- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
-
Mobilarena
A Chakra OS megszűnt, tegnap jött a hivatalos hír. Hogy a jövőben látjuk-e még, azt nem tudni. Szép volt, de nincs tovább. Most a hozzá legközelebbi disztró az a Manjaro KDE...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------v
ChakraOS - korábban Chakra Project - asztali Linux disztribúcióval kapcsolatos alapvető információk:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz
CPT.Pirk #2596 üzenetére
Aha, de láttam benne egy-két hibaüzenetet.
Azóta csak a témát kapcsoltam át heritage-ről erre, de most visszakapcsoltam, abiztonság kedvéért újraindítom, aaztán meglátjuk. Most, hogy a megjelenítés beállításokat variáltam, a rendszerbeállítások app többször is összeomlott, amikor alkalmaztam a változtatást, de amúgy elmentette, úaz app ujraindítása után az új beállítás maradt.
Ja, és megkerültek az ikonok
-
Pista0001
addikt
-
válasz
CPT.Pirk #2587 üzenetére
No, abban biztos vagyok, hogy ha létezik a hiba, az én gépem megtalálja, ha Chakráról van szó, de ettől függetlenül kezes bárány ez a verzió!
A Toshiba laptopra is ezt akartam feltenni, de kiakasztott ezzel a hülye élő/élő felhasználó jelszavával, mert hiába állítottam egyből magyarra, az ékezetes karakterek nincsenek a laptopon és nem láttam, hogy jól írtam-e be, mert akkor épp nem jelent meg aszem, hogy lássam a beírt karaktereket.
Mindegy, ezt a laptop telepítést úgyis jegelem, mert minden disztrón csak nolapic kapcsolóval hajlandó futni, de így meg egy procimaggal fut és nem indul el a venti.
No, a franz vigye el, már találtam is gubancot, ha a franzra kattintok lenn tálcán, nem jön fel az ablak, ha mondjuk nyitva van a FF, csak ha leviszem azt is tálcára!
Nem lenne ez gond, de remélem, ha rámírnak azt jelezni fogja. -
válasz
CPT.Pirk #2583 üzenetére
A manó csípje meg, már felraktam a gpartedet, ronda nagyon. Beírtam a parted szót a menü keresőbe, de nem adta elő ezt a managert.
Leszedem a gpartedet akkor.A calligra-stage fenn van, de amire frissíteni akar az testing. Akkor a desktop változatot leszedem és utána frissítek.
Nemo-t már megszoktam.
Köszi a helpet!
.................................
Ez a Calligra egy agyrém, még vagy 10 ütközést előhozott, de legalább továbbment, már frissít rendesen az octopi.
Dolphin is super, megnyitottam egy képekkel teli mappát és az első képtől leült az egész rendszer 1 percre....ajjaj. OK, hogy megy a frissítés is, de elég fura egy fájlkezelő ez így elsőre, főleg, hogy miniatűröket sem kellet beolvasnia. Pluginezni kéne ezt a Dolphint?
-
válasz
CPT.Pirk #2580 üzenetére
Már amikor, most akartam frissíteni terminalból és octopiból is ugyanazzal idegesít, a calligra-common és a calligra stage ütközik, akár igeneket akár nemeket válaszoltam.
Honnan a bánatból tudjam, melyik kéne nekem meg egyáltalán mit csináljak, mert ezt kiírja és ki is lép a frissítésből!?
Először azt se tudtam, mi a fene ez, de rájöttem, hogy ez a Cahkrás LO.
Szerinted Nemo-t lehet Chakrára telepíteni? Bár igazából Cinnamont is raknák fel...
Kparted nincs már?
-
válasz
CPT.Pirk #2570 üzenetére
Kényelmetlen a glances, persze, ha csak alapból nézzük, de ha megnyomod az m betűt akkor a memória használatot mutatja, az az oszlop az alap és így tovább, vannak opciók az adatok megjelenítésére itt is.
(#2571) Pista0001
Az alvó állapot az ilyen, minden a memóriában marad, ha ezt nem akarod, akkor hibernálj!
-
Pista0001
addikt
válasz
CPT.Pirk #2568 üzenetére
Most csak 3,2 giga, pedig az egyik böngészőben van plussz 1 lap, meg egy VLC is meg van nyitva, benne egy MOV videó. 42% körül van most a fogyasztás, de glances-ben nagyon ugrándoznak a sorok, nem sikerült összeszámolni. 2 7% körülit láttam (egyik a FF), a többi 2-4% közt van, elképzelhető, hogy kiadják a maradék 28%-ot.
Te használsz swap-ot? Mennyi az össz memóriád?
Szerk.: Bezártam mindent, úgy 750MB-t használ a rendszer.
Szerk. 2: Megnyitottam csak a két böngészőt, FF-el 1,1GB-ra ment fel, +Vivaldi 1,6GB (5 és 6 lap)
-
válasz
CPT.Pirk #2547 üzenetére
Köszönöm!
Erre a ccr-re nem is emlékeztem már!
==> Létrehozás befejezve: vivaldi-snapshot 1.8.755.3-1 (2017. febr. 28., kedd, 20:34:35 CET)
==> vivaldi-snapshot csomag telepítése "pacman -U"-val...A Vivaldi is települ már!
Szuper, még választani is lehet! Köszi! Ha a parancsokat képes lennék úgy megjegyezni, mint Mint-en! No, majd megnézem a honlapon, de eddig egészen jó, még soha nem volt ilyen egyszerű!
0 ccr/messengerfordesktop 2.0.4-2
Beautiful desktop client for Facebook Messenger. Chat without being distracted by your feed or notifications.
1 ccr/messengerfordesktop-git v1.4.7-1
Beautiful desktop client for Facebook Messenger. Sytten's fork
Type numbers to install. Separate each number with a space.
Numbers: 0
Ccr Targets (1): messengerfordesktop
Proceed with installation? [Y/n] y
Edit messengerfordesktop PKGBUILD with $EDITOR? [Y/n] n
==> Csomag készítése: messengerfordesktop 2.0.4-2 (2017. febr. 28., kedd, 20:39:36 CET)
==> Futtatási függőségek ellenőrzése...
==> Fordítási függőségek ellenőrzése...
==> Források letöltése...
-> messengerfordesktop-2.0.4-linux-amd64.deb letöltése...********************************
Fenébe, valami hiba lett:
-> messengerfordesktop-2.0.4-linux-amd64.deb letöltése...
% Total % Received % Xferd Average Speed Time Time Time Current
Dload Upload Total Spent Left Speed
100 181 0 181 0 0 374 0 --:--:-- --:--:-- --:--:-- 374
100 618 0 618 0 0 834 0 --:--:-- --:--:-- --:--:-- 834
0 0 0 0 0 0 0 0 --:--:-- 0:02:11 --:--:-- 0curl: (7) Failed to connect to github-cloud.s3.amazonaws.com port 443: Időtúllépés a kapcsolatban
==> HIBA: Hiba messengerfordesktop-2.0.4-linux-amd64.deb letöltése közben
Megszakítás...
The build failed.
[ubychakra@chakra-pc ~]$Próbáljam az 1-est kiválasztani?Ez se jött össze!
[20:45:51] Finished 'build:linux64' after 22 s
==> Belépés a fakeroot környezetbe...
==> package() indítása...
install: stat 'nw.pak' sikertelen: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
==> HIBA: Hiba történt a package()-ben.
Megszakítás... -
azozo
senior tag
válasz
CPT.Pirk #2536 üzenetére
Lehet én is felteszem
Nem néztem és hirtelen elfogyott a hely a particionFrissitések miatt
Sajna hiába töröltem,valami megsérült mert a bejelentkező ablak és uténa nagy feketeség semmi még konsolos screen se jön elő f1-f2Testing updatelt.
Ötlet mit tehetek.
Helyreállítoba bejön de df -re 0 byte-ot ír a particióra, de mc alatt 600 MB ...nem értem miért ...csatolás esetleg..végén lévő kiterjesztetten van ..
MI sérülhetett meg Windosws alatt Partitios progival megnéztem nincs gond a sectorokkal.... -
Rimuru
veterán
válasz
CPT.Pirk #2534 üzenetére
Virtualbox + EFI instant crash, plymouth halott, ssdm szinten, igy graf feluletet be se tolti.
Virtualbox + BIOS felutun plymouth ismert halott de legalabb rendesen betolti a tobbit.Elesben (EFI): zart driverrel csak fekete kepernyot kapok (GT 630m)
Sehol nem lehet megadni neki hogy hova menjen a bootloader, mindenaron /dev/sda tetszik neki.
Particionalo bug: manualis particionalas, belovok valamilyen flaget es utana szerkesztem akkor nem latszik, nincs semmi se kipipalva
Show debug opcions neha nehez(/nem lehet?) rakattintani.
Eddig jutottam, mivel nem akarok semmit se irni az SSD-re, egy pendrivera ment volna, ha szeretned jelenthetet ezeket nekik (en nem fogom). -
_Dumber_
őstag
válasz
CPT.Pirk #2530 üzenetére
Nem a ccr-ből, mert abban hibás a letöltési link. Github-ból jött
a systemtray area-t töröltem a tálcáról_ > nem segít
töröltem a teljes tálcát -> nem segített"another systemtray is running"
Egér: az istall utáni beállításoknál jobb gomb a desktopon, és ott valamelyik menüpontban beállítható az egérgombok funkciója. Ott állítottam át. Hogy vissza hogyan kellene az már passz, mert halálra kerestem, de nem találom. Állítólag van egy gomb a desktopon amin elérhetőek a beállítások, de mivel én már mindent kinyírtam az asztalról.. semmit sem tudok állítgatni rajta
még új tálcát sem tudok
-
King Unique
titán
válasz
CPT.Pirk #2519 üzenetére
OK. Köszönöm ezt és a korábbi infókat is.
Amúgy nem rossz ez a Chakra, tetszetősebb és kicsit pörgősebb, mint pl. a Kubuntu 15.10. Annál és más KDE 5 disztrónál is tapasztaltam, hogy a bejelentkezési képernyőn elég sokáig szöszöl, mire "végigmegy a csík"...pedig SSD-ről fut. -
válasz
CPT.Pirk #2478 üzenetére
Említed mindig ezt a known issues-t és mindig azt állapítom meg, hogy ugyanazokba a hibákba esek, mint általában a kezdők.
(szerintem ezen a szinten meg is maradok, de így pont jó vagyok az abszolút kezdő topikban, mert sose leszek guru)
141/357 csomagfrissítésnél járunk, az elején mindenre igen-t jelöltem be, ahogy anno javasoltad, csak jó lesz ez, remélem!
337/351-nél járunk
-
válasz
CPT.Pirk #2472 üzenetére
Thnx!
Ez is igen jó 5let volt, soha nem gondoltam volna, hogy a nyelvi csomagok 1 gigánál több helyet foglalnak.
Egyébként, ha telepítéskor kiválasztod a nyelvet, akkor mi a fenéért rakja fel ezeket feleslegesen? (költői kérdés volt)Most esett le, hogy még nem frissítettem, itt vár Octopiban 616 MB frissítés. No lássuk mi lesz....
-
válasz
CPT.Pirk #2471 üzenetére
FF-ből aurora, beta, developer, beta-bin, holly, nightly van a zöld ufora kattintva.Most, hogy be volt írva és úgy frissítettem rá az adatbázis szinkronnal, már egyből előjöttek, a ff-hu és a ff-kde is! Kösz az ötletet!
GTK-repo amúgy megvan.Az auto belépést a beállításoknál is próbáltam, de annyira most az nem zavaró. Ha a FF megvan, utána már nyugodtabban bíbelődök!
depend = gtk2 gondja volt amúgy, de már nem lesz az se. Most elviharzok, ha lesz még nyűg, jelentkezem, de hátha beugranak régről a dolgok visszaolvasva a topikot.
-
Pista0001
addikt
válasz
CPT.Pirk #2469 üzenetére
FATAL: Module rt3290sta not found.
FATAL: Module rt3290sta-dkms not found.Szóval elhasalt a telepítő, de azért blacklistelte a régit
Ma reggel újabb kalandok.
Első indításra minden ok, kivéve persze a kijelzőt. Eltávolítottam az Akkumulátor és fényerő widgetet, majd reboot. Láss csodát a kijelzővel minden rendben, erre a wifi megint nem lát hálózatot
-
Pista0001
addikt
-
Pista0001
addikt
válasz
CPT.Pirk #2456 üzenetére
Ööö... megoldódott. Ki akartam próbálni amit írtál, és most a sötét szobában már látszott hogy valami van a monitoron. Valamiért minimumra lement a fényerő, háttérvilágítás nem volt, de kép igen. Szerencsére notebook, tehát vannak a fényerőhöz dedikált gombok.
Az viszont érdekes, hogy ha megint leveszem minimumra, akkor viszont lekapcsolja a képet is, nem csak a háttérvilágítást.
Leállítottam majd újraindítottam, ugyanúgy indul. Most egyből a fényerő le gombot próbáltam, és eltűnt a kép is, tehát induláskor egy olyan állapot jön be, ami nem is létezik (van kép, de háttérvilágítás nélkül).
Szerk.: Cserébe megint gond van a wifivel
-
Pista0001
addikt
válasz
CPT.Pirk #2454 üzenetére
Mindenre igent mondtam.
A hálózatos parancsra hibaüzenetet kapok: Error getting authority :Error initializing authority : Could not connect : No such file or directory (g-io-error-quark, 1)
Recovery van, hely is van.
startrx-re hibaüzenet:
Ja, a fekete képernyő az üdvölő kép után jön (nap, idő, alatta pörgő karika), és power gombra reagál, "szabályosan" leáll. Az egyik kísérletnél átállítottam bal ldalon a Plasma-t Plasma (Wayland)-ra, így üdvözlő kép sem volt, viszont leállításkor üzenetek igen.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
CPT.Pirk #2453 üzenetére
Szóval ha bejutsz a recovery felületre, akkor először nézd meg, hogy nem fogyott-e el a hely, a df -h parancs megmondja. Ha igen, akkor a pacman -Scc törli a letöltött csomagokat.
Ha nem ez a helyzet, akkor próbáld meg elindítani a grafikus felületet a startx parnccsal, hátha ad valami értelmezhető hibaüzit.
Valamint megnézheted a log fájlok tartalmát is a /var/log alatt.
-
Pista0001
addikt
válasz
CPT.Pirk #2451 üzenetére
November 9-én telepítettem aktuális legújabb verziót, akkor egyből frissítettem egyet, majd talán még egyszernovember vége vagy december eleje felé. A tegnapi után volt egy-két apró bibi. Amikor újra akartam indítani, akkor dobott valami hibaüzenetet, hogy hibás hiatkozás vagy ilyesmi (gondolom a plasma kavarodott meg), végül 4 mp power gombbal oldottam meg (na ez lehet hogy hiba volt
. Utána a gép rendesen elindult, gond nélkül bejelentkezett, még a korábbi wifis-kdewalletes probléma sem volt (konkrétan fel sem ugrott a kdewallet hogy kéri a jelszót). Az este folyamán nem volt semmi gond, alvásból ébresztve sem, majd végül a leállítás során is minden rendben volt.
-
válasz
CPT.Pirk #2448 üzenetére
Tudni tudnék, általában ilyenkor idézek valakitől, de ezt most a nyers tapasztala mondatta velem, csöppnyi irónikával hangszerelve!
Megszokhattad vóna már, ennyi telik tőlem.
Amúgy, most, hogy több darabban van a gépem, lehet, hogy az asztali HDD-jén teszek egy kísérletet! Tudom, nem jó hír ez neked, de most idő van és úgy is minden össze van kavarodva, hogy a fő rendszereimet tartalmazó SSD-t áttettem egy csoda Toshiba laposba, ami egyébként minden meglévő rendszert felismert eddig és el is indult rajta, de a furmányos billentyűzete miatt besokalltam.
-
-
Merula Alba
tag
válasz
CPT.Pirk #2424 üzenetére
Ok, ez eddig szép és hasonló....
Most jön a de.... Amikor usb-ről indítom a Chakra rendszert akkor a menü után rögtön kidobja hibaüzenetnek hogy nem tud csatlakozni a merevlemezhez. Legalábbis ezt kapartam össze így este.
Azt írja oldjam meg "manuálisan". Mit is akar? -
-
King Unique
titán
válasz
CPT.Pirk #2414 üzenetére
Igen, gondoltam, hogy ide nem lesz jó az Ubuntus leírás. De, ha már kipróbáltad és nem működik, akkor én sem kínlódok vele. A Manjaro KDE egyelőre jól működik és tetszik is.
Ha jól gondolom, akkor itt más megoldás nem nagyon lesz, minthogy a fejlesztők kiadnak egy új ISO-t, amiben javítva lesz ez a hiba.
-
King Unique
titán
válasz
CPT.Pirk #2412 üzenetére
Azt láttam én is, hogy van vmi chroot megoldás is [link].
Csak azt nem tudom, hogy ez jó-e Chakra esetében, illetve ha lepötyögnéd ide pár sorba, hogy pontosan mit kell csinálni, akkor teszed vele egy utolsó próbát.Mindenesetre azért az mégiscsak negatívum, hogy gyakorlatilag egy ilyen téren eléggé hasonló Manjaro esetében simán működik a dolog és nem kell semmivel trükközni. Ha sikerül, ha nem a fenti művelet, azért egy update szerintem erősen ráférne erre a Chakra Fermi telepítőre...
-
King Unique
titán
válasz
CPT.Pirk #2410 üzenetére
Igen, gondoltam, hogy nem csak nálam előforduló egyedi esetről van szó.
Ami itt a probléma, hogy utána hiába telepítek rá Chakra live rendszerről Grubot, akkor sem indul el...és semmilyen hibaüzenet nincs, se a normál telepítés végén (Pythont leszámítva), se manuális Grub install esetében. Ubuntu live-ról telepítve van Grub, update után bekerül a listába, de Chakra nem indul.Látom a fórumon is az utolsó bejegyzésben, egy grub-install a javaslat, de ha egyszerűen nem hoz eredményt, akkor hova erőltessem?
-
King Unique
titán
válasz
CPT.Pirk #2401 üzenetére
Szuper, köszönöm!
A laptop UEFI-s, de xy okok miatt a helyi sda lemezen a több db Windows és Mint is kikapcsolt UEFI boot mellett lett telepítve, vagyis Legacy boot és MBR. A külső SSD-re való telepítésnél is minden esetben, minden rendszernél ki volt kapcsolva az UEFI boot, biztos, ami biztos alapon. Nehogy esetleg vmi problémát okozzon.
Tehát, ha azoknál működik és a szintén Arch alapú Manjaro esetében is, ahol szintén Calameres volt a telepítő és nem volt pacman -Syu futtatva, akkor a Charkra is fel kéne, hogy települjön.
Az eddigiek alapján inkább tippelnék vmi bugra, amit reméljük javítanak és talán egy Chakra 2015-12 Fermi ISO-ban már ok lesz.Ezt megírhatod.
Ui.: ha más ötletük nincs és egyelőre nem akarnak semmit javítani az ISO-ban, akkor max kipróbálhatom. De őszintén szólva az eddigi szívások után, nincs sok kedvem hozzá.
-
SATA_boy
csendes tag
válasz
CPT.Pirk #2404 üzenetére
Szupercsúcs, hatalmas köszönet a tippért!
Csak az angol és a magyar nyelvi csomagot hagytam fent:Csomagok (52) kde-l10n-ar-15.08.3-1 kde-l10n-bg-15.08.3-1 kde-l10n-bs-15.08.3-1
kde-l10n-ca-15.08.3-1 kde-l10n-ca@valencia-15.08.3-1
kde-l10n-cs-15.08.3-1 kde-l10n-da-15.08.3-1 kde-l10n-de-15.08.3-1
kde-l10n-el-15.08.3-1 kde-l10n-eo-15.08.3-1 kde-l10n-es-15.08.3-1
kde-l10n-et-15.08.3-1 kde-l10n-eu-15.08.3-1 kde-l10n-fa-15.08.3-1
kde-l10n-fi-15.08.3-1 kde-l10n-fr-15.08.3-1 kde-l10n-ga-15.08.3-1
kde-l10n-gl-15.08.3-1 kde-l10n-he-15.08.3-1 kde-l10n-hi-15.08.3-1
kde-l10n-hr-15.08.3-1 kde-l10n-ia-15.08.3-1 kde-l10n-id-15.08.3-1
kde-l10n-is-15.08.3-1 kde-l10n-it-15.08.3-1 kde-l10n-ja-15.08.3-1
kde-l10n-kk-15.08.3-1 kde-l10n-km-15.08.3-1 kde-l10n-ko-15.08.3-1
kde-l10n-lt-15.08.3-1 kde-l10n-lv-15.08.3-1 kde-l10n-mr-15.08.3-1
kde-l10n-nb-15.08.3-1 kde-l10n-nds-15.08.3-1 kde-l10n-nl-15.08.3-1
kde-l10n-nn-15.08.3-1 kde-l10n-pa-15.08.3-1 kde-l10n-pl-15.08.3-1
kde-l10n-pt-15.08.3-1 kde-l10n-pt_BR-15.08.3-1 kde-l10n-ro-15.08.3-1
kde-l10n-ru-15.08.3-1 kde-l10n-sk-15.08.3-1 kde-l10n-sl-15.08.3-1
kde-l10n-sr-15.08.3-1 kde-l10n-sv-15.08.3-1 kde-l10n-tr-15.08.3-1
kde-l10n-ug-15.08.3-1 kde-l10n-uk-15.08.3-1 kde-l10n-wa-15.08.3-1
kde-l10n-zh_CN-15.08.3-1 kde-l10n-zh_TW-15.08.3-1Teljes eltávolított méret: 1120,13 MiB
Ha Chakra drágám hízékony fajta, akkor újra kell telepítenem. Elég mostohán bántam vele, jelenleg csak 14 GB-on terpeszkedhet...ilyen az, amikor 10+ linuxos rendszerrel kell osztozkodnia a merevlemezen.
-
King Unique
titán
válasz
CPT.Pirk #2389 üzenetére
Az előbb próbáltam felrakni a Manjaro 15.09 KDE kiadását, ami szintén Arch alapú, ha jól néztem. Ott van kétféle grafikus telepítő is, direkt a Calamerest próbáltam. Ennél is baromi lassan indult el, úgyhogy ez vsz vmi Calameres bug lehet.
Na, de most jön a lényeg. A fentebb bemutatott telepítést ugyanúgy megcsinálva a Manjaroval, az utána simán bebootol, van Grub. Max egy grub-update kell csak neki, hogy a többi rendszer is belekerüljön a listájába.
Így viszont, az előzmények és a Manjaro alapján, szinte biztos, hogy Chakra bug lehet a külső SSD-re való sikertelen telepítés... -
King Unique
titán
válasz
CPT.Pirk #2394 üzenetére
Nem értem ezt se, mert direkt 2x is letöltöttem az új ISO-t (http, torrent), többször, több pendrive-ra is kiírtam, de korántsem pár másodperc volt az, hanem jóval több.
Na mindegy, akkor majd keresek helyette mást. A Kubuntu 15.10 nem tetszett, az már eleve kiesik.Amúgy jó ez a külső SSD-s dolog, mert nagyon hasít rajta az Ubuntu és Mint is eddig. Utóbbiból a 17.3 Beta változat is lazán felment.
(#2395) spammer: azt már próbáltam, de elsőre nem fogott meg. Talán esetleg teszek vele még1 próbát. Köszönöm.
-
King Unique
titán
válasz
CPT.Pirk #2389 üzenetére
Én is...lehet azért nincs, mert nem is próbálta senki ilyen körülmények között telepíteni.
Manjarot még nem próbáltam, talán adok neki egy esélyt. A legutóbbi Antergos, mint fentebb is említettem, kifagy a tényleges telepítés megkezdésénél. De annál a korábbi telepítőknél is voltak kisebb bugok.Chakra esetében se tudom másra fogni, vsz vmi bug, ennyi. Illetve azt is megfigyeltem, hogy amikor betölt a live rendszer, maga a telepítő elég lassan indul el. Többi live OS-nél meg szinte azonnal megnyílik, ha rámegyek.
Ez van. USB-s kütyüre akkor nem lesz Chakra telepítve.
Azért köszönöm az eddigieket.
-
ztsoft
őstag
válasz
CPT.Pirk #2384 üzenetére
Nálam Arch alatt nem szokványos a 800MB, mivel itt napi rendszerességgel jönnek a frissítések.
A nagyobbak is meg állnak 500MB körül.
A gyorsaság meg a RAM miatt van, mivel majdnem minden a RAM-ba van (tmp, stb. a ccr is ott fordít (tmpfs)).
SATA_boy: Valamilyen szinten használható az Arch wiki (azt nem tudom, hogy mennyire húztak már el tőle), régen (fél éve) még a csomagokat is simán lehetett telepíteni.
-
King Unique
titán
válasz
CPT.Pirk #2379 üzenetére
Mindenképpen Grub nélkül telepítsem, vagy az is jó, ha "normál" telepítés után, amikor nem tölt be, csak újratelepítem a Grubot? Csak, hogy ne kelljen több kört futni.
Meg akkor megpróbálom KParted alól is megcsinálni neki a partíciót, de gyanítom, hogy ez vmi bug lesz. -
King Unique
titán
válasz
CPT.Pirk #2377 üzenetére
Megvan, megvan. Vagyis pl:
grub-install --boot-directory=/mnt/boot /dev/sdd
Amúgy még azon filóztam, hogy volt a Grub telepítésének listájában olyan opció is, hogy a / gyökérbe, sdd1 rendszerpartícióra, de ha magán az sdd-n van, akkor is kéne működnie. Mintnél is ok, illetve ha a helyi lemezre telepíteném, akkor ott is alapértelmezésben az sda-ra tenné mindegyik, nem az sda6-ra.
-
King Unique
titán
válasz
CPT.Pirk #2373 üzenetére
Majd, ha lesz kedvem és türelmem hozzá, talán még1x megpróbálom.
Illetve, ahogy írtam, Mint live rendszer alatt GParted segítségével megcsináltam ugyanezt, de nem volt jó, ugyanaz az eredmény = nem bootol a rendszer...
"Valamint maga a betöltés pontosan hol áll meg?"
Be sem tölt, mintha nem lenne Grub, nem lenne rendszer telepítve. Átugorja és egyből bejön a Windows rendszerbetöltője, ennyi. Ugyanarra a külső SSD-re, ugyanarról a pendrive-ról, ugyanazon gépen, ugyanazzal a telepítési módszerrel a Mint meg teljesen ok, az bootol, ahogy kell.
-
Pista0001
addikt
válasz
CPT.Pirk #2361 üzenetére
Azóta nem volt gond a wifivel, szerintem a kdewallet kavart be. Nem szeretem ezeket a jelszótároló dolgokat, ezért nem akartam használni. Korábban ez egyszerű volt, első indításkor katt a beállításokra, majd egyből befejezés, és le volt tudva. Ez egy kicsit akaratosabb most, végül beadtam a derekam, így nincs gond. Nem szakadt le amúgy, hanem induláskor nem akart csatlakozni, de olyan volt, mintha a wifi vezérlőt sem látná.
A rendszerbeállításokban bejelöltem hogy szeretném a kétujjas görgetést mind vízszintesen, mind függőlegesen (utóbbi alapértelmezett, előbbit pipálni kellett), ennek ellenére nem megy. Megpróbálok keresni synaptics csomagot, meglátjuk. Fura hogy a Fritz-nél alapból ment. Illetve az normális volt, ez a fura
Nagyon tetszik amúgy, az alapértelmezett "Heritage" stílus nagyon jól néz ki, a működés is elég jó. Az fura kicsit hogy a jelszó után sokat karikázik mire asztalhoz jutok, pedig SSD-n van a rendszer, de amúgy elég gördülékeny.
-
Pista0001
addikt
válasz
CPT.Pirk #2358 üzenetére
Nem találtam eddig semmi összefüggést. Most épp beindult normál módban, de van hogy nem. Advanced-ek közül az elsőt választva egyszer lett fekete képernyő, a többi esetben elindult. Az első indításkor problémamentes volt a wifi, aztán utána akkor amikor a hsz-t küldtem. A kettő közt volt 6-7 újraindítás. Az advanced második opcióját is próbáltam egyszer, miután az elsővel fekete képernyő lett, de akkor sem volt wifi.
A telepítőt eltávolítottam a telepítés után, a gép egy HP650 notebook Sandy Celeron procival, 2 giga RAM-mal, Ralink wifi modullal (RT3290 chipset, bluetoothos).
Fekete képernyőnél nem fagy az biztos. Kombinációt nem próbáltam, space-re, enterre és escape-re nem reagált, bekapcsolóra pár sort kiírt és "szabályosan" leállt.
-
válasz
CPT.Pirk #2348 üzenetére
Köszi! Ha ilyen lassan jön le, akkor holnap próbálom ki. Mostanában nem nagyon kellett a zárt driver az APU-hoz, valamelyik azzal megy, de most nem nézem meg. Meglátjuk holnap, mi sikerül, olyan régen próbáltam már, hogy biztosan élmény lesz! (akár pozitív is)
UEFI-t eddig hanyagoltam, semmi szükségem rá.(
van az 3 óra is1 óra + inkább már a kiírás szerint FF-on) -
azozo
senior tag
válasz
CPT.Pirk #2329 üzenetére
A live részt próbáltam nem vettem észre hibát. AMD 6000± és Ati 5770es grafikus kártya... Az automountos rész tényleg jól jönne mert az első vinyó 2particios első win 60gb a maradék 20 gb a chakra.. grub at mbrben.és minden adat vagy az első vinyón vagy a 2-ik 500 gb on van. Pl a qtorrentnél ami alapból elindul induláskor egy csomó hibát ír mert nincs felcsatolva vinyó.
-
azozo
senior tag
válasz
CPT.Pirk #2318 üzenetére
KF5-re updatelve a rendszer és mikoor a a rendszer elindul //alapból a qtorrent is.
Mivel a nincsenek bemountolva ezért természetesen nem indulnak el.....csak utána ha dolphinba bemountolom.Vagy ha csak a KODI felületét indítom akkor sem látom a többi vinyót felcsatolva
Egy ubuntu leírás szerinr megpróbáltam ,de nem sikerült....állitólag most lesz portolva /solid-desktop-automount/
-
válasz
CPT.Pirk #2309 üzenetére
Egy frissítéstől megjavult visszajöttek az asztali ikonok. Kijött a plasma5 dolphin, levakartam a git-est és feltettem a véglegest. MTP eszközt értesítési sávról továbbra sem nyitja meg, ha simán indítom akkor megnyitja. Egyébként tetszik a plasma5, a kde4 már nagyon ódivatú, inkább használok 5-öst mert az sokkal jobban néz ki, még ha tele is van hibával. Az arch használata sem nehezebb mint a chakráé, a telepítése a nehéz
-
alevan
őstag
válasz
CPT.Pirk #2302 üzenetére
Én főleg azért várom az új ISO-t, mert a jelenlegi telepítő fagyik. Otthoni asztalira és irodai asztalira is a tavaly őszi ISO-val sikerült felrakni az OPrendszert, mivel mikor elkezdődött a telepítés az Euler-el, 10% vagy 18%-nál teljesen lefagyott az egész. A régebbi telepítőkkel nem merült fel a probléma.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- ASUS notebook topic
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Videó stream letöltése
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- Battlefield 6
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 12 Mini 64GB / 12 hó jótállás
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, MS3091, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest