Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Nyáron jöhet a második Skyline
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Ismerős a CMF Phone 2 Pro kamerarendszere
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silεncε
őstag
válasz
Tomi_78 #4299 üzenetére
Neked egy Bitmap típusú objektum kell, annak lesz egy olyan metódusa hogy MakeTransparent, amit a doksiban látható módon tudsz paraméterezni.
Névtérből alapvetően tényleg nincs System definiálva, de magadnak olyan nevűt hozol létre, amilyet szeretnél, itt a könyvtár írói definiálták (illetve a System itt se névtér, hanem Class, de ilyen szempontból hasonlóan működnek, de egyébként különböző a két dolog!)
-
Silεncε
őstag
válasz
dangerzone #4295 üzenetére
Ahogy cattus is mondja, ott van egy csomó kód amit nem látsz (az inputok beolvasasa, az outputok kiértékelése stb.., ezekhez pedig van main)
-
Silεncε
őstag
válasz
dangerzone #4293 üzenetére
Minden C++ kód kötelező eleme egy main függvény, ez a program belépési pontja (jó, meg lehet hackelni, hogy ne main legyen, de azt most hagyjuk. Ez így nem fog fordulni, mert nincs main függvényed. Valami hasonlót csinálj:
int main() {
countSheep(bármilyen szám);
return 0;
} -
Silεncε
őstag
válasz
Tomi_78 #4278 üzenetére
Ilyen esetben mindkettőt (konstans változó/define) szokás használni, mindkettőnek az lesz a végeredménye, hogy a korábban megadott szám fog bekerülni a paraméterlistába. A különbség az, hogy hogyan: a const int egy változó, ami konstans (futásidő), a #define ezzel ellentétben a preprocessornak szóló makró, így ő fordítási időben fog működni: a preprocessor megtalálja jelen esetben az idozito1 szoveget a forrásban, akkor oda simán beilleszti a korábban a #define-ban megadott stringet (ő simán stingcopyt végez a forrásban).
Az hogy melyiket érdemes használni, konvenciófüggő, én C++-ban inkább a const-ot szoktam.
-
Silεncε
őstag
Az úgy szerintem nem lesz jó, hogy egy Bolygó típusú változónak egy Bolygó*-ot akarsz átadni. Ha emlékezetem nem csal, C++-ban működik, hogy (Bolygó*), de nem vagyok benne biztos.
Egyébként a VS az aláhúzás mellé magyarázatot is ad, azt is beírhatnád ide, valszeg hamarabb jönne válasz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC
- GAMING Nitro5 GTX 1650 4gb i7-9750H 16gb ram 500gb ssd 17col FHD 120HZ Win11
- Microsoft Surface PRO 3 12col 2K TOUCH Intel core i5-4300 8gb DDR4 ram 256gb ssd win11
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest