Aktív témák
-
wittman
aktív tag
Nekem most egy SapphireRadeon8500LE 64MB-os van 4ns-os EtronTech memókkal szerelve 250/250@285/275-ön üzemel.
Itt egy kép róla:[L]http://www.tar.hu/mcviktor/8500.jpg[/L]
és köszönöm Biluxnak hogy felrakta netre a képet!!! :) -
wittman
aktív tag
DriverCleaner:[L]http://www.driverheaven.net/cleaner/[/L]
-
wittman
aktív tag
Bocsi mindenkitől, de nem voltam gépközelben!
Na mondom a tutkót ami nálam bevált. Előszőr is leszögezem, hogy az oprendszer WindowsXP+SP1. A catalyst 3.2-esnek a titka, hogy csak dx9-el megy rendesen, gyorsabban mint a 3.1-es, de ekkor jöttek az élsimítási hibák, de mint kiderült ez is a microfoss számlájára írható és ki is adták a dx9.a-t, ami rendbehozta az élsimítási hibákat. Mondom ezek csak D3D-s alkalmazásoknál jöttek elő OpenGL alatt minden tuti volt. Na és most jönnek a problémák: Az a szemét mikrofoss a dx9.a-t normálisan eddig csak Win2000-re és Xp-re csinálta meg nem webes install formában. Magyarul Win98SE-re nem bírtam sehogyse felrakni a dx9.a-t. Úgyhogy 98SE-re csak max. catalyst 3.1 és dx8.1 párosítás a nyerő, mert a sima dx9el a 3.1-es nagyon bugos volt persze dx9 hibája volt ez is. Persze joggal mondhatnátok hogy minek egy dx8.1-es kártyához dx9? A válaszom az hogy a catalyst 3.2-es jelentős javulás eredményezett az Ati Radeon 8500(LE)-nek is, de csak akkor ha dx9 fent van!!! Nekem legalább is tényleg így volt.
Ha XpSP1-et használtok akkor meg kötelező a Driver Cleaner használata kötelező, mert ezzel kitudjátok szedni a microfoss ati driverét, ami egy kalap szar és ha nem szeditek ki és úgy rakjátok fel a catalystokat akkor általában csőd a vége!!!
DriverCleaner:[L] http://www.driverheaven.net/cleaner/[/L]
Ja és csenben jegyzem meg a héten várható a catalyst 3.3-as és nagyon rebesgetnek valami csodát?!
Az SBLive!->Audigy2 -es átalakításról meg annyit, hogy nem kötelező megcsinálni, de nem haszontalan, mert elég sokat dobott a hangkártyámon értem azon hogy a 4.1 tényleg 4.1 lett és élvezhetem most már a játékoknál is és a film nézéseknél is. Persze az Audigy2-es szoftverek is elég jó extrákat adnak.
Itt az írás róla, de angol, de nem nehéz megérteni:[L]http://www3.telus.net/henryho/sblive2audigy/[/L]
Azt hozzá kell tennem, hogy ez is csak XP-n megy rendesen, mert amikor 98SE-re akartam megcsinálni, akkor a 97% telepítésnél mindig kékhalál jelentkezett!!!
Remélem egy kicsit tudtam segíteni?! -
wittman
aktív tag
Senki nem tapasztalt ilyet?
Haliho van itt még valaki? -
wittman
aktív tag
Na megembereltem magam és újabb tesztekre adtam a fejem.
Windows XP+SP1 reinstal, driver cleaner, Via Hyperion4.46, dx9, Catalyst 3.2+ControlPanel, ja és megcsináltam a hangártya módosítást SBLive->Audigy2!!!
Felraktam a 3dMark2001SE és 3dMark2003-at.
Eredmények:
1024x768/32
2001se:8459!!! Király
2003:1390!!! Király egy Sapphire Radeon8500LE-től 285/272
Na akkor fel a RefreshFixet, beállít majd fel a gémeket egy kis tesztelgetés végett. Mohaa+Shpearhead, AVP2, Ghost Recon, UnrealT2003. Minden game tökéletesen megy high deatil beállításoknál és Fullon a control panelen minden csúcs minőségre felhúzva. És akkor itt meg kell állnom egy kicsit. Én kimondottan azért vettem Radeon8500-ös karit, mert megfelelő teljesítmény mellett grafikus minőséget is kap a user, gondolok itt a SmoothVisionra és az Aniso Filterre. Engem bórzasztóan idegesített mindig azok az átkozott fűrészfogak! Eddig a catalyst 3.1-es driverig minden oké volt, mert felhúztam maxra a FSAA-t és az aniso-t hoppá nincsenek recék meg fűrészfogak, akár OpenGL akár D3D. És akkor jött a hidegzuhany: Catalyst 3.2 tényleg gyorsabban megy mint a 3.1-es, de nem tudom ki vette még észre, hogy D3D-s játékoknál nem működik rendesen az FSAA! Hiába húzom fel maxra olyan fűrészfogas minden él, mint cápa foga és openGL-es játékoknál ez nem jelentkezett, sőt még jobb lett az élsimítás. Ha meg visszaraktam a 3.1-est minden oké D3D-ben is az élsimítással.
Talán ez már tényleg catalyst 3.2-es BUG!!!
Csak azt nem értem hogy ami eddig jól működött a régebbi driverekben (cat2.1-3.1-ig) azt miért kell elcseszni, talán azért hogy jobb pontok legyenek a Markokban?
Valaki találkozott az alábbi jelenséggel? D3D-s fűrészfogak full FSAA mellett?
Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest