Hirdetés
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Tiltott lett Lufthansa-csoport repülőin power bankot használni
- Honor Magic8 Lite - a félig sikerült bűvésztrükk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hali!
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <unistd.h>
int main()
{
int error;
error = execl ("c:\\windows\\system32\\mspaint.exe", " d:\\ubul.jpg", NULL);
system("c:\\windows\\system32\\mspaint.exe d:\\ubul.jpg");
return 0;
}Mindkét esetben megnyitom a Paint-et 1 paraméterrel ami egy kép elérése, azaz a Paint elindul és betölti az adott képet automatikusan.
A system-es megoldás nem elegáns és nem is szokták javasolni, de ennek ellenére használható, ha nem fontos hogy a progi hordozható legyen, és tudod hogy csak egy adott környezetben fogod úgyis csak használni a progit.(vagy másképp fogalmazva: ha magánhasználatra készíted a progit)
Ahogy látszik execl esetén csak simán fel kell sorolni az adott paramétereket(ügyelve hogy szóköz legyen közte!), az error változó ha -1, akkor nem sikerült futtatni az adott külső alkalmazást.
Az execl használatához az unistd.h headerfile szükséges.Fire.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- iPhone 13 Pro Max (független,256GB, Sierra Blue)
- Lenovo LOQ 15IRX9 GAMER Laptop Intel Core i5-13450HX/16GB/512gb/RTX4050 6GB Win11 Pro
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S 512GB! Számla + Garancia.
- ACER Nitro V 15 AMD Ryzen 5 7535HS/16GB/512GB/NVIDIA GeForce RTX 4050 6GB GDDR6
- Prrofi szimulátor setup eladó!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 17 Pro Max Kozmosznarancs - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA IPS Touch i5.1135G7 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs