- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- uleFone Power
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- A Vivo S50 Pro mini is beáll a sorba
Új hozzászólás Aktív témák
-
jattila48
aktív tag
válasz
mgoogyi
üzenetére
Ahogy írtam, a const int kezelése esetleg lehet fordító és helyzet függő, pl. a példa programodban képezhető a címe (bár sok értelme nincs, mivel értéket nem adhatsz neki). De amiket példákat írtam (template argumentum, tömb méret), valószínűleg az értékét mint konstanst fogja használni, hiszen fordításkor még semmilyen memória címet nem tulajdoníthat neki. Értékadásnál esetleg lehet más a helyzet, hiszen az értékadás futás időben történik, és ott hivatkozhat a konstansra a memória címén keresztül (sok értelme ennek sem lenne, esetleg gyorsabb lehet az újra fordítás, ha megváltoztatod a forráskódban a konstans értékét. Ez csak tipp).
A #define egy más kérdés, az pusztán szövegfeldolgozás. Ott tényleg semmi különbség nem lehet ahhoz képest, mintha a konstans literált írtad volna minden helyen.
Kicsit elkanyarodtunk a témától. A const int-et és enum-ot csak a tömb mint konstans cím hasonlósága miatt hoztam fel. Eredetileg arra válaszoltam, hogy a tömb nem pointer, még ha sokszor hasonlóan is kezeljük. A különbség gyakorlatban is fontos vonatkozására is felhívtam a figyelmet, amit minden programozónak tudni kell. A technikai különbségek (mi hogy fordul, mennyire hatékony) valóban nem életbe vágók, de érdemes tudni róluk.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Keressek intel i7-i9!!
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Dell PowerEdge T110 II PC, Xeon E3-1220 v2 CPU, 32 GB DDR3 RAM, 2 x 1 TB SAS HDD
- Lenovo Tab M10 HD 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB,Átlagos,Adatkabelel, 12 hónap garanciával
- Dell Latitude 7410 Intel I7-10810U Refurbished - Garancia
- Apple iPhone 16 - Black - 128GB - Akku: 100% - ÚJ - BONTATLAN - 1 ÉV APPLE JÓTÁLLÁS - FÜGGETLEN
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:87%
- BESZÁMÍTÁS! MSI A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 3060TI 8GB Zalman Z1 Plus XFX 650W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest