- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Apple Watch
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
shev7
veterán
válasz
Sk8erPeter #1399 üzenetére
de pont errol beszeltem. Az ujtomb valtozo nem egy "statikus" tomb. Az egy pointer. Amirol mit is irtam? Ja tenyleg, azt hogy futasi idoben lehet neki memoriat foglalni.
Tehat megegszer, mert ugy tunik nem jon at
ha egy valtozot igy deklaralsz
int *tomb
az egy pointer lesz. Ponternek futasi idoben foglasz meretet, ujra foglalod stb...
ha egy valtozot igy deklaralsz:
int tomb[100]
az egy tomb, array, nevezzuk akarminek, lesz. A pointernek foglalt terulettel ellentetben ennek a memoriaigenye mar forditaskor eldol, es a stack-en fog csucsulni megvaltoztathatatlanul, es nem a heap-en ahogy a pointer altal foglalt terulet, amivel azt csinalsz amit akarsz, lefoglalod, felszabaditod, ujrafoglalod.
Ertem?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #1399 üzenetére
Most akkor itt megállt a tudomány?
Mert a kérdésre még akkor mindig nem tudom a választ a dinamikus memóriafoglalással kapcsolatban.
Mármint hogy tömb-nem tömb, futásidőben történő méretnövelés, stb... Amiről korábban szó volt, hogy állítólag nem lehet tömbnek futásidőben változtatni a méretét. Most akkor mi van?Fogalmi képzavar?
(#1403) Karma: OK, köszi, nem sürgetésképpen írtam, csak azt hittem, hogy akkor skippeltétek a hsz.-t, mert túl hosszúra sikerült a példák miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG CHIEFTEC 700W
- PS5 The Last of Us limitált kontroller, bontatlan, garanciális
- Steelseries Apex 5 Blue Switch US Mechanikus Billentyűzet
- Asus ROG PG248Q 24" 180Hz
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6900XT 16GB Enermax EQUILENCE 1000W
- Ipad Air M2 11" // Wifi+Cellular // Számla+Garancia //
- Apple iPhone 14 Pro 128 GB Graphite 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB DEEPCOOL Tesseract SW 600W
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest