Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Cancer

senior tag

Általában ezek a gépek sokkal többet bírnak, mint amit a gyártó rájuk ír. De ez így érthető is. Hiszen, ha tényleg a maximumra vállalnak garanciát, akkor elég sok gépet scerélhetnének. Valahol meghúzzák a vonalat, hogy adott teszt körülmények között a gépek pl~98%-a mit bír és arra vállalnak garanciát. Valószínűleg a ~60%-a a dupláját is elviseli, de ki akar 40%-ot cserélgetni, mert mindenki víz alá dugja. Szóval azért némi ésszerűséget betartva én használtam már havazásban, -10°C-os hidegben és 40°C-os melegben is a gépet. Értelem szerűen direktben nem tettem ki szélsőséges hatásoknak, de pl egy tengerparti 15:00 órai fényképezés során azért kényelmesen felmelegedett a váz...

Amúgy 5-ik évét tapossa nálam az 550D-m és egyelőre csak a markolat gumiborítása vált el kb 1,5 hete. (Mármint teljesen) látszólag megnyúlt, így vágok belőle és vissza ragasztom. :D

Hóessben, ahogy törölgettem róla a havat, persze folyt rajta a víz...Haverom a hegyekben túrázott és az 1100D-jét egy mgcsúszás alkalmával bemerítette a 4 fokos patakba és hozzá verte egy kőhöz. Pár napig szárítgatta és azóta is pazarul működik. (Amúgy úgy megijedt, hogy azt hitte ott marad a gép)

Én nem buzdítalak (hisz garanciát sem vállalhatok) arra, hogy a gyártó által megjelöltnél szélsőségesebb körülmények között használd a géped, de biztos, hogy példát mutatok vele, hogy lehet. :D

(Nézz egy pár durability tesztet és ámulj! :Y D90 vs 550D olyat is kibírnak néha, amit sosem tennék velük...)

Új hozzászólás Aktív témák