Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Tényleg nem változik semmit a Samsung Galaxy S26+?
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Fele annyit ér az iPhone Air, mint amennyibe pár hete került
Új hozzászólás Aktív témák
-
jattila48
aktív tag
válasz
mgoogyi
üzenetére
Ahogy írtam, a const int kezelése esetleg lehet fordító és helyzet függő, pl. a példa programodban képezhető a címe (bár sok értelme nincs, mivel értéket nem adhatsz neki). De amiket példákat írtam (template argumentum, tömb méret), valószínűleg az értékét mint konstanst fogja használni, hiszen fordításkor még semmilyen memória címet nem tulajdoníthat neki. Értékadásnál esetleg lehet más a helyzet, hiszen az értékadás futás időben történik, és ott hivatkozhat a konstansra a memória címén keresztül (sok értelme ennek sem lenne, esetleg gyorsabb lehet az újra fordítás, ha megváltoztatod a forráskódban a konstans értékét. Ez csak tipp).
A #define egy más kérdés, az pusztán szövegfeldolgozás. Ott tényleg semmi különbség nem lehet ahhoz képest, mintha a konstans literált írtad volna minden helyen.
Kicsit elkanyarodtunk a témától. A const int-et és enum-ot csak a tömb mint konstans cím hasonlósága miatt hoztam fel. Eredetileg arra válaszoltam, hogy a tömb nem pointer, még ha sokszor hasonlóan is kezeljük. A különbség gyakorlatban is fontos vonatkozására is felhívtam a figyelmet, amit minden programozónak tudni kell. A technikai különbségek (mi hogy fordul, mennyire hatékony) valóban nem életbe vágók, de érdemes tudni róluk.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen autót vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- BestBuy topik
- Arc Raiders
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Iphone 16 PRO 256GB Titanium BLACK - Garanciás - Akku: 94%
- Esport Gaming PC (Intel i5-9400F, 32GB RAM, RTX 2060, 500GB SSD) Eredeti Windows11 Pro
- Gamer PC - AMD RYZEN 7 7800X3D/RTX 5070 Ti 16GB/32GB RAM/1TB NVMe/850W
- MSI GeForce RTX 4080 SUPRIM X 16GB - Garancia
- SONY FA-WRC1M Vezeték nélküli rádiós vezérlő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Mini 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Astro A50 4th Gen wireless + base station fejhallgató
- iPhone 13 mini emelt kapacitású 2520mAh diagnosztizálható akkumulátor, +ajándék ragasztó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest