- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Aktív témák
-
aqwsderf
tag
Üdv mindenkinek!
Vettem egy Pentium 4 3 Ghz-t és az a kérdés, miután kivettem a hűtőjét abból a kis átlászó műanyag dobozból, az alján lévő kis szürke enyhén ragadós anyagot el kell távolítanom vagy az kapcsolódik a procihoz a hővezető paszta helyet??? tehát le kell szednem azt a kis szürke ragadós vackot??? amúgy úgy vettem észre, mintha szakadna, de azért megkérdezem, biztosra akarok menni.
kérem csak az válaszoljon, AKI TUDJA miről van szó 100%-ig, mert csak kb úgy kell és talán jó lesz válaszok nem érdekelnek!! Előre is köszönöm!!!!!!!! -
Nite
őstag
válasz
aqwsderf
üzenetére
Elkezded húzni az fsb-t szépen lassan, így a memória seb. is növekedik! szvsz a szinkron mód sokkal jobb, mint az asszinkron...
Így 250MHz-re lesz szükséged, hogy kihajtsd az 500-at DDR-ben...
Amikor már fagyogat, vagy esetleg be sem indul, akkor a CL-t tedd eggyel nagyobbra...
Kiv. ha nem a proci a szük keresztmetszet, mert akor viszont annak adj feszkót, de ne sokat... :D -
aqwsderf
tag
Nagyon köszönök minden segítset, ami eddig kaptam!
A gép megrendelve, hétfőn érkezik.
MSI 865PE Neo2-PFS Platinum, Intel Pentium 4 3Ghz 800Mhz 1MB cache, 2x 256 MB 400Mhz DDR, Zalman CNPS7000A-AlCu, egy új FX5200, mert a régi memóriája miatt már nem indult el a gép és garanciával visszacserélem....
még lenne viszont kérdésem....
ki fogja bírni egy PQI ram ha 500Mhz-en futtatom minden féle hűtő nélkül? Tud nekem valaki mesélni a CAS Latencyről? módosítanom kell majd valamit, ha el akarom érni a 3.9 Ghz-et?:) 4-et?:D :t
hogy tudom megnézni a memória időzítését? biosban?
előre is kösz..... -
aqwsderf
tag
1. Nem tudom az IC7-ről nem hallottam túl jó dolgokat.
2. Nem akarok mindenképp, csak gondoltam az is jó.:O de amióta sokan hülyéznek rájöttem............talán mégse? :Y
3. veszek P4-et
4. basszus igazad van, tényleg nincs 3 Ghz-es Celeron.:O és ha visszagondolok nem is láttam sehol..hmm......akkor ezt csak úgy álmodtam a fene.:DDD -
aqwsderf
tag
válasz
Detox_85
üzenetére
Rendben, meggyőztél.......itt van nálam az árlista, hétfőn beszélek a céggel, aki beszerzi a cuccost. Még egy fontos kérdés, mondjatok egy jó, 400 Mhz-s DDR-eket támogató alaplapot....mutatom, hogy mik jöhetnek (időben) számításba, ugyanis sulineten keresztül vesszük és július 1-ig még meg kell lennie...szóval.
Asrock K7S8X, 2 év
ASRock K7S8X-E, 2év
Asrock P4VT8+, 2 év
Asrock K7S8X-E+, 2 év
ASUS P4V8X-X, 3 év
ASUS P4S800, 3 év
ASUS A7V600-X, 3 év
ASUS A7N8X-X, 3 év
ASUS P4P800S SE, 3 év
ASUS A7V600, 3 év
ASUS A7N8X, 3 év
ASUS P4P800/GD SE, 3 év
ASUS A7N8X-E Deluxe, 3 év
ASUS A7N8X-E Deluxe WiFi, 3 év
ASUS P4P800-E DELUXE, 3 év
ASUS P4C800-E Deluxe, 3 év
MSI KT6V LSR, 3 év
MSI 848P NEO-V S478 DDR ATX, 3 év
MSI K7N2Delta-L, 3 év
MSI KT6Delta-FISR, 3 év
MSI 865PE Neo2-PFS Platinum, 3 év
MSI K7N2Delta-ILSR, 3 év
Na melyik a jobb? Előre is kösz!!! -
Nite
őstag
Ha mindenképpen Celeront akarsz tuningolni, ami valójában nem is annyira rossz, vegyél egy Abit IC7-MAX3-at.
Egy ilyen alaplapban volt szerencsém látni egy 2.0A cerkát 3480MHz-en (174fsb), és hoppá, Spire Easystream IV hütővel, semmi víz, pláne nem nitrogén!
Mondjuk ehhez kellett némi szerencse a jó minőségü procimaghoz, és persze D1 stepping, na meg 1,8V magfeszültség! Mindössze 2 óráig ment így a gép, de addig megnéztünk egy filmet, meg 30perc zenehallgatás! Egyszer sem fagyott le!
Ugyhogy szerencse is kell ahhoz, hogy jó cerkát fogj ki! Viszont 3.0GHz-es cerka már van??? Sztem a 2.8-as a legnagyobb eddig, de javits ki, ha tévedek! -
Lortech
addikt
válasz
aqwsderf
üzenetére
Celeront ne vegyél! Főleg ne 3Ghz-est (van egyáltalán már ilyen???), mert az már tényleg nagyon nem jó ár/teljesítményű. A 4Ghz-et pedig nem tudom elképzelni celeronnal...
Ha van pénz, akkor vegyél p4-et, ha olcsóbban akarsz kijönni, akkor AMD-t.
Ismerősöd pedig nem alaptalanul szidja a celeront, mert azért a pénzért vehetsz sokkal jobbat AMD-ből. Amúgy látom te a Ghz-ekre utazol, vegyél egy prescottot :Y :D -
Detox_85
tag
válasz
aqwsderf
üzenetére
Eleinte érdeklődéssel figyeltem, mi sül ki ebből. Egy 2.2 Celeron 3.2-őn ?
Ahogy látam folyamatosan haladtál a cél felé, de most... -->NE vegyél még egy Celeront :Y . Hiába tuningolod, nem fogja elérni a P4 és az AMD színvonalát.
Ha ennyi pénzed van inkább vegyél P4-et, még a lapot is megtarthatod. A most kapható legkisebb P4-ek is 2X gyorsabbak, az ugyanannyi Hz-en futó Celeronodnál.:) -
aqwsderf
tag
mert egyik ismerősöm - mindig azt szidja ami a másiknak van - fosozta a cerkákat, és esküszött az amd-kre........persze csak így ''AMD'' és csak így ''Celeron'' szóval nem volt típus meg semmi.
Gyerekek jún 13-a után jún 30-ig ekörül lesz meg az új gépem, ami egy eddig ismeretlen alaplap, 512MB 400 Mhz-s DDR, Intel Celeron/Pentium 3.0Ghz lesz új házzal és táppal + Zalman CNPS7000A-AlCu cooler-el...:)
mert valaki itt mondta, hogyha már a jó tuninghoz új alaplap, memória, hűtő kell, akkor miért nem veszek új procit is....:) Hát veszek, egyefene. Amúgy a 3 Ghz-t szerintetek meddig lehetne húzni? Melyik jobb tuningra a 3Ghz Celeron vagy Pentium???? mert akkor olyat veszek....:) láttam, hogy valakinek 3.9-es a gépe itt a fórumban..........
meglehet, hogy a 3 Ghz menjen 4 Ghz-n?:O Csak kérdés volt........ -
aqwsderf
tag
válasz
StoneBridge
üzenetére
www.google.com és keress rá ezekre.:
- Prime95
- CPU Stability Test 6.0
nekem is ezeket ajánlották -
aqwsderf
tag
FELADAT!
1. Állítsátok sorrendbe, melyik a jobb processzor teljesítmény szempontjából!
(kezd a legrosszabba és így haladj felfelé) (AMD, INTEL CELERON, INTEL PENTIUM)
2. Állítsátok sorrendbe, melyik a jobb processzor tuning szempontjából!
(kezd a legrosszabba és így haladj felfelé) (AMD, INTEL CELERON, INTEL PENTIUM)
Előre is köszönöm a véleményeket! -
Lortech
addikt
Elhiszem, ha Te mondod, nekem nem sok tapasztalatom van, másokét meg nem szivesen írom le, de nem akartam, hogy úgy tűnjön, mintha ez minden Celeron procitól alap, és Roci egyből azzal indítson hogy felnyomja 3.5Ghz-re aztán jöhet esetleg a bios reset, meg miegymás, meg a számonkérés...
-
Lortech
addikt
Egyik barátomnak van egy ilyene, és ő 133-as FSB-vel 3200-on futtatja stabilan, de ez nem hinném, hogy szokványos eset, elég szerencsés. Ehhez nem kellett emelnie feszültséget, és gyári hűtővel megy az egész, normális hőfokon.
Javaslom, ha teljesen kezdő vagy még a témában, először olvasgass, jó sokat.
Egyébként, hogy a kérdésedre is válaszoljak, az FSB-t kell emelned a biosban, de csak óvatosan, fokozatosan. Attól is nagyban függ, milyen alaplapod van. -
Roci
csendes tag
És mit kell tenem mert kiprobálnám de elsőre csak egy kicsit tunigolnám
-
Roci
csendes tag
Sziasztok nekem egy celeron 2.4 procim van menyit bir ez a jószág?????
-
-
Sanya
nagyúr
akik már felhúzták a cerkájukat:
mekkora sebességnövekedést éreztek? -
gabe_
őstag
Érdekes topic. Nekem is pont egy 2000-es cerkát kéne húzni (most 2,2-n megy stabilan, 100%-os terhelésnél 46-49 celsiusfok körül, alapfeszen) Kérdésem: húzhatom még tovább, vagy gondoskodjak valami jobb hűtésről? (gyári p4 hűtőm van...)
-
-
Lortech
addikt
válasz
aqwsderf
üzenetére
Hát erre sztem elég kevés esély van, hogy menjen teljesen stabilan, sztem egy a 133-as FSB elérése a reálisnak mondható cél ennél, de próba cseresznye...
Egy 3.0Ghz-es P4 (vsz erre gondolsz) FSB-je alapból 800/4=200MHZ, ami duplája a tiednek, a régebbi p4-eseknek pedig 533/4=133Mhz, erre jön még ilyen olyan aránytényező, amivel szorozni kell, szal ezekkel alapból is elég jól ki lehet hajtani ezekkel a memóriát, ha meg még dual channel a membusz, akkor főleg... -
aqwsderf
tag
na de kérem 133-mas FSB-vel még csak 2.9-en megy! nono, 3.3 kell..:)
Az idézetek innen vannak: [L]http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=92&p=2[/L]
''A PCI szabványosan 33, az AGP 66 MHz-en fut. Így ha például 133-as FSB-t állítunk be, a PCI frekit egy 4-es osztóval, az AGP-t egy felezővel kapjuk.''
beszéljünk a 150-es FSB-ről......
PROCI: majd kiderül bírja-e
MEMÓRIA: fogja bírni. 400 Mhz-s DDR.
AGP kártya: fogja bírni, hiszen 150 / 2 = 75 Mhz.
''A mai AGP kártyák elég sokat kibírnak, akár 80-100 MHz-es AGP frekit''
HÁLÓKÁRTYA: remélhetőleg igen, mert
''például a hálókártyák és SCSI vezérlők háklisak a túlságosan magas PCI buszra (38-43 MHz felett)''
namost nekem 150 / 4 = 37,5 Mhz......:)
:C :C :C :C :C Királyság!!!!! :) Köszönöm a válaszaid!!! Remélem ha van még kérdésem segítesz!!!! :C :C
Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Nintendo Switch 2
- AMD FX
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Óra topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Iqos cigaretta
- További aktív témák...
- Félkonfig: i7-14700KF + Gigabyte Z790 Aorus Elite AX-W (2024-es szett, Garanciális!)
- Intel I3-10100F + gyári hűtő
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Hibátlan - INTEL Core i7-7700K 4mag 8szál max. 4.5GHz LGA1151v1 CPU processzor + HD Graphics 530
- Sziasztok, eladó több darab Intel Core i5-6500 SR2L6 3.20 Ghz X633D052
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 16 Pro Max - White Titanium - 256GB - Akku: 99% - Megkímélt Újszerű állapot!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest