Új hozzászólás Aktív témák
-
keri
csendes tag
válasz
.::cHeKkk::. #1 üzenetére
Na sok okos ember...30milla egy CNC-ért..nane. Egy profi ipari CNC-hez 1-2 milláért hozzá lehet jutni, de megnézel német HobbyCNC oldalakat, nagyon szép amatör gépeket raknak össze kb. 150ezerből.
Nagybátyámnak ilyen van, és NYÁK gyártástól kezdve, hűtőborda marásig mindenre lehet használni ami előfordul háztájiban.
Én is most építek ilyet
Természetesen a HobbyCNC gépek nem tudnak 0,001mm pontosságot, csak 0,1mm jobb esetben 0,05 és acélt sem nagyon tudnak megmunkálni, mert ahoz tenyleg kell a több millás gép nagy teljesítménye, de többnyire ez nem is igény.
SKF Lineáris csapágyak kb 40ezerbe kerülnek (40cm lökethossz esetén), golyós orsó 50-60ezer. (ezek elég pontosak, ha előfeszitést is használnak) A szerkezetet acélból hegesztve, vagy aluprofilokból csavarozva szokás csinálni házilag a feladat által kivánt robosztussággal.
A maró motor, vagy Praktikeres felsőmaró, vagy szinten olcsó Praktikeres Ferm kézi maró. Nekem ez utobbi van. Ehez lehet kapni kb 1000forintért nagyon sokféle szerszámot.
Léptető motorjaim leselejtezett HP 4p nyomtatók laptovabbító motorjai.
Sajnos ezek 4 vezetékes motorok, igy a Magi féle elektronika nem jó, de amúgy is én magamnak fejlesztem a vezérlést. Motoronként kb 2000forintba fog kerülni, de még nem döntöttem el, hogy egy PIC16f877-el vezéreljem az egészet, vagy motoronként egy kisebb PIC-el.
Ha az embernek nem kell igenyes mechanika, mert csak mintakat akar kivagni lemezből akkor a fapados, fioksines valtozat is elég, az meg lényegesen olcsobban kihozható. Persze ha nem ert az ember hozzá és mással csináltatja, vagy készen veszi, akkor úgy baromi drága tényleg. -
CounterBoci
senior tag
válasz
.::cHeKkk::. #32 üzenetére
bocsi, de ha ezt az elején közlöd akkor nem gondolom azt, hogy egy őrült modder cnc maróval akar oldallapot kivágni, vagy hasonlók.
egyetemes marók esztergák stb vannak pár milláért újonnan, ezt onnan tudom hogy a mi sulinkba most vesznek új esztergákat, a régieket meg eladják párszázezrekért -
jpm
senior tag
válasz
nekünk a suliba volt egy cnc eszterga azt egy commodore +4-es vezérelte......
-
hezso
aktív tag
válasz
.::cHeKkk::. #13 üzenetére
De külömben más esélyed nincs, csak ilyet szerezhetsz/csinálhatsz reális áron.
Ha ilyesmit vennél csak drágán kapod meg a munkadíj miatt, mert azért nem 2nap megcsinálni.
Készen gyárit nincs esélyed. De ezt már kifejtették. -
LukE
veterán
válasz
1 probat megerhet:Bővebben: link
-
hezso
aktív tag
válasz
.::cHeKkk::. #5 üzenetére
Ha értesz az elektronikához és a fa barkácsolásához 30-60K ból könnyűfémek és fa/műanyag megmunkálására képes ''hobby cnc'' gépet csinálhatsz. Linket(magyar, ezzel foglalkozik) mindjárt adok.
Szerk: megvan a link Bővebben: link
[Szerkesztve] -
-=Ghost=-
őstag
válasz
.::cHeKkk::. #5 üzenetére
hát... lehet hogy lenne vállalkozó...
ugyebár németországban vagy hol valaki vállalta hogy megölik és megeszik...
úgyhogy csak hajrá! -
Torry
addikt
válasz
Tesóm dolgozik ilyen gépen.
Az 30 milla volt
Jobban jársz, ha megcsináltatod amit akarsz!
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- E-roller topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Update 06.27. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged