- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolti.22
senior tag
Passed His CCNA – Got a Job Offer!
Pf, mekkora duma
Nézzétek a fejeket.
http://www.howtonetwork.com/hall-of-fame/
-
zsolti.22
senior tag
válasz
Gesztiboy #6570 üzenetére
A negatív kritika is kritika. Nem lehet mindenkinek megfelelni, nem várható el, hogy mindenki pozitív véleménnyel legyen, akármiről is van szó, mindig van egy dickhead, aki csak azért is típusú
Csak emlékeztetlek a bloggal kapcsolatban, hogy az egyik bejegyzés alapötlete tőlem származik
-
zsolti.22
senior tag
Te tusi_, nálatok a VSS nem kettő 6500-as összechannelezve, ami egynek látszik?
-
zsolti.22
senior tag
Egy roueren lehet használni az usbflash-t arra, hogy egy pendriveot arra rákötve arra menjenek a logok, vagy ennyire nem univerzális a cisco?
-
zsolti.22
senior tag
válasz
zsolti.22 #6519 üzenetére
Nem fért bele, úgyhogy új hszbe kell írni. Amikor másik könyv után néztem, amiből switchinget lehet tanulni, akkor szóba jött még a Foundation Learning Library is, de ~100 oldallal több, mint az OCG, úgyhogy részemről ugyanolyan felületes, mint az előbb említett könyv.
Maradt a másik, amit előbb linkeltem. Abba is van mondjuk jó sok oldalon át sh run kimenet, így a véleményem egyelőre nem túl reprezentatív; egyelőre viszont eléggé részletes, lesz is mit majd elfelejteniSzerk: megyek is vissza és folytatom az olvasást.
-
zsolti.22
senior tag
+1, egy 3 betűs szó, amivel a könyvet tudnám jellemezni
(amikor még azt hittem, hogy lesz olyan jó, mint a ROUTE, így okozva 14000 huf kárt nekem
)
DE!
Igaza van Cyber_Bird-nek, azért is guide van a könyv címében, mert nem ebből kéne megtanulni az anyagot, hanem máshonnan. Az, hogy Odom pöpecül megírta a ROUTE-t és ezzel elég sok időt takarít meg az emberek számára, az egy becsülendő dolog és részéről elég jó pont.
Viszont van olyan könyv, amiből a switch-palánták tanulni tudnak, az pedig ez.Egyelőre nem bántam meg, hogy beleolvastam
-
zsolti.22
senior tag
Ha már így belejöttetek, akkor magyarázzátok már el nekem a natív vlan értelmét, mert egyelőre nem nagyon látom.
-
zsolti.22
senior tag
Wow, csütörtökön rendeltem amazonról könyvet és fél órája jött meg
Szerk: off
-
zsolti.22
senior tag
Próbából körbenéztem commview for wifivel a környéken, aztán egy idő után "észrevettem", hogy a windows 7 rinyált, hogy a wifi adapterhez van újabb driver, ami 2013-as. Megnéztem, hogy mikori a jelenlegi és ezt láttam:
-
zsolti.22
senior tag
Egy gagyi kérdés. IOS letöltésekor hol találom a *.md5sum fájlokat?
-
zsolti.22
senior tag
Tud valaki lyunión belül olyan webshopot, ahol lehet kapni ccnp könyveket? SWSbooks.hu kilőve.
-
zsolti.22
senior tag
Mégis milyen IOU-n kéne próbálgatni a switchinget?
-
zsolti.22
senior tag
válasz
Cyber_Bird #6175 üzenetére
Hát ha értenék is a linuxhoz...
-
zsolti.22
senior tag
Hmmm, tudja valaki, hogy a STEP 8.ban Windowsos GNS3 ER1.0-ban honnan kukázzam elő a license részhez írandót?
-
zsolti.22
senior tag
Kijött a GNS3 1.0.
-
zsolti.22
senior tag
válasz
FecoGee #6104 üzenetére
Én is ezt akartam megírni, de neked előbb sikerült
@Mr.csu: http://gns3vault.com/ , szerintem ezt keresed.
@tusi_: jó, úgyis tudni fogod, hogy a 3., 4. vizsgán mi lesz, leírom majd
Akkor meglátjuk, hogy a vizsgák számával arányosan nő-e az adminisztrációval kapcsolatos bénáskodások száma.
-
zsolti.22
senior tag
Nem értelek benneteket, nálam minden ment első vagy második próbálkozással, ami a vizsga előtti adminisztrációt illeti
-
zsolti.22
senior tag
válasz
Cyber_Bird #6073 üzenetére
Én még nem láttam
Azért menjen már a gyerek a 32 GB ramjával valamerre
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, én a linuxmintet annyira nem csipázom, mostanában a xubuntu jön be jóságosan.
Azért a no shit-et ő i beszopta
Elvileg egy hét és gyün az 1.0.
-
zsolti.22
senior tag
válasz
Cyber_Bird #6020 üzenetére
Hogy nem jöttem rá eddig.
:>
-
zsolti.22
senior tag
Ez nekem új.
Aki akar mondjuk full BGP táblát nézegetni - csak mint példát említsek -, telneteljen ide:routeserver.sunrise.ch
Neki legalább van pár BGP peeringje, több százezer prefix-szel
Lehet mazsolázni
-
zsolti.22
senior tag
válasz
FecoGee #5913 üzenetére
Volt annyi eszem, én is mindig beírom a reload-ot előtte...Ilyenkor hiányzik az IOS XR-féle commit, legalább eggyel több parancs múlva mutatta volna, hogy hülye vagyok
Más: a görcs álljon a nyakába a GNS3-nak, hogy már igencsak late february of 2014 van, de még mindig a p***** sincs a gns3 1.0. Mocskos szemetek!!
Kérem vissza a sz**os 5 bucksomat
-
zsolti.22
senior tag
Valaki segítsen VRF-ben.
Conf módban kiadtam az ip vrf Uplink, majd az uplinken kiadtam az ip vrf forwarding Uplink parancsot és SZIA a routernekMi a sorrend? Túl sok nincs azért; meg én láttam olyat példa-konfigokban, hogy rd 1:1, ilyesmik....az miaz?
Szerk: már tudom, mi az az rd.
-
zsolti.22
senior tag
Miért küldenének el? Engem se küldött el senki
A pirszonvús regisztrálásnál előre megadod a dátumot ÉS időpontot, hogy te mikor tartod jónak a vizsgát. Az, hogy ezt meg tudod tenni, az a vizsgázóhelytől függ. Nekem külön kérni kellett, hogy nyissák meg az időpontfoglalósdit februárra is, amikor decemberben jelentkezni akartam már.Az ÁFÁ-t így is úgy is ki kell fizetned, akár neten keresztül intézed magadnak, akár nem. Netes fizetésnél az a lényeg, hogy MasterCard-od legyen, mert a Maestro még mindig egy nagy kalap sz**, azzal nem tudod kifizetni a vizsgát (tavaly ilyenkor legalábbis még nem lehetett).
-
zsolti.22
senior tag
válasz
PumpkinSeed #5768 üzenetére
Nemes egyszerűséggel ugyanúgy, mint a rezes interfészekre.
-
zsolti.22
senior tag
Akkor a biztonság kedvéért legyen egy ASR9K egy tengiga interfésszel...Ha lesz időm, akkor elküldöm neked a kimeneteket.
NAT van, CBAC is van. Viszont tök érdekes, hogy másik helyen próbáltuk 1Gbps nettel is, és 2-300 Mbps meg is volt rajta, de itt már a CPU volt a szűk keresztmetszet. Annyi még, hogy L2TPv2-vel csatlakozik a központba szegénykém.
A switchek is érdekesek, mert van, hogy erre a 892FSP-re rá van kötve egy 2950-es kata, ami FAx/y porton megy az FSP gigás portjába, és ha a switchről közvetlen mérem a speedtestet, akkor 10-20 Mbps net van meg, viszont ha átdugom a kábelt (a trönköt) a sw gi0/1 portjába, akkor vígan viszi a maximumot (50 v. 100 Mbps). És az is érdekes, hogy az esetek többségében az FSP hozza az elvárt sebességet, egyelőre 2 ilyen eset van, ahol valami nagyon nem akaródzik. -
zsolti.22
senior tag
válasz
FecoGee #5648 üzenetére
Erre való az ip unnumbered
Asszem, hogy csak p2p interfészekre lehet felrakni (dialer if, serial, etc.). Ennek hála, ugyanazt az IP-t több ifen is tudod használni, de javítsatok ki, ha hülyeséget írok.
15Mbps? Az hol meg mire elég? Akkor minek a gigás interfész? Komolyan, egy szar TP-LINK agyonveri majdnem minden téren. Komolyan a hálózatok microsoftja a cisco.
És akkor a gigás SFP is majd 15 Mbps-re lesz, OMG?
-
zsolti.22
senior tag
Van valakinek ötlete, hogy mitől lehet sávszélesség-problémája egy 892-es routernek? Nekem már nincs ötletem.
A felállás az, hogy van egy EPC3925-ös modem, ami koaxon kapja az 50 megás netet. Ez a sávszél magáról a modemről megvan, viszont ha rákötök egy 892-es routert, akkor már csak a 20 megát éri el a letöltés. A routernak gigás az uplinkje, fél giga ramja van. 250 soros ACL őrködik benne. Az interfészek auto-duplex, auto-speed módban vannak. Nincsen a routeren policy-map shape average parancs. Kizártnak tartom, hogy a router CPU-ja ne bírná az 50M-et. Interfész-számlálók nem mutatnak semmi eltérést, logokban semmi nem látszik. Van valakinek ötlete, hogy mi a rossebért nem viszi ki az 50M-et?
Mit volna érdemes nézegetni?
-
-
zsolti.22
senior tag
válasz
Cyber_Bird #5428 üzenetére
Meg hát 2 CCIE egy cégnél már ad valamennyi kedvezményt is, vagy van valami hasonló dolog, de ez csak CCIE szinttől van
- tudomásom szerint.
-
zsolti.22
senior tag
válasz
Cyber_Bird #5421 üzenetére
Bajnak baj ez, de előbb-utóbb úgyis kiderül ez és pofára esés veszélye fog fennállni.
-
zsolti.22
senior tag
válasz
Cyber_Bird #5418 üzenetére
Ugye egy percig sem gondoltad komolyan, hogy egy egy hónapos CCNP-s szinthuszár vetekedhet itt akármelyikőnkkel
-
zsolti.22
senior tag
válasz
Cyber_Bird #5314 üzenetére
Sima ACL-nél nincs any any, csak egy any van
Cyber:
tényleg, bakker.
-
zsolti.22
senior tag
válasz
Cyber_Bird #5310 üzenetére
Sima acl, ha source ip az A vlan ip tartomanya
Rosszul fogalmaztál
Ha már source IP-t nézünk, akkor azt csak a kiterjesztett ACL tudja, te cél IP-t akartál írni
Igazából most mindegy, melyiket használja
-
zsolti.22
senior tag
válasz
PumpkinSeed #5309 üzenetére
Ez router-on-a-stick lesz, ha jól sejtem. Ilyen esetben ugye a két VLAN-nak 1-1 alinterfésze lesz a routeren és erre a két alinterfészre kell tenned egy-egy befelé irányba szűrő ACL-t.
A többi menni fog? -
zsolti.22
senior tag
válasz
PumpkinSeed #5307 üzenetére
Rajzolj és megmondjuk.
-
zsolti.22
senior tag
válasz
PumpkinSeed #5302 üzenetére
RIP-en nem kell útvonalat összevonni? Na meg domain-wide default EIGRP-vel
-
zsolti.22
senior tag
válasz
PumpkinSeed #5300 üzenetére
Elég egy ACL ja. De a belső címek legyenek engedélyezve; mármint úgy belső címek, hogy inside címek. Ha a NAT-cím meg egy publikus cím lenne és a routerek között outside cím nem ez a NAT cím volna, akkor default route-nál NE interfészt adj meg célnak, hanem next-hopot, mert akkor meg encapsulation errorod lesz.
ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 s0/0 helyett ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 x.x.x.x
ACL valahogy így:
access-list 1 permit 172.20.0.0 0.0.255.255 -
zsolti.22
senior tag
válasz
PumpkinSeed #5293 üzenetére
Haha, semmi gond, még annak idején egyik főhadnagy kolléga csinált ilyet, hogy elölről matatott valamit a gépen hátul, hogy hova is dugja az egeret, mígnem sikerült neki az RJ45-be dugni, de mivel pont belepasszol, így csak X idő múlva vettük észre, hogy miért is nem megy az egér. Meg már én is raktam a konzolkábelt AUX portba és néztem nagyot, amikor nem jön fel a konzol a puttyba.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest