- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Google Pixel topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
Aktív témák
-
_Hunter_
őstag
Sziasztok!
Tegnap mégegyszer átnéztem a kedves bios-mat, s sikerült beállítanom. Fsb-t 125-re raktam, így az AGP/PCI freki is igen megemelkedett. Én láma azt hittem ha világos kéken jelezz nem aktív, de amikor entereztem rá engedte, hogy fel vagy le állítsam a frekit. Így visszaraktam 66/33-ra s lőn csoda minden klappolt. A ramjaim 333-sak ezért úgy gondolom, hogy többet nem nagyon bír, hisz 125fsb ram clock 333mhz. Vagy azért ez is mehet följebb. Eme emelés által az everestben memória olvasásra több mint 400mb/s írásra 200mb/s emelkedést sikerült elérni. Ramok elérési idejét is állítottam ennek eredménye 20mb/s olvasásra írásra 10mb/s. -
_Hunter_
őstag
Hello!
Tegnap jól átnéztem a bioszt s lenne egy két kérdésem.
Ram: 2,5 vagy 2,0 - ez a késleltetési idő lenne ha igaz - ha 2,5 akkor 166mhz ha 2,0 133mhz (everest) gondolom itt a 2,5 a jobb. utánna vannak okos számok mint 3,3,6. Olvastam,hogy ezeket minnél kisebb annál jobb. Max ez lehetne 2,2,5. Érdemes-e?
Ez a PCI-s dolog, hát? Ilyet találtam, hogy PCI valami 32,64,128,256 meg egyebek. Felraktam 64-re, halál reboot mindig. Gondolom itt a 32 maradjon. Azt volt vmilyen AGP/PCI vagy PCI/AGP. Az első van beállítva. Ilyen fix dolgot sehol nem találtam.
Ha nem lenne egyértelmű (amit meg tudok érteni) akkor holnap pontosan leírom, hogy a biosba mi van. -
_Hunter_
őstag
Szia!
Hát erre szerintem igazán nehéz mit mondani.
Biztos hogy lehet tuningolni, de nem fogsz vele semmit elérni. Inkább hagyd s akkor tuti nem lesz baja. Amennyire én tudom, a 2G cel-ket érdemes elkezdeni tuningolni, de azért ha elolvasod az előbbi hozzászolásokat ott le van írva, hogyan tudsz emelni fsb-vel stb. -
_Hunter_
őstag
-
_Hunter_
őstag
válasz
Ricsipower33 #54 üzenetére
Nekem 3100 fölé ment. Igaz utánna reboot
-
_Hunter_
őstag
Mailt megkatam. Remail ment!
-
_Hunter_
őstag
Azota nem húztam. Ma költözök át, hétvégén rakok egy új rendszert, azt kicsit lehet, hogy meghúzom. Tényleg videokarit hogy tudok húzni. Még ehhez is butta vagyok. Amugy ha az fsb-t emelem, akkor az alatta levő ram szám is emelkedik. Gondolam az így normális. Elvileg 333 ramok, azt van a biosba ugyé beállítás, s ott két lehetőség van 266 + auto. Ha emelem az fsb-t akkor a ram mhz is emelkedik, szóval ezzel ne is foglalkozzak?
Rendeltem okos kék cuccokkat, azt ha megjönnek kicsit meghúzok mindent, mivel valszeg lesz 3-4 hűtő a házban. Ismered a nagy hőmérsékletet nálam.
Igaz amikor elkezdtem húzni nem emelkedett a proci, de szeritem tartós futtatás után megint 60 C fok fölé megy. -
_Hunter_
őstag
Ha már a haverom gépét akarjuk felhúzni, gondoltam én is kicsit megpiszkálom az enyémet. Ez egy 2,4 celeron.
Szóval: a leírtaknak megfelelően szépen 5-vel emeltem az FSB-t.
Everest home edition-nál néztem, hogy mik változnak (ha más proginál kell nézni, akkor lécci írjátok le). A memória olvasás és írás is szépen emelkedett. A hőmérséklet maradt, nem nagyon változott. 115-ig engedtem el, bírta volna tovább csak észrevettem hogy nincs meg az integrált hangkártya. Ez miért történt? Mit tegyek, hogy még tudjak emelni, s minden induljon rendesen? -
_Hunter_
őstag
Sziasztok!
Mivel igen kezdő vagyok a tuningba, így segítséget kérek.
A haverom 1,7 celeronját akarjuk tuningolni. Amit eddig olvastam hogy az FSB emeljük okés. Egy problem van, hogy egy AsusP4-B-M alaplap 256 SDRAM.
Az alaplapon vannak jumperek, s a leírás szerint 105, 133, 140 Fsb lehet állítani őket. Átraktuk 105re minden rendben ment. Utánna 133 s kész. Nem indult. Bekapcsolni még bekapcsolt, de se kép se hang. Hogyan lehetne állítani az FSB-t hogy 105 után ne 133 legyen. Vagy más baja van. Feszültség?
CPUFSB programmal xp alatt asszem 2200 ment el, s fagyott.
Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen joysticket vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Spórolós topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- További aktív témák...
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest