Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iOS alkalmazások
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
Új hozzászólás Aktív témák
-
Davebowman
senior tag
Akinek van felesleges/eladó 35mm fix nagy fényerejű obija az dobjon 1 privit, kösz.
-
plömplöm
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
még infónak maga a sandisk javaslata a 30d-be, most találtam: ezittaz
ez meg a kingston-é: ezittmegazultra ii, extreme iii, extreme iv; elite pro 133x, ultimate 266x.
extra érdekesség, hogy a sandisk simán ajánl hozzá 16GB-ost is, miközben a kingston szerint max 8GB. szerencsére ez a probléma most nem aktuális, több kisebb kártyára jelentette be igényét emberünk. nna kiajánlok neki egy garnitúra 133x-et, sztán kész. köszi mindent -
plömplöm
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
köszi, picit okosabb lettem, eszerint a sandisk extreme iii és iv között tizedmásodperc különbségek vannak 6db képig, valamint emberünk elmerokkantnak képzeli azt, aki meg tudja tölteni egy fényképező pufferét

rákérdezek ismerősnél, hogy ő elmerokkant-e, ha tagadó választ ad, akkor egy 133x pont jó lehet már neki.ha nemjól értettem valamit, akkor ér lehüjézni és kijavítani

és köszi ismét

-
philoxenia
MODERÁTOR
-
plömplöm
őstag
sziasz
ismerősöm megkért, hogy ajánljak a 30d-jébe cf kártyát. érdemes-e ajánlanom neki valami komolyabb sebességűt? visszaolvastam itt is, interneten is nézelődtem, de nem láttam választ erre. annyit találtam csak, hogy ugyebár 3-5képet tud /mp, ez raw+jpg-ben 60MB/sec-re jött ki nekem, ilyen kártyát nem merek neki ajánlani
, a legjobb jpg-hez 18MB/sec-et számoltam, ez nem olyan brutális árú már, de tud-e egyáltalán írni ilyen fürgén a gép, vagy csak a belső pufferéig tudja a 3-5 képet?köszi!
-
Medcomp
tag
Lehet, hogy én vagyok már hullafáradt, de nem találtam meg az EOS Utility-t, amit ír az oldal, csak a frissítését. Googlben is rákerestem, de ott is mindenhol a frissítést dobja ki, vagy a link halott ami magára a programra mutatna. Valaki tud élő linket? Esetleg a 450D vagy a 40D CD-je jó lehet a 30D-mhez? Mert olyat tudnék kölcsönkérni.
-
Medcomp
tag
Sziasztok!
Pár hete sikerült egy ilyen géphez hozzájutnom, az egyetlen gondom eddig, hogy a tulajdonos nevét, amit hozzáad minden képhez szeretném átírni. Erre van megoldás?
-
Morgal
aktív tag
Keresek ilyen gépet megvételre. Jó állapotú legyen max. 10-20ezer expoval. Ajánaltokat priviben!
-
sztyui2
őstag
Keresek hibátlan állapotú Canon eos 30D-t max 20-25ezer expoval, max 105ezer ft-ért!
-
Dtomi
őstag
válasz
kismackó23
üzenetére
Van értelme, persze előbb utóbb rengeteg pénzt rá fogsz költeni, hogy egy alap de használható rendszert összerakj. Ha pedig nem vagy elég pepecselős a hajad kihullik majd a manuálos obiktól.
-
Dtomi
őstag
válasz
kismackó23
üzenetére
Contra vélemény??? Egy anno 300+ ezres középkategóriás vázról amit most ~100e-ért meg lehet venni??? Szerinted??
-
kismackó23
csendes tag
Sziasztok
Szeretnék tanácsot kérni tőletek. Jelenleg egy Panasonic fz 30-ast használok, nagyon szeretem a gépet. Nagyapám rám hagyományozta régi practica felszerelését. 2 vázat ( mat, novaB) és 4 obit. carl zeiss, és meyer optik gyártmányúak, egy nagylátószögű, egy tele, és két alap. (annyit tudok,h. M42 es menetes a z összes, és az alapok 50-esek, fényerőt, többi adatot nem ) Mindegyik obi fix, makulátlan állapotúak, kis felületi kopással persze

Anno eos 300d, 350d helyett vettem az fz 30-at. Nem mondom, h. kinőttem, de érdekelne egy profibb gép. Egész jól alakulnak a 30d árai (~100-150khuf), és így meglevő "obiparkkal" elgondolkoztam egy cserén.
No itt jönnétek ti a képbe, pro, és kontra véleményekkel, h. érdemes-e belevágni, meg, h. ki lehet-e használni a váz teljesítményét a régi obikkal. Meg egyáltalán, ti mit gondoltok? Előre is köszi!
Sziasztok
-
Tomi#13
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis keresgélés után ezt találtam a google-on!

Mivel tegnap olvastattam ki az exposzámot a Camera Kft.-nél, tudom, hogy most kb mennyi lehet a gépben... Ha reális akkor jó a program!
Na majd leírom a tapasztaltakat!
link:[link] -
Stitch
őstag
EXIF-ben van egy Image Number nevű sor, legalábbis 300d-nél. IMG_3942.JPG-nél ez így néz ki:
Image Number: 2393942
Elöl kettes van, tehát egyszer már átfordult a számláló, vagyis 13942. expó volt ez a kép.
Ezt először azért nem írtam, mert nem tudom, hogy ez nullázódik-e ha nullázod a számlálót. -
gPoint
tag
csak ez az egy mód van rá? Nikon D70-et pl. meg tudom nézni Opanda IExif-el jpg-ből..
a szervizprogram gondolom csak a kis számú kiválasztott joga, vagy le lehet valahonnan szedni?
Camera KFT-nél 3-4 hétig üldögélnek a gépen én meg sajnos nem BP-i vagyok.azért köszi a választ.
-
gPoint
tag
Sziasztok!
30D expo számát milyen progival tudnám megnézni?
bocs ha már volt róla szó de én nem találtam erre utaló postot. -
Stitch
őstag
A jpg képstílusoknak látja valamelyikőtök a gyakorlati hasznát?
-
Simtu
senior tag
Közben felmerült 1 kérdés a 30d-vel kapcsolatban: ha időzítve szeretnék exponálni, meg lehet változtatni a 10mp-es időt(mert az kicsit sok)?
-
Simtu
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Szintén 17-50?
-
Simtu
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Azért annyira nem zavar, sztem megszokható. A régi 70-300-as Sigmám is elég hangos volt, cserébe még lassú is.

-
Simtu
senior tag
-
Há' nézd.
Ide is leírom, amit anno leírtam másik topikba. Ismerősömék lejöttek hozzánk, kimentünk borhétre, színpadfotózás. Cimbi f2.8-al, én f4-el. Közben cseréltünk, próbálgattuk. Megmondom neked őszintén, az az egy "f" különbséget nem vettem észre. Így is bemozdult, meg úgy is bemozdult. Ennyi. Iso fel 800-ra, mindegyik kép jó lett. 2.8 ide, vagy 4 oda, tök mindegy... Nagyon jó obi az a 17-40, apsc-n ugye 26-tól indul, de FF vázon olyan 20-22-ig torzít már. Szóval tök jó a gyújtótartománya, én inkább azt venném mint a tamront. "L" az "L" marad, tamronnak meg azért eléggé van szórása minőség tekintetében.Na, ennyi az én véleményem.
mod:
(#303) Simtu:
430EX... -
Szten Márs
nagyúr
Ez is "csak" F/4-es lencse
És ugye minnél kisebb egy lencse gyutávja, annál könyebb adott záridőt kitartani. De ahogy érzed, jó dolog azért az az F/2,8.
Egyébként igen, befolyásolja az obi a színvilágot, méghozzá azért elég szépen. (Az már más kérdés, hogy utólag olyan színvilágot ad az ember a képnek, amilyet csak akar
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XIM 4 - Rendelés, tapasztalatok (Cronusmax, Venom X stb.), billentyűzet, egér használata konzolon
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Apple MacBook
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- HBO Max
- Gyúrósok ide!
- BestBuy topik
- Konteó topic
- BMW topik
- További aktív témák...
- Eladó Samsung Galaxy A50 4/128GB kék / 12 hónap jótállás
- AKCIÓ! Dell SE2222H 22 60Hz FHD VA 8ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bontatlan! PlayStation 5 Slim Digital + kontroller 2 év garancia 2028.04.09-ig, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B550 R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 SUPER 8GB Zalman S2 TG FSP 650W
- GAMER PC! i5-12400F / RTX 3060 Ti / 16GB 3000MHz / 512GB NVMe / 600w
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Itt is elég régi már az ezzel kapcsolatos bejegyzés: