Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

Az uC-re úgy kell tekinteni, mint egy mezei digitális áramkörre kapcsolás tervezésnél. Ha speciális interfészeit akarod használni, akkor az adatlapban megtalálsz mindent. A legnehezebb a próba panel esetén, hogy mi kerüljön rá? Aztán a tervezés már nem probléma. Amit ajánlani szoktam az a 2-3 kapcsoló, 2-3 nyomógomb (természetesen Schmitt triggerelve), LCD kijelző, 2 7 szegmenses (ezt én shift regiszterrel szoktam meghajtani, amit aztán SPI-al hajtok meg), 8 LED, RS-232, I2C-s EEPROM, SPI-s hőmérséklet érzékelő, Egy LED az egyik PWM kimenetre, a másik PWM-re pedig egy Darlington-ba kötött transzisztor pár, 32 kHz-es kvarc az RTC-nek, egy poti az egyik ADC-re. Ha tud az uC USB-t, akkor értelemszerűen azt is kivezetm. Ahogy a kolléga mondta, minden uC lábat tüskesorozni kell. Ahogy látod ezenek a nagy része sima GPIO lábra kerül, csak az EEPROM, SPI és a soros port a speciális, mert azok kommunikációs lábakra kerülnek.

Tessék olvasgatni az adatlapokat.

(És egyben don_peternek is válasz.)

Ez villamosmérnök végzettséggel (de gondolom már műszerész/villanyszerelő szakmával szintén) biztosan nem nagy kunszt; de tisztán szoftveres háttérrel, no meg esetemben az informatikus diplomámmal, azzal az egy félévnyi elektronika tárggyal és egy darab mérés laborral - ahol kész sablon alapján össze kellett pakolni breadboardon két áramkört -, azért nem ennyire triviális.

Nyilván meg lehet tanulni a digitális áramkör építést is, jó szakirodalommal vagy mondjuk kompetens ismerőssel. Én csak annyit akartam mondani, hogy szerintem nem ördögtől való, ha kulcsrakész hobbi platformot vesz.

Ha meg élesben is ezzel akar foglalkozni, akkor a Ti hozzáállásotok követendő, természetesen.

Új hozzászólás Aktív témák