- VoLTE/VoWiFi
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kisgépkezelő
senior tag
Hát, ha beletrafáltam, az nem a hozzáértésemnek, hanem ennek a gigantikus táblázatnak köszönhető, amit talán a smallformfactor.net-en találtam. Ha lementi az ember, akkor nagyon jól szűrhetőek benne a házak és egyéb alaktrészek a megadott paraméterek alapján.
Kikerestem a 80x80x10-es tápventi modot is amit láttam, hátha érdekel. Kép. / Videó. -
sb
veterán
Sajnos elég sok kritikus alkatrész van aminél méretben vagy másban kompromisszumot kell kötni. Ilyen a lap, szerintem nekem is kb. 10 éve volt utoljára hivatalosan mITX lapom, de gép folyamatosan van mITX házzal és kis, még beférő mATX lappal. Mostanában a normál mATX-ek sem mennek csodaszámba ha beférnek viszonylag kis, gyk. az alaplaphoz mérhető oldalnagyságú házba. A másik kritikus pont a táp. SFX, TFX-ből nehéz (volt anno) halk példányt szerezni, ha viszonylag nagyobb fogyasztású konfig kell akkor az ATX is játszhat, ilyenkor 2x élhosszúságú kockaszerű házak jók szoktak lenni, lp hűtő, stb... mellett beférhet. Mondjuk az ATX táp rohadt nagy, ha már méretcsökkentés és nincs dvga akkor nekem a paneltáp az elsődleges megoldás. Ha pedig a fogyasztás miatt, dvga miatt pl. nagyobb kell akkor inkább azon filozofálok én is, hogy miért is kell annyira lecsökkenteni a méretet. Így is-úgy is problémákat halmozunk. Még kicsit nagyobb házban, előre rakott táppal dvga-s, rendes hűtős vagy mini AIO-s megoldás is elég kompakt, ha már nincs is köze az mITX-hez nagyon... de még talán az élhető lehet ha mégis arra van szükség. Nekem ezek fényében a cikkben lévő ház dimenziói továbbra is elég furák. Biztos van ahova pont ez illik, de talán nem a legáltalánosabb.
-
Kisgépkezelő
senior tag
Ott tényleg érdemes körülnézni, csak kb. ami van, annak a háromnegyede még az aliexpressnél is ezoterikusabb oldalakról rendelhető be, ahonnét az általam olvasottak alapján nem 100%, hogy meg is érkezik. Meg a Flex ATX tápok a 40mm-es ventijükkel állítólag igen messze vannak a halktól. Láttam olyan modot, hogy ráfaragnak egy 80-as ventit a Flex tápra, csak olyan ház meg aztán végképp alig van amibe belefér a modolt táp. Viszont 12-15L között tényleg van egy nagy rakás olyan mATX ház, amik pont azt tudják mint a nagyobbak, csak pofátlanul kis méretben.
Persze láttam 10L-es ATX-et is. Apró, (de tényleg csak apró
) hibája, hogy a riser kitakarta az össes többi PCI-e slotot, úgyhogy lényegében pont ott van vele az ember, mint egy ITX lappal.
Új hozzászólás Aktív témák
- LIAN LI PC-O11 PC-O11AIR - ATX Mid Tower
- Corsair Hydro Series, H115i RGB PLATINUM, 280mm Radiator, Dual 140mm PWM fans, Liquid CPU Cooler
- 3 db tokos ventilátor készlet 120 x 120 mm Pro Gaming ARGB, PWM vezérlő, távirányító
- EVGA 500 W1, 80+ WHITE 500W
- Be Quiet Pure Power 11 CM - 500W - BN297 + Garancia 2026.04.15-ig
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal!
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
) hibája, hogy a riser kitakarta az össes többi PCI-e slotot, úgyhogy lényegében pont ott van vele az ember, mint egy ITX lappal.