- Mobil flották
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Magisk
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FecoGee
Topikgazda
Itt a blogjan a cikk. Szerintem csak atdolgozzak.
Jepp, vrf. Legjobb.http://www.ccnaskills.com/ccnp2014-1/
-
FecoGee
Topikgazda
Uraim, bejelentettek az uj CCNP-t.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Hedgehanter #7058 üzenetére
Passz... Szerintem nem kellene mennie.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Hedgehanter #7056 üzenetére
Nem kene mennie. Hacsak nem vlan membership szervert. Wireshark-kal kiderul hamar az ilyen. Lehet nem ker IP-t a gep.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
suomalainen #7030 üzenetére
Valaszthatsz a web feluleten, hogy papir alapon , vagy pdf-ben kered.
-
FecoGee
Topikgazda
Van kozuletek valaki aki koveto a tanulasra forditott idot? Excelben, papiron, online? Ha igen, van egy nagyon tuti oldal, a paymo.biz. Mindenfele riportot lehet generalni, van mobilra is app hozza. Gyakorlatilag taskokat definialsz es elinditod a programban az orat, igy latod az ido raforditast. Tok jo.
-
FecoGee
Topikgazda
Megy a lehuzas. CCIE-nal az uj retake policy miatt meg el is fogadhato, mert nem folyik igy be annyi le, de CCNP-nel...
-
FecoGee
Topikgazda
Na tul vagyok az elso pelenkazason
. Kicsit mas vilag mint a Ciscozas
-
FecoGee
Topikgazda
Ez a redistributing via PROTOCOL, advertised by PROTOCOL dolog le van valahol irva normalisan?
Erre gondolok:
router bgp 1
no synchronization
bgp router-id 1.1.1.1
bgp log-neighbor-changes
redistribute static
R1#sh ip route 5.5.5.5
Routing entry for 5.5.5.0/24
Known via "static", distance 1, metric 0 (connected)
Redistributing via ospf 1, bgp 1
Advertised by ospf 1 subnets
bgp 1
Routing Descriptor Blocks:
* directly connected, via FastEthernet0/0
Route metric is 0, traffic share count is 1Mi az pontosan, hogy advertised? Azt a connected route-knal szokta irni. Azert lehet, mert metric 0 (Known via "static", distance 1, metric 0 (connected))? Ujabb confusing dolog.
-
FecoGee
Topikgazda
Így buktam meg a vizsgán - 3. rész.
-
FecoGee
Topikgazda
Radobott egy szazast a labor vizsga arara a Cisco. 1500 helyett mar 1600 dodo. Az irasbeli is dragult...
-
FecoGee
Topikgazda
Koszi sracok
!
-
FecoGee
Topikgazda
Tudom, hogy ez nagyon off-topik, de olyan ez a kozosseg, mint egy nagy haveri kor, ezert megosztom. Ma hajnalban megszuletett a kislanyom. Szerencsere egeszseges es jol van. Szoval lazabb Cisco tanulas kovetkezik azt hiszem
http://kepfeltoltes.hu/140623/133043621image_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #6902 üzenetére
Nekem is volt hasonlo, csak sorban villodzott minden led mint a knight rider-ben. rossz glc-t modul volt.
-
FecoGee
Topikgazda
Pfff...
Jun 20 11:40:18: %CERM-4-TX_BW_LIMIT: Maximum Tx Bandwidth limit of 85000 Kbps reached for Crypto functionality with securityk9 technology package license.
Rohadjanak meg. 1 gigas uveg van a ket router kozott.
De persze van megoldas. Vegyunk licence-t.
The HSEC K9 license removes the curtailment enforced by the U.S. government export restrictions on the
encrypted tunnel count and encrypted throughput. HSEC. K9 is available only on the Cisco 2921, Cisco 2951,
Cisco 3925, Cisco 3945, Cisco 3925E, and Cisco 3945E. With the HSEC K9 license, the ISR G2 router can go
over the curtailment limit of 225 tunnels maximum for IP Security (IPsec) and encrypted throughput of 85 Mbps
unidirectional traffic in or out of the ISR G2 router, with a bidirectional total of 170 Mbps. -
FecoGee
Topikgazda
Osszeomlik az internet!
http://youtu.be/0QKYB8fh5Sk
-
FecoGee
Topikgazda
VTPv1 es v2 eseteben is egyezni kell a domain nevnek, hogy tovabbkuldje a transparent switch a vtp kereteket. Cisco.com mast mond. En ezt pont 1 hete teszteltem ki.
-
FecoGee
Topikgazda
"Uplink fast is based on the fact that a
“stub” bridge that c
annot become a transit
on the path to the root
could quickly replace the root
port with the alternate path.
The reason being is that non-transit proper
ty ensures no topology loops to form
under such operation. This type of fast c
onnectivity restoration is well-known as
“active-standby” type with local
failure detection and signaling. " -
FecoGee
Topikgazda
Valaki erti pontosan, hogy Uplinkfast eseteben miert is kell pontosan a costokat megnovelni. Tudom, ne legyen transit a switch (a priority-t azert emeljuk hogy ne legyen root, ezt is ertem), de a pontos design-t nem ertem, hol fordul ez elo.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
joefasalasso #6807 üzenetére
Szia,
A temakorok listaja itt: http://www.cisco.com/web/learning/exams/docs/200-120_composite2.pdf
Tananyag: official certification guide.
Jotanacsot adunk ha elakadsz valahol
-
FecoGee
Topikgazda
Ez foleg design kerdese. Jobb helyeken port-channelt tesznek a disztrik koze, minimum ket linkkel. En mindig igy csinalom. Igy megelozhetem, hogy a disztrik az access switcheken keresztul kommunikaljanak.
Root guardot leegyszerusitve ott kell konfiguralni, ahol nem akarunk a root bridge fele forgalmat tovabbitani. Ha az access switcheken szamitunk arra hogy a ket disztri rajtuk keresztul kommunikal, nem konfiguralunk root guardot. -
FecoGee
Topikgazda
Így buktam meg a CCIE labor vizsgán - első rész.
-
FecoGee
Topikgazda
Crok, van nalatok a kozelben CCIE SP? Neztem a blueprintet es eleg rovidke a RS mellett. Allitolag magasabb a pass rate is, es nincs kulon TS szekcio. Sokan atvaltanak SP-re most RS-rol. MPLS, BGP, QOS L3VPN van az RS-ben is, hozza kell csapni a L2VPN-t, ISIS-t meg nehany egyeb dolgot, es majdnem lefedted a blueprintet...
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #6761 üzenetére
Igen, ezt megtalaltam, csak sajnos win7-m van
.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #6756 üzenetére
Találtam egy amerikait a raktárban, itt a cégnél már be is üzemeltem
! Szerk: nem embert, billentyüzetet.
Hidd el, kell az amerikain gyakorolni. Pl. a "@" az shift+2. Mivel email címmel kell belépni a CCIE-n, ezért égés volt hogy nem tudtam hol van a @. Meg ilyenek. A pipe is az enter fölött van (shift+\). Gáz ott ezen gondolkozni, mikor 10 ticketre van két órád...
Ami még fontos: nem angol, amerikai billentyűzet van. Tehát a kis enteres. A pipe miatt nagyon nem mindegy!
Egy problémám van: az Outlook-nál magyar bemenetet szeretnék használni. De nem akarok két billentyűzetet. Tudom hogy alt+shift-tel tudok váltani a nyelvek között, de nincs rá valami kényelmesebb megoldás? Vagy akár hogy csak a PuTTY legyen angol? Ez off topik itt, de hátha valaki tud segíteni -
FecoGee
Topikgazda
Hátha tud valaki segíteni, neten semmit nem találtam. Amerikai kiosztású billentyűzetet vennék (US, nem UK! A kis enter billentyűs!). Preferálnám a Logitech K120-t, de végül is bármi jöhet. Nem kell gamer vagy hasonló, valami alap csak.
Köszi előre is! -
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
szunyog199 #6746 üzenetére
Igen!
-
FecoGee
Topikgazda
Koszonom mindenkinek! Nagyon jol esik a sok pozitiv hozzaszolas. Nem fogom feladni. Tul sok munkam van ahhoz benne. Legkozelebb kihuzom a Cisco meregfogat. Vagy azutan
. Jol tudjatok, az elso vizsgazok 10%-a megy at. Az osszes vizsgazonak egy nap pedig azt hiszem 23%-a.
-
FecoGee
Topikgazda
Megjott a riport. Megbuktam. Troubleshooting 50%. Nem ertem, mert 8 ticket ment. A konfig sem sikerult. Layer2 57%. Layer3 44%. Ami fura, mert tcl-lel ellenoriztem es full reachability volt IPv4 ea IPv6 eseten is. Layer2 nelkul pedig nincs layer3. A multicastom is mukodott, ment a ping, 0%-t kaptam ra... Nagyon csalodott vagyok. A konfig biztos voltam benne hogy meglesz. Megalaztak... Nem ertem hogy lett ilyen keves pontom. Nem is tudom, van -e ertelme folytatnom... Ment minden eszkoz kozott a ping es nincs 50% a szekcioban a pontom?! Persze tudom, nem lehetetlen, masnak mar sikerult. Mind1.
-
FecoGee
Topikgazda
Nem iszom, csak uditot. Annyira nem faradtam el. De a konfig nagyon hosszu. Gepeltem mint allat es alig vegeztem vele... Elmeny volt, de ha nem sikerut ugy erzem nagyon le fog sujtani...
-
FecoGee
Topikgazda
Szerintem failed. A konfig szerintem meglett, a TS necces. Szerintem 8 ticketem jo a 10-bol, a 9. nem tudom. A proctor magyar volt
. Majd irok az elmenyekrol ha kivancsiak vagytok.
-
FecoGee
Topikgazda
Koszonom! 20 perc es indulok...
-
FecoGee
Topikgazda
Uraim, ime az oroszlan barlangja
.
http://kepfeltoltes.hu/140601/308314087image_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/140601/1161897387image_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
FecoGee
Topikgazda
http://m.youtube.com/watch?v=9E5fY2mQ9Bg
-
FecoGee
Topikgazda
Kezdek izgulni...
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
pankers #6665 üzenetére
Hello, nem igazan ertem, mi a cel?
Itt egy vlan based qos konfig, de nem tudom tenyleg ezt akarod -e?
!VLAN Based QoS
!
!
!mls qos map policed-dscp 16 to 8
!
!
!VLAN based QoS, match all interface in the VLAN
!
!
class-map match-all ICMP
match access-group name ICMP
class-map match-all R4
match input-interface FastEthernet0/4
!
policy-map LEVEL_2
class R4
police 64000 8000 exceed-action policed-dscp-transmit
policy-map LEVEL_1
class ICMP
set dscp cs2
service-policy LEVEL_2
!
interface FastEthernet0/4
switchport access vlan 41
mls qos vlan-based
!
interface FastEthernet0/23
switchport trunk encapsulation dot1q
switchport mode trunk
mls qos trust dscp
!
!
!VLAN41 SVI acting like a connection for QoS to the VLAN - no IP Address configured!
!
!
interface Vlan41
no ip address
service-policy input LEVEL_1
!
ip access-list extended ICMP
permit icmp any any -
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #6680 üzenetére
Igen, ez igy van. Alig olcsobb. Gyakorlatilag tenyleg csak a papir dijat engedik el. En vettem a felesegemnek egy Kindle 5-t. Az IPv6 Fundamentals konyvet olvastam el rajta mert azt megtalaltam nativ formatumban. Jo volt rajta olvasni egyebkent. De a rajzokhoz pici
-
FecoGee
Topikgazda
Egy jó kis anyag a CCIEv5-ről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest