Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri16
senior tag
hat attol fugg mit ertesz programozason. konkret prograzomozoi allasra szerintem nincs ertelme felkesziteni, hisz az egyetem inkabb az elmeleti tudast adja meg, hogy tudj gondolkozni ilyen modon, aztan a munkahelyen majd kikupalodsz. technologiabol sok van, ezert ezt se erdemes kulon tanitani. programozas tanitasnak szerintem az a celja, hogy az adott problemat (a megoldasat) meg tudd oldani az adott eszkozokkel, ehhez pedig kell egyreszt egy altalanos (nyelvtol fuggetlen) latasmod es egy jo problemamegoldo kepesseg. elsohoz tartozik a most hasznalt prog. paradigmak megertese (strukturalt, oop..), ehhez kapcsolodo tervezes (pl design patterns). nagy szerepuk van ebben az elmeleti tantargyaknak is (formalis nyelvek es automatak, complexity *, algoritmusok, adatstrukturak). problemamegoldo kepesseg pedig az egyetem 5 eve alatt kifejlodik magatol, erre van a sok matek, formalis tantargyak, bizonyitasok. mind ad egy absztrakt modellt, amiben gondolkodni kell, es problemakat amiket ebben meg kell oldani.
ezt mind egy egyetem adja, ezek utan, ha a programozo wannabe nincs olyan szinten, hogy egy cegnel elhelyezkedve barmilyen (ot erdeklo) munkakorbe bele tudjon razodni rovid idon belul, akkor valoszinuleg benne van a hiba.kivancsi vagyok te hogyan gondolod ezt, mit kellene mashogy tanitani. lehet mas az en velemenyen, mert egyre kevesbe akarok egy nagy ceg programozoja lenni, aki heti 40+ oraban irja a kodot mint egy robot. nekem ennel tobb kell. ugy gondolom, hogy a legtobb ilyen programozonak nem is kellene egyetem (legalabbis nem ilyen formaban).
nalunk is probalnak mostanaban beujitani tantargyakat, amik jobban a gyakorlatra keszitenek fel, de egyelore ugy latom, hogy tulmisztifikaljak a dolgok. pl most is volt egy targyam ami elsodlegesen uml modellezest tanitott. elfogadom, hogy ez egy jo dolog, de tanitani egy szemeszteren at azert kicsit megalazo, hisz ezt a par diagramot egy delutan elmagyarazom barkinek aki irt mar 100 sornal hoszabb programot.
* sorry, nem magyarul tanulok, nem tudom mi erre e kifejezes
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- OTP Bank topic
- Xbox tulajok OFF topicja
- Elektromos autók - motorok
- Elárulta a Valve, hogy mikor jöhet az új Steam Deck
- Windows 11
- ASUS routerek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- További aktív témák...
- Lenovo L15 Gen 2 Ryzen5 5650U
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E14 G2 AMD - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I W11 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen - 512GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő