Hirdetés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple iPhone 17 - alap
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
shev7
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
de pont errol beszeltem. Az ujtomb valtozo nem egy "statikus" tomb. Az egy pointer. Amirol mit is irtam? Ja tenyleg, azt hogy futasi idoben lehet neki memoriat foglalni.
Tehat megegszer, mert ugy tunik nem jon at

ha egy valtozot igy deklaralsz
int *tomb
az egy pointer lesz. Ponternek futasi idoben foglasz meretet, ujra foglalod stb...
ha egy valtozot igy deklaralsz:
int tomb[100]
az egy tomb, array, nevezzuk akarminek, lesz. A pointernek foglalt terulettel ellentetben ennek a memoriaigenye mar forditaskor eldol, es a stack-en fog csucsulni megvaltoztathatatlanul, es nem a heap-en ahogy a pointer altal foglalt terulet, amivel azt csinalsz amit akarsz, lefoglalod, felszabaditod, ujrafoglalod.
Ertem?

-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Most akkor itt megállt a tudomány?
Mert a kérdésre még akkor mindig nem tudom a választ a dinamikus memóriafoglalással kapcsolatban.
Mármint hogy tömb-nem tömb, futásidőben történő méretnövelés, stb... Amiről korábban szó volt, hogy állítólag nem lehet tömbnek futásidőben változtatni a méretét. Most akkor mi van?
Fogalmi képzavar?(#1403) Karma: OK, köszi, nem sürgetésképpen írtam, csak azt hittem, hogy akkor skippeltétek a hsz.-t, mert túl hosszúra sikerült a példák miatt.

Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
- Oneplus Nord 2 5G 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- MSI Katana 15 HX - 15.6" QHD 165Hz - i7 14650HX - 16GB - 1TB - RTX 5060 - Win11 - 3 év gari - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Mert a kérdésre még akkor mindig nem tudom a választ a dinamikus memóriafoglalással kapcsolatban.