúlják a céges ventillátoromat, veszek egyet a tescoban, lesz vagy 2-3 ezer forint, aztán leülök elé ha végeztem a melómmalvagy inkább elhúzom én is a francba, merjenek csak beszólni...
Ja lenyúlás, másik dolog, amikor már a wc papírt is a cégtől csórja az ürge, mert úgy gondolja, olyan keményen dolgozik, hogy neki az jár... durvább verzió, amikor reggel meló előtt betolat a kocsival, és szórja bele a rozsdamentes maradék anyagokat... -
BÁ Nutrition
addikt
ahol voltam korabban otthon az szeriaban esztergan volt kb 6000 ft-os oradij atlagos helyen
aztan gane helyen volt esztega+3 tengelyes maro kb 7-8000 ft/ora egyedi gyartasbanitt eszterga es 3 tengelyes maro megy 70-80 fontert, 5 tengely 80-100 fontert egyedi gyartasban, de ezekbe igen sok kamu ido is bele van szamolva
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest