- Fotók, videók mobillal
- iOS alkalmazások
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Aktív témák
-
_Hunter_
őstag
Sziasztok!
Tegnap mégegyszer átnéztem a kedves bios-mat, s sikerült beállítanom. Fsb-t 125-re raktam, így az AGP/PCI freki is igen megemelkedett. Én láma azt hittem ha világos kéken jelezz nem aktív, de amikor entereztem rá engedte, hogy fel vagy le állítsam a frekit. Így visszaraktam 66/33-ra s lőn csoda minden klappolt. A ramjaim 333-sak ezért úgy gondolom, hogy többet nem nagyon bír, hisz 125fsb ram clock 333mhz. Vagy azért ez is mehet följebb. Eme emelés által az everestben memória olvasásra több mint 400mb/s írásra 200mb/s emelkedést sikerült elérni. Ramok elérési idejét is állítottam ennek eredménye 20mb/s olvasásra írásra 10mb/s. -
Frank83
csendes tag
válasz
Zethepolee #98 üzenetére
Igen, stabil is, 17*125-ös fsb-n!
130-on már nem megy abszolút! -
Demented666
csendes tag
Thx!
-
Zethepolee
aktív tag
válasz
Demented666 #99 üzenetére
Hello!
Szorzó fix! Azt nem tudod állítani. FSB-t 166-on próbáld. Ha ezen nem indul 150-re tedd vissza, majd 2 MHz-es lépésekben emeld. Ha kell pici feszt adhatsz neki.
Minden állítgatás után szánj némi időt tesztelésre. Én CMR4-et használom stab. tesztre, prime95-öt mem tesztre. Ja és egy jó hűtő is fontos lehet. A gyári sem rossz. -
Demented666
csendes tag
Szóval itt a 2.4 es cerka, 845 Ultra-C lapban, 512 DDR 400-al
Szerintetek mivel húzzam, és meddig, hogy stabil legyen?
Érdemes a szorzóval, vagy inkább ne?
[Szerkesztve] -
Frank83
csendes tag
Hali!
Ma este szórakoztam egy kicsit a beállításokkal! :DD
Sikerült stabil 2125-öt kihoznom egy 1700-es cerkából!
Igaz fesz emeléssel és pci/agp fixálással.
Jó lenne a romokon is állítani valamit, de sajnos a proci miatt nem lehet, mert ez a 2125 a vége! :(
Bár szerintem ez sem olyan rossz! :)) -
mycso
veterán
válasz
Demented666 #95 üzenetére
Szerintem 3.4-3.6 ig, de nézz el ide: [L]http://www.cpudatabase.com/CPUdb/Showdata.cfm[/L] itt vannak érdekes GHz-ek.
-
Demented666
csendes tag
Hy!
Adott egy 2.4-es cerka 400-as Ramokkal!
Alaplap: MSI 845 Ultra-C
Meddig lehetne stabilan húzni?
[Szerkesztve] -
Zethepolee
aktív tag
válasz
sanyi1111 #92 üzenetére
Mivel nem VH6-T a lapod, ezért Tualatin Celeron nem jó bele. Erre figyelj. Csak Copermine Cerka jó!!
Próbáld meg az FSB-t 100-ra, vagy fölé tenni, meg egy jó hűtőt ráaplikálni a procira. Ha szerencséd van, akkor 900-as, vagy 1G-s lesz a procid. Nekem régen volt ilyen lapom, és 950-es cerka 1170-en pörgött stabilan. Persze körültekintően tuningolj! -
sanyi1111
csendes tag
Sziasztok!
Abit VH6 alaplapon 600-as celeron processzort szeretnék cserélni 1100-esre.
Hol találok ilyent? -
_Hunter_
őstag
Hello!
Tegnap jól átnéztem a bioszt s lenne egy két kérdésem.
Ram: 2,5 vagy 2,0 - ez a késleltetési idő lenne ha igaz - ha 2,5 akkor 166mhz ha 2,0 133mhz (everest) gondolom itt a 2,5 a jobb. utánna vannak okos számok mint 3,3,6. Olvastam,hogy ezeket minnél kisebb annál jobb. Max ez lehetne 2,2,5. Érdemes-e?
Ez a PCI-s dolog, hát? Ilyet találtam, hogy PCI valami 32,64,128,256 meg egyebek. Felraktam 64-re, halál reboot mindig. Gondolom itt a 32 maradjon. Azt volt vmilyen AGP/PCI vagy PCI/AGP. Az első van beállítva. Ilyen fix dolgot sehol nem találtam.
Ha nem lenne egyértelmű (amit meg tudok érteni) akkor holnap pontosan leírom, hogy a biosba mi van. -
_Hunter_
őstag
Szia!
Hát erre szerintem igazán nehéz mit mondani.
Biztos hogy lehet tuningolni, de nem fogsz vele semmit elérni. Inkább hagyd s akkor tuti nem lesz baja. Amennyire én tudom, a 2G cel-ket érdemes elkezdeni tuningolni, de azért ha elolvasod az előbbi hozzászolásokat ott le van írva, hogyan tudsz emelni fsb-vel stb. -
_Hunter_
őstag
-
sirtomi
tag
Sziasztok!
Nekem egy régi 900-as Celeronom van. Érdemes ezt tuningolni egy kicsit, mert sajna új gépre nincs anyagi keret.
Ha lehet vele próbálkozni, akkor hogy érdemes, és egyáltalán mennyit bír ez a proci, mert tönkretenni sem szeretném. -
Nedudgi
aktív tag
Az volt a baj hogy az FSB emeléssel arányban a PCI-busz órajele is emelkedett a 33-ról felfelé. A hangkártya meg a PCI-re kapcsolódik és nem bírja a húzást. Próbálj olyat keresni hogy FIX PCI frekvncia bioszba vagy PCI-FSB ratio és azzal variálj úgy hogy a 33-hoz minél közelebb legyél. Ha nincs ilyen akkor nem tudsz mit csinálni. Ja és ha 10Mhz-t emeltél az FSB-n akkor Prime95-program, torture test-jét egy 20 percig futtasd. Hanem száll ki akkor emelhetsz tovább. Ha kiszáll hibával akkor vegyél vissza és úgy. Ha úgy érzed hogy elérted a határt és ezen akarod üzemeltetni a Procit akkor fusson a prime95 kb 3-4 órát, félnapot. Ha hiba nélkül fut akkor OK.[L]http://www.mersenne.org[/L]
Mellesleg: Celeron 1000 (TuA) 160x10-en vidáman megy az ASUS Tusl-2-es alaplapban 60% tunung és sima hűtés van rajta. -
mycso
veterán
Szerintem te vicces vagy, amúgy meg mielőtt ilyeneket írsz, hogy a te kártyád etőől, meg ettől is jobb, előtte olvasgassál utána, vagy forduljon meg a kezedalatt mindegyik kari és utána mondj véleményt!!!
Ja és van egy mx440-em is, nem vennék rá mérget, hogy egy fx5200sokkal jobban, vagy egyáltalán jobban teljesít!
[Szerkesztve] -
Router
őstag
Még mindíg jobb mint a te radeon 9200-od! :)
-
Router
őstag
Akkor mit szóltok az FX5200 Ultrához?
Azt már erősen kétlem hogy lenyomja a Ti4200! -
karantÉN
aktív tag
Ha egy celeront széthuzok nem lesz semi baj pl nem ég le mint az amd-ém meg semi nem füstöl el.?
-
mycso
veterán
www.motherboards.com -on láttam.
Processor
- Supports Intel® Pentium® 4 Socket 478 processors with 800/533MHz FSB only (400MHz FSB not supported).
- Supports Intel® Hyper-Threading Technology
[L]http://www.motherboards.com/product_info.php?category_id=4&index_id=7&subcategory_id=7&products_id=20976&[/L]
De ha megy benne felgyújtom a lapom, mert ezen okból nem ic7-et vettem, hogy prociból, már csak celeronra telt, és hogy az nem megy benne!
[Szerkesztve] -
Router
őstag
mondom hogy siluro fx 5200
-
Router
őstag
a vga Abit siluro Fx 5200 128Mb ddr
az a baj hogyha kicsit meghúzom úgy 2.86-ra akkor elkezd sípolni kihúzom a hál. tápkábelt akkor nem sípol + elindul de 30 perc után lefagy!!!
A feszkót mennyire emmeljem a beállítható dolgok +2 +4 +6%!!!
Az fsb az meg 100-132MHz! -
Router
őstag
Hali van énnékem egy ilyen gépem a kérdés a következő meddíg lehet húzni a procit és a vgacardot???
Elitegroup L4VXA2 alaplap
2.6GHz Intel Celeron proci
Samsung 256Mb pc3200 ram -
Mizo
tag
Korábbi problémám ügyében felvettem a kapcsolatot pár szakemberrel is, és bár az alaplapom leírásában szerepel a Jumper-free, de úgy tűnik, hogy valóban nem lehet erre rábírni. Mind1, jumper segítségével a 2 GHz-es Celeron procim simán viszi a 2,67-et és maximális terhelés mellett sem megy 52 fok fölé. Sajnos ennél feljebb a jumperek adta szűk mozgástér miatt nem tudok menni, és bár valóban fix a gyorsítótár nagysága, de ekkora emelés már valóban érezhető sebességnövekedést eredményez.
-
mycso
veterán
Nekem most a 2.6 --> 3.5 -ön megy stabilan.
Viszont 3.6-on már a windows nem tud bebootolni! -
_Hunter_
őstag
válasz
Ricsipower33 #54 üzenetére
Nekem 3100 fölé ment. Igaz utánna reboot
-
Nite
őstag
válasz
Ricsipower33 #54 üzenetére
az szvsz kicsit kevés... :o
[Szerkesztve] -
Ricsipower33
csendes tag
Én a 2400-es celeronomat 2850-MHZ-ig tutam húzni!:DD
-
Gergello
addikt
most, hogy megtaláltam ezt a topicot gondoltam beírok énis már vmit
1,7 ghz-.es cerkát nem érdemes húzni sehova se, meg nem nagyon lehet
léghűtéssel felhúzom 2-re ott még, elmegy, 2,1 már fagy
de ha még felhúzod 2-re azzal se lesz szerintem sokkal jobb
gyorsítotárakat úgyse tudod megnövelni :( -
Lortech
addikt
Sokan az ''5Mhz-enkénti FSB emelést majd próbát'' ajánlják, de sztem ez nem mindig vezet eredményre, mert a nem szabvány PCI/AGB stb frekvenciák miatt lehet hogy sokkal hamarabb eldobja magát a gép, mint ahol a proci vége van...
egy példa: az előző cerkám ment 133-as FSB-n vigan, mig 120-on be sem kapcsolt... -
_Hunter_
őstag
Mailt megkatam. Remail ment!
-
_Hunter_
őstag
Azota nem húztam. Ma költözök át, hétvégén rakok egy új rendszert, azt kicsit lehet, hogy meghúzom. Tényleg videokarit hogy tudok húzni. Még ehhez is butta vagyok. Amugy ha az fsb-t emelem, akkor az alatta levő ram szám is emelkedik. Gondolam az így normális. Elvileg 333 ramok, azt van a biosba ugyé beállítás, s ott két lehetőség van 266 + auto. Ha emelem az fsb-t akkor a ram mhz is emelkedik, szóval ezzel ne is foglalkozzak?
Rendeltem okos kék cuccokkat, azt ha megjönnek kicsit meghúzok mindent, mivel valszeg lesz 3-4 hűtő a házban. Ismered a nagy hőmérsékletet nálam.
Igaz amikor elkezdtem húzni nem emelkedett a proci, de szeritem tartós futtatás után megint 60 C fok fölé megy. -
Mizo
tag
A memóriával egybe van kötve, ahol lehet 133, 266 és 333 Mhz, míg a procinál mindössze 100 és 133, vagyis összesen 6 különböző kombináció van. Az alapértelmezett állapot a 100/266, így kezdetben 266-on ''pörögtek'' a 333-as ram-jaim. Viszont a szorzózár miatt ezt azt jelenti, hogy ebben a lapban max. 2660 MHz-re (20*133) húzható a proci?
-
Mizo
tag
Sziasztok!
Kisebb problémám van az alaplapommal és ezzel kapcsolatban kérném hozzáértők segítségét. 2 Ghz-es, Northwood magos Celeron procim van, amit jelenleg csak jumperrel tudok tuningolni, mivel az erre vonatkozó opciók a Biosban nem érhetők el. Az alaplapom Asus P4S533-VM, átnéztem a kézikönyvét is, de nem találtam benne információt a ''jumper-free'' állapot létrehozásához.
Előre is köszönök minden segítséget!
Mizo -
mycso
veterán
Nekem megy a gyári hűtővel, stabilan, egy pnp800 e-dx-be!
[Szerkesztve] -
Loretto
veterán
_hunter_ elment a hang? csak huzásnál?sztem vedd vissza a procit alapra mert olyan nagy különbséget nem veszel észre.de ha számit hogy tuningolt a cerka akkor hagyd:D
-
AdamComp
csendes tag
-
Hi!
Haveromnak van 2g celkája , valamint P4P800-as alapja...
Gondolom ezt is lehet akkor piszkálgatni...:)
Szal akkor emelgessük az FSB-ét:) + max feszt kell neki adni...
Good !!:P -
Hi!
Haveromnak van 2g celkája , valamint P4P800-as alapja...
Gondolom ezt is lehet akkor piszkálgatni...:)
Szal akkor emelgessük az FSB-ét:) + max feszt kell neki adni...
Good !!:P -
_Hunter_
őstag
Ha már a haverom gépét akarjuk felhúzni, gondoltam én is kicsit megpiszkálom az enyémet. Ez egy 2,4 celeron.
Szóval: a leírtaknak megfelelően szépen 5-vel emeltem az FSB-t.
Everest home edition-nál néztem, hogy mik változnak (ha más proginál kell nézni, akkor lécci írjátok le). A memória olvasás és írás is szépen emelkedett. A hőmérséklet maradt, nem nagyon változott. 115-ig engedtem el, bírta volna tovább csak észrevettem hogy nincs meg az integrált hangkártya. Ez miért történt? Mit tegyek, hogy még tudjak emelni, s minden induljon rendesen? -
_Hunter_
őstag
Sziasztok!
Mivel igen kezdő vagyok a tuningba, így segítséget kérek.
A haverom 1,7 celeronját akarjuk tuningolni. Amit eddig olvastam hogy az FSB emeljük okés. Egy problem van, hogy egy AsusP4-B-M alaplap 256 SDRAM.
Az alaplapon vannak jumperek, s a leírás szerint 105, 133, 140 Fsb lehet állítani őket. Átraktuk 105re minden rendben ment. Utánna 133 s kész. Nem indult. Bekapcsolni még bekapcsolt, de se kép se hang. Hogyan lehetne állítani az FSB-t hogy 105 után ne 133 legyen. Vagy más baja van. Feszültség?
CPUFSB programmal xp alatt asszem 2200 ment el, s fagyott. -
Victor-y
aktív tag
Üdv! Nekem meg egy 1700-as cerkám van, amit egy Asus P4B533-as lapban használok.. Jelenleg 1.9GHz-en megy a proci; a feszkót mennyire emelhetem max. (most alapon van)? Az FSB-je pedig 110MHz-en.
Köszi!
Viktor
[Szerkesztve] -
Nite
őstag
Nyomd fel az fsb-t, amíg beindul a gép, aztán ha fagyogat/újraindul adj neki feszkót, max. 1.65V-ot, így próbálgasd, hogy mennyire stabil.
Az NW-128 magnak szvsz. 160-at ki kell pörögnie, ha D1-steppinges, de 26-os szorzónál nem igen fog összejönni, ez a cerka-típus nem hiszem, hogy bír 3.6-nál többet... :( -
mondjátok mi az a c betű (P4c) a P4-ek típusában? (ezt jól megmondtam :) ) netán azt jelöli hogy nem szorzó lockos?
-
Flashy
veterán
XT lesz, csak talán régi az Aida. a legutolso Aida illetve a legujabb Everest már pontosabban írja az XT-t
-
maszat
senior tag
Egyszerűen tolod felfelé az FSB-t 100-ról kb 5 MHz-es lépésekben azt' csá. Tovább lehet nyomni, ha emelsz egy kis V-core-t (1,6 V-ra)
AIDA kicsit benga, mert a GPU nem 250, hanem 500 MHz!
VGA-t ne húzzad, mert mert ez a proci úgysem tudja rendesen kihajtani
Egyébként van már ilyen topic: [L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=35&swhat=celeron%20tuning&show=AND&ssep=%20&sid=[/L] -
Marcee8
csendes tag
Sziasztok!
Remélem tudtok segíteni. Mit lehetne ebből kihozni????
A konfigurációm a köv.:
Alaplap neve Abit IC7(-G)
Busz típusa Intel NetBurst
Busz szélessége 64 bit
Valódi órajel 100 MHz (QDR)
Effektív órajel 400 MHz
Sávszélesség 3200 MB/mp
Memória 512Mb
Busz típusa DDR SDRAM
Busz szélessége 64 bit
Valódi órajel 133 MHz (DDR)
Effektív órajel 267 MHz
Sávszélesség 2133 MB/mp
CPU típusa Intel Celeron 4A, 2600 MHz (6.5 x 400)
CPU alias Northwood-128
CPU stepping D1
Eredeti órajel 2600 MHz
L1 trace gyorsítótár 12K Instructions
L1 adat gyorsítótár 8 KB
L2 gyorsítótár 128 KB (On-Die, ATC, Full-Speed)
Videokártya ATI Radeon 9600 (RV350)
PCI eszköz 1002 / 4152
Tranzisztorok száma 76 millió
Gyártási technológia 0.13u
Busz típusa AGP
Memória mérete 128 MB
GPU órajele 250 MHz
RAMDAC órajele 400 MHz
Pixel futószalagok 4
Vertex árnyalók 4 (v2.0)
Pixel árnyalók 1 (v2.0)
Hardveres DirectX támogatás DirectX v9.0
Pixel Fillrate 1000 MPixel/mp
Texel Fillrate 1000 MTexel/mp
Busz típusa DDR
Busz szélessége 128 bit
Valódi órajel 297 MHz (DDR)
Effektív órajel 594 MHz
Sávszélesség 9504 MB/mp
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen házat vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Path of Exile (ARPG)
- iOS alkalmazások
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- RAM topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest