- Egy óra, két rendszer
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- iPhone topik
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- MediaTek alapokon a Honor Magic8 Mini?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Új hozzászólás Aktív témák
-
jattila48
aktív tag
válasz
mgoogyi #4148 üzenetére
Ahogy írtam, a const int kezelése esetleg lehet fordító és helyzet függő, pl. a példa programodban képezhető a címe (bár sok értelme nincs, mivel értéket nem adhatsz neki). De amiket példákat írtam (template argumentum, tömb méret), valószínűleg az értékét mint konstanst fogja használni, hiszen fordításkor még semmilyen memória címet nem tulajdoníthat neki. Értékadásnál esetleg lehet más a helyzet, hiszen az értékadás futás időben történik, és ott hivatkozhat a konstansra a memória címén keresztül (sok értelme ennek sem lenne, esetleg gyorsabb lehet az újra fordítás, ha megváltoztatod a forráskódban a konstans értékét. Ez csak tipp).
A #define egy más kérdés, az pusztán szövegfeldolgozás. Ott tényleg semmi különbség nem lehet ahhoz képest, mintha a konstans literált írtad volna minden helyen.
Kicsit elkanyarodtunk a témától. A const int-et és enum-ot csak a tömb mint konstans cím hasonlósága miatt hoztam fel. Eredetileg arra válaszoltam, hogy a tömb nem pointer, még ha sokszor hasonlóan is kezeljük. A különbség gyakorlatban is fontos vonatkozására is felhívtam a figyelmet, amit minden programozónak tudni kell. A technikai különbségek (mi hogy fordul, mennyire hatékony) valóban nem életbe vágók, de érdemes tudni róluk.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Egy óra, két rendszer
- Villanyszerelés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Vicces videók
- Autós topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Elektromos autók - motorok
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3203, 96% Akkumulátor
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest