- Dreame Pilot - Álomhaj, ó!
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Brutális akkumulátort kaphat a Honor X80 GT
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri16
senior tag
hat attol fugg mit ertesz programozason. konkret prograzomozoi allasra szerintem nincs ertelme felkesziteni, hisz az egyetem inkabb az elmeleti tudast adja meg, hogy tudj gondolkozni ilyen modon, aztan a munkahelyen majd kikupalodsz. technologiabol sok van, ezert ezt se erdemes kulon tanitani. programozas tanitasnak szerintem az a celja, hogy az adott problemat (a megoldasat) meg tudd oldani az adott eszkozokkel, ehhez pedig kell egyreszt egy altalanos (nyelvtol fuggetlen) latasmod es egy jo problemamegoldo kepesseg. elsohoz tartozik a most hasznalt prog. paradigmak megertese (strukturalt, oop..), ehhez kapcsolodo tervezes (pl design patterns). nagy szerepuk van ebben az elmeleti tantargyaknak is (formalis nyelvek es automatak, complexity *, algoritmusok, adatstrukturak). problemamegoldo kepesseg pedig az egyetem 5 eve alatt kifejlodik magatol, erre van a sok matek, formalis tantargyak, bizonyitasok. mind ad egy absztrakt modellt, amiben gondolkodni kell, es problemakat amiket ebben meg kell oldani.
ezt mind egy egyetem adja, ezek utan, ha a programozo wannabe nincs olyan szinten, hogy egy cegnel elhelyezkedve barmilyen (ot erdeklo) munkakorbe bele tudjon razodni rovid idon belul, akkor valoszinuleg benne van a hiba.kivancsi vagyok te hogyan gondolod ezt, mit kellene mashogy tanitani. lehet mas az en velemenyen, mert egyre kevesbe akarok egy nagy ceg programozoja lenni, aki heti 40+ oraban irja a kodot mint egy robot. nekem ennel tobb kell. ugy gondolom, hogy a legtobb ilyen programozonak nem is kellene egyetem (legalabbis nem ilyen formaban).
nalunk is probalnak mostanaban beujitani tantargyakat, amik jobban a gyakorlatra keszitenek fel, de egyelore ugy latom, hogy tulmisztifikaljak a dolgok. pl most is volt egy targyam ami elsodlegesen uml modellezest tanitott. elfogadom, hogy ez egy jo dolog, de tanitani egy szemeszteren at azert kicsit megalazo, hisz ezt a par diagramot egy delutan elmagyarazom barkinek aki irt mar 100 sornal hoszabb programot.
* sorry, nem magyarul tanulok, nem tudom mi erre e kifejezes
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Wise (ex-TransferWise)
- Revolut
- Hegesztés topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- PlayStation 5
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Amerika kész lemondani a kormányról
- ASUS blog: 2K-tól a 4K-ig és tovább a Radeon RX 9000-es szériával
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Manli RTX 3070 8GB LHR / Csavarmatricás / Beszámítás OK! / Akciós ár!
- Apple Watch 4 44mm szürke színben. 74% akkumulátor.
- Canon EF-S 24mm f/2.8 STM objektív
- Dell Inspiron 16 Plus 7640 Ultra 7 / RTX 4060 16gb DDR5 1TB SSD/2.5K 120Hz Garancia
- Canon 60D fényképezőgép + 50mm objektív + 16GB memóriakártya
- 274 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti
- Tavaszi RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4441, 100% Akksi
- -50% Dobozos Új Lenovo ThinkPad X1 gen 10 2-in-1 Ultra 7 268V 32gb ram Inter Arc 140V Gari 2030
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest