Hirdetés
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
jattila48
aktív tag
válasz
mgoogyi
üzenetére
Ahogy írtam, a const int kezelése esetleg lehet fordító és helyzet függő, pl. a példa programodban képezhető a címe (bár sok értelme nincs, mivel értéket nem adhatsz neki). De amiket példákat írtam (template argumentum, tömb méret), valószínűleg az értékét mint konstanst fogja használni, hiszen fordításkor még semmilyen memória címet nem tulajdoníthat neki. Értékadásnál esetleg lehet más a helyzet, hiszen az értékadás futás időben történik, és ott hivatkozhat a konstansra a memória címén keresztül (sok értelme ennek sem lenne, esetleg gyorsabb lehet az újra fordítás, ha megváltoztatod a forráskódban a konstans értékét. Ez csak tipp).
A #define egy más kérdés, az pusztán szövegfeldolgozás. Ott tényleg semmi különbség nem lehet ahhoz képest, mintha a konstans literált írtad volna minden helyen.
Kicsit elkanyarodtunk a témától. A const int-et és enum-ot csak a tömb mint konstans cím hasonlósága miatt hoztam fel. Eredetileg arra válaszoltam, hogy a tömb nem pointer, még ha sokszor hasonlóan is kezeljük. A különbség gyakorlatban is fontos vonatkozására is felhívtam a figyelmet, amit minden programozónak tudni kell. A technikai különbségek (mi hogy fordul, mennyire hatékony) valóban nem életbe vágók, de érdemes tudni róluk.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- HP EliteBook / ZBook topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Konteó topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- iPhone 16e 128GB One/Voda "ÚJ" 2026.05.18. Apple jótállás
- Thinkpad T16 Gen2 27% 16" FHD+ IPS i5-1335U 16GB 512GB NVMe gar
- iPhone 15 256GB One/Voda megkímélt kiváló akku
- HP ProBook 445 G7 AMD RYZEN 5 Pro 4500U/8GB/256 SSD/14 " FHD laptop garanciával
- 4ÉV GAR!! Lenovo X1 Carbon 11th Gen OLED KIJ. i7-1365U 16GB/512GB Intel Iris Xe Graph Magyar v.bill
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i5 8365U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600XT 6GB Zalman S2 Corsair 650W
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3503
- Számlás vadiúj Tápegysègek! Kèszleten!
- Apple iPhone 7 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / akku :84%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi