Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gyuri16

senior tag

válasz Karma #2064 üzenetére

hat attol fugg mit ertesz programozason. konkret prograzomozoi allasra szerintem nincs ertelme felkesziteni, hisz az egyetem inkabb az elmeleti tudast adja meg, hogy tudj gondolkozni ilyen modon, aztan a munkahelyen majd kikupalodsz. technologiabol sok van, ezert ezt se erdemes kulon tanitani. programozas tanitasnak szerintem az a celja, hogy az adott problemat (a megoldasat) meg tudd oldani az adott eszkozokkel, ehhez pedig kell egyreszt egy altalanos (nyelvtol fuggetlen) latasmod es egy jo problemamegoldo kepesseg. elsohoz tartozik a most hasznalt prog. paradigmak megertese (strukturalt, oop..), ehhez kapcsolodo tervezes (pl design patterns). nagy szerepuk van ebben az elmeleti tantargyaknak is (formalis nyelvek es automatak, complexity *, algoritmusok, adatstrukturak). problemamegoldo kepesseg pedig az egyetem 5 eve alatt kifejlodik magatol, erre van a sok matek, formalis tantargyak, bizonyitasok. mind ad egy absztrakt modellt, amiben gondolkodni kell, es problemakat amiket ebben meg kell oldani.
    ezt mind egy egyetem adja, ezek utan, ha a programozo wannabe nincs olyan szinten, hogy egy cegnel elhelyezkedve barmilyen (ot erdeklo) munkakorbe bele tudjon razodni rovid idon belul, akkor valoszinuleg benne van a hiba.

kivancsi vagyok te hogyan gondolod ezt, mit kellene mashogy tanitani. lehet mas az en velemenyen, mert egyre kevesbe akarok egy nagy ceg programozoja lenni, aki heti 40+ oraban irja a kodot mint egy robot. nekem ennel tobb kell. ugy gondolom, hogy a legtobb ilyen programozonak nem is kellene egyetem (legalabbis nem ilyen formaban).

nalunk is probalnak mostanaban beujitani tantargyakat, amik jobban a gyakorlatra keszitenek fel, de egyelore ugy latom, hogy tulmisztifikaljak a dolgok. pl most is volt egy targyam ami elsodlegesen uml modellezest tanitott. elfogadom, hogy ez egy jo dolog, de tanitani egy szemeszteren at azert kicsit megalazo, hisz ezt a par diagramot egy delutan elmagyarazom barkinek aki irt mar 100 sornal hoszabb programot.

* sorry, nem magyarul tanulok, nem tudom mi erre e kifejezes

Új hozzászólás Aktív témák