- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Második bétánál jár a One UI 8
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Magyarított Android alkalmazások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolti.22
senior tag
válasz
Gesztiboy #8802 üzenetére
Ezt a bénát figyeljétek!
Délután 2 óta
szopokbíbelődök ezzel a TACACS.NET-tel. Eleinte a modern.ie oldalról szedtem le előre telepített XP-t, hogy majd VBOX-ra telepítve a TACACS.NET-et működni fog az egész. Ezt lepróbáltam GNS3 1.3.4-gyel, meg a 0.8.7-tel, de nem lett jó. Mindig annyi látszott csak a wsharkban, hogy a router küldi a csomagot, amire a vbox, vagyis a tacacs szerver azonnal egy tcp rst-t küld. Ugyanez volt akkor is, ha nem is futott a szolgáltatás. Tűzfalat kilőttem, pingek mentek, minden ment, csak a tacacs nem.
(Annyit még megfigyeltem, hogy ha gui-ból akartam indítani a szolgáltatást, akkor nem indult el, ha parancssorból, akkor meg igenWTF)
Hmm, gondoltam hátha az előre telepített XP volt a baj, így telepítettem én magamnak egy XP-t. Akárhogy próbáltam, nem ment azzal sem.
Legutolsóként azt próbáltam, hogy a saját laptopomra telepítettem a TACACS.NET-et és onnan MS loopback interfészt használva biztos jó lesz majd. Ezt már nagyon régen csináltam, ezért youtube-on keresgéltem és megtaláltam Keith ezen videóját, ahol pont ezeket állítja be. Eleinte GNS3 1.3.4.-ben próbáltam (mer' az a legújabb), de már ott elbukott a mutatvány, hogy a Cloudhoz nem tudtam sehogyan sem hozzákapcsolódni. Utána indítottam a GNS3 0.8.7-et. Ott egyből kiírta, amikor a Cloudot akartam konfigolni, hogy admin módban tessékleszszíves próbálni. Elindítottam úgy. Engedte a konfigolást és azt is, hogy hozzákössek egy virtuális switchet, arra meg a routert. MS loopbacket bekonfiguráltam, routert szintén, ping nem megy...Ok, szoftveres tűzfal icmp engedélyezése után ment. Próbáltam azután, nem lett jó megint. Go back to tűzfal, TCP 49 engedélyezése megtörtént. Megint nem csinált semmit az istenverte. Akkor pattant be az ötlet, hogy 5 hálókártya van a laptop szerint, nem biztos, hogy a default 127.0.0.1 szerver ip beállítás jó neki. Beállítottam azt is neki. Authentications.xml-nél alapból ki van kommentelve a default login, kivettem, próbáltam rámenteni, azt írja a notepad++, hogy "A mentés sikertelen, másik folyamat használja", vagy valami ilyesmi. Megnézem, milyen folyamat használja...tacplus.exe, kilőttem. Menteni akarok megint, ugyanaz a hibaüzenet... hmm, csak nem admin mód kell ennek is? DE! Rámentettem. GNS3 0.8.7. indít, cloud bekonfigol, tacacs konfig belőve, mehet a teszt: nem sikerült. Net stop tacacs.net, net start tacacs.net, újratesztel, működik.........
Amúgy megnéztem most a GNS3 1.3.4-gyel is, ha admin módban indítottam el, akkor a cloudhoz engedte hozzákötni a virtuális switchet. Utána admin mód nélkül is engedte, azelőtt meg nem
Kérem vissza a sz@ros 5$-om!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- HP Elitebook Folio 9470M laptop (14/i7-G3/6GB/256SSD)
- LG 45GS95QX-B 45" ÍVELT OLED MLA WQHD 240HZ 0.03 MS GAMING MONITOR
- HP Zbook 15 laptop (15,6FHD/I7-G4MQ/16GB/128SSD/Nvidia2GB)
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS Ultra 7 165H 32GB 1TB NVMe IR kam gar
- LG 45GR95QE-B Ívelt OLED 2K WQHD 240Hz, 0.03ms, NVIDIA G-Sync ,FreeSync Premium ,HDMI 2.1
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged