Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• acc200
    tag

Picit értetlenül állok a kérdéseid előtt. Ha 3-4 napja tanulod, akkor lehet hogy inkább algoritmus szintjén kell meghatározni a hatványt és a pi értékét?

Standard C-ben a math.h tartalmazza ahogy olvashattad. Nemtudom hogy ez mond-e neked valamit (3-4 nap után nem tudom hogy az #include-ot tanultátok-e)

Algoritmus szintjén pedig triviális. (Összeszorzod az alapot annyiszor amennyi a kitevő. A pi pedig a kerület és a sugár hányadosa.)

Persze a változók értékhatárai problémát okozhatnak. Lehet hoyg épp az a célja az oktatónak hogy ezt bemutassa.

1/5. feladat
    Készítsen programot, amely kiszámítja a henger felszínét és térfogatát, ha adott a henger magassága és az átmérője. Nézze meg a HELP-ben és használja az M_PI rendszer konstansot !
    :U

Nem tudtam sajnos magamtól, vagyis az M_PI-t sejtettem, a math.h-nak utánaolvastam. :U
    A négyzetes dolog nem lett volna kötelező, de most igazából szerintem mind1, hogy ezt most tanultam meg, vagy később vmikor.. Eddig 1 gyakorlatom volt, meg 2 előadás.. :F

Új hozzászólás Aktív témák