Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• skoda12
    aktív tag

Sziasztok.
    Nem tudom ki hallott már a SE és Siemens telefonokon futtatható elfekről. Ezek apró kis programok, amelyek közvetlenül a hardverrel kommunikálnak, tehát elég gyorsan tudnak futni.
    Viszont elég kevés elfnek nyilvános a forráskódja, és ennek hiányában nem igazán lehet belenyúlni, gondolok itt a lefordítást más nyelvre. Valamilyen szinten hex editorral ugye át lehet írni a karaktereket benne, de az nem az igazi. Ha jól tudom ezek C-ben vannak írva, tehát remélem jó helyen érdeklődök. Mégpedig afelől, hogy létezik-e olyan program, ami képes visszafejteni a kész, futtatható programot forráskódra. Mellékelek pár elfet (meg 1-2 forráskódot is, amihez nyilvános), csakhogy tudjátok miről beszélek.
    [link]
    Tudom, hogy az lenne a legegyszerűbb, hogy megkeresném a készítőket és elkérném a kódot, de ez sajnos nem járható út, mivel orosz barátaink nem szívesen adják azt ki.
    Előre is köszönöm, ha valaki veszi a fáradtságot és foglalkozik velem.
    üdv,
    batonyo

Sosem foglalkoztam telefonokkal, de ha egy forráskódból futtatható binárist készítesz, akkor abból nem kapható vissza az eredeti forráskód. Az azonosítókat nem fordítják bele, így pl változóneveket, függvényneveket biztos nem lehet visszahozni. Ha van a telefonokra valami assembly szerű nyelv, akkor ilyen assembly utasításokra valószínűleg vissza lehet fejteni.

Új hozzászólás Aktív témák