Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter
    nagyúr

mert ha egytol indexelnenk, akkor
    p[1] = *p
    p[2]= *(p+1)
    .
    .
    .

0-s indexelesnel mindket oldalon ugyan az a szam van :D

"hogy lehet deklarálni úgy egy változót, hogy byte *p; . Ez mire jó ebben a formában? "

Na most ennek utananeztem, hogy ne irjak hulyeseget. A lenyege, hogy egyertelmu legyen. A * operator ugyanis jobbra kot. Barmennyire is irod kozel a tipushoz :)

Szoval ha irsz egy ilyet:

long* first, second;

akkor deklaraltal egy long pointert (first) es egy long valtozot (second). De akkor mar miert nem irnad le egyertelmuen:

long *first, second; es igy senki nem fogja azt gondolni hogy ket pointert deklaraltal.

Nem a * operátor sorrendjén voltam meglepődve, hanem magán a "byte" típuson. :B Eddig nem használtam, és nem is igazán láttam gyakorlati feladatokban konkrétan ezt a típust. Szóval erre kérdeztem, hogy mire jó. :D
    Egyébként jó, hogy felhívtad a figyelmem, hogy attól még, hogy a csillagot a típus mögé rakom közvetlenül, nem lesz a következő változó is automatikusan pointer :D (mondjuk ez viszonylag egyértelműnek látszik, de nehogy elcsesszem valamikor - most már nem fogom)
    Köszi a választ ismét! :R

(#1422) Karma: neked is köszi! Ez mitől lesz egyébként "fésűs adatszerkezet"?

Új hozzászólás Aktív témák