-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ablakos
őstag
Próbálgatással hátha lehet javítani a sebességen.
-
-
Vladi
nagyúr
"de semmi komoly."
Ha semmi komoly akkor maradj a 7-nél.
De nem azért, mert a 8 az elején rossz lesz, sőt! Ez enterprise linux, itt más a gyakorlat. Itt lassan váltunk, lassan frissül, a stabilitás a lényeg. Pont azért, hogy a munka menjen.
A normál menetren az, hogy megnézed az újat, teszteled egy x független gépen. Mindent kipróbálsz. Mikor látod, hogy mi a váltás menetrendje, akkor megtervezed. Ez leállítást eredményez, mondjuk amikor szabadság van. Utána némi betanítás és megy a munka tovább.
Szóval céges dolgozós gépen a munka az első.
-
Vladi
nagyúr
Elvileg a 28-ra épül, az meg valamikor május-augusztus vonalon lesz kivezetve. Ahhoz alkalmazkodik kb. Meg a 7-es full szupportja 19 éve, 20 eleje. Annál tovább nem nagyon lehet húzni, szal szeirntem is nyár. Már így is 2 évvel a normál ütem után vannak, csökkentik a támogatott disztróik számát.
-
sonar
addikt
Helló,
Centos-éknál igen. Ha felteszed a 7.3-at és nyomsz egy yum update-t akkor felkerül a végén 7.4
Létezik egy úgynezvett yum-versionlock amivel meg tudod mondani, hogy melyik progik ne frissüljenek.yum install yum-versionlock
Ezzel találn lehet egy két dolgot visszatartani. -
-
Végül minden jól műxik QEMU-val, bizonyos esetekben gyors, de néha marha lassú.
Beállítottam a PCI passthrough-t, hogy legyen 3D gyorsításom, de egyelőre nem sikerült működésre bírnom.
Közben sokat olvasok a különböző virtualizációs szoftverek képességeiről, beállításairól, és azt olvastam, hogy a PCI Passthrough teljesen elveszi a GPU-t a Host OS-től.
Ez azt jelenti, hogy ha sikerül beizzítanom, akkor nem lesz GUI-m a Host OS-en, vagy csak gyorsítás nem lesz?
Vajon létezik olyan megoldás, hogy a Guest gép kapjon egy alap 3D gyorsítást, hogy menjen a videó lejátszás, meg az AERO, meg az irodai és kommunikációs appoknak kellő alap 3D gyorsítás?
Mindezt úgy, hogy A Host OS-en is marad a GPU.Vagy e célra jobb a VirtualBox?
-
-
Unable to complete install: 'Cannot access storage file '/run/media/myuser/otherhdd/VMz/qEmu_Win7_32/win7.qcow2' (as uid:107, gid:107): Permission denied'
Traceback (most recent call last):
File "/usr/share/virt-manager/virtManager/asyncjob.py", line 88, in cb_wrapper
callback(asyncjob, *args, **kwargs)
File "/usr/share/virt-manager/virtManager/create.py", line 2288, in _do_async_install
guest.start_install(meter=meter)
File "/usr/share/virt-manager/virtinst/guest.py", line 461, in start_install
doboot, transient)
File "/usr/share/virt-manager/virtinst/guest.py", line 396, in _create_guest
self.domain = self.conn.createXML(install_xml or final_xml, 0)
File "/usr/lib64/python2.7/site-packages/libvirt.py", line 3782, in createXML
if ret is None:raise libvirtError('virDomainCreateXML() failed', conn=self)
libvirtError: Cannot access storage file '/run/media/myuser/otherhdd/VMz/qEmu_Win7_32/win7.qcow2' (as uid:107, gid:107): Permission denied -
Vladi
nagyúr
namost alvás helyett veled foglalkozom.
eclipse 4.6 van az scl tárolóban: link ez nagyon gyorsan nem fog frissülni, de abszolút rh közeli, tehát összeakadni sem fog.
ha így nem megy, akkor töltsd onnan. vagy ha mindneképpen 4.7 kell.
netbeans-t is töltöttem le, de javát kér. link, ezt nézd át. Bár gondolom egy jáva felrakása csak összejön.
-
Vladi
nagyúr
1. ha találsz portable változatot, akkor azt nyugodtan használhatod. Csak neked kell frissíteni. Vagy megpróbálod forrásból feltenni, de akkor is neked kell frissíteni.
2. akkor hajrá. Elvben ha gyári kernelt használsz csak, frissítésnél is működnie kell.
3. Itt is nézz valami portablet. VAgy egy repót. Este megnézem. -
-
Vladi
nagyúr
Úgy látszik, hogy az epeles csomag szar.
Most:
1. le kéne szedni az anjutát
2. fel kéne telepíteni a nux tárokót: link
3. nuxból kellene feltenni az anjutát.Verzió szám alapján elvileg onnan teszi majd fel.
epel tesztingben láttam 3.22-t. ha átkerül a sima epelbe akkor látjuk, hogy jó lett -e. -
-
Vladi
nagyúr
-
Vladi
nagyúr
Jelentem feltettem és tudok indítani gtk projektet.
a kernel moduloknak elvileg illeszkednie kellene a kernelhez, akárhányat frissítesz. fglrx drivert használsz? hogy tetted fel?
virtulaboxra ezt a leírást olvasd!
-
Vladi
nagyúr
googlenek van saját repója, én abból telepítem. Van a chromenak stable meg unstable ága is, a 59 az a stabil.
[google-chrome]
name=google-chrome
baseurl=http://dl.google.com/linux/chrome/rpm/stable/x86_64
enabled=1
gpgcheck=1
gpgkey=https://dl.google.com/linux/linux_signing_key.pub.ez a repó fájl.
-
Vladi
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- UHD filmek lejátszása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Formula-1
- Béta iOS-t használók topikja
- Fotók, videók mobillal
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Apple asztali gépek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One mobilszolgáltatások
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Antivírus szoftverek, VPN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest