Hirdetés
- iPhone topik
- Kiegészítőkkel készül karácsonyra a Xiaomi
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Nagyon jól néz ki a Nothing Phone (3a) limitált kiadása
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fele annyit ér az iPhone Air, mint amennyibe pár hete került
- Minimális változásokat hozhat a Google Pixel 10a
- A középkategória egyik legjobb vétele - Dreame L40 Ultra AE
Új hozzászólás Aktív témák
-
jattila48
aktív tag
válasz
dobragab
üzenetére
"Futásidejű költsége nem a static_cast-nak van, hanem a type switch-nek"
Én is ezt írtam. A type switch-et meg nem tudom elkerülni, mert mikor megtalálok egy szimbólumot, akkor a tíőusától függően kell folytatni a fordítást. Pl. egész mást kell csinálni ha a szimbólum változó, mint ha függvény. És azt előre nem tudom, hogy a keresett szimbólum milyen típusú lesz.
Nem értem mi előnye lenne a különböző típusok külön tárolásának, azonban azt látom, hogy rengeteg a hátránya.Minden, típusonként külön szimbólum táblában kezelni kell a scope-ot, holott a scope a típustól függetlenül ugyanúgy vonatkozik az összes szimbólumra. A find_symbol fv.-nek végig kell keresni az összes szimbólum táblát, és attól függően, hogy melyikben találta meg a szimbólumot, vissza kell hogy adja a típusát (ezután pedig mindenképpen type-switch jön). Sőt nem csak a típusát, hanem valami módon magát a szimbólumot is, pl. iterátorral. A visszaadott iterátor minden esetben más típusú lesz, ha csak az összes szimbólum nem egy közös őstől származik, és a táblázatok az ős pointert tárolják, amiket aztán ugyanúgy típustól függően static_cast-olni kell (mint ahogy most is csinálom). De akkor miért kéne külön táblázatokba tenni? Ha valamiért új típusú szimbólumot kell bevezetni, akkor a find_symbol fv.-t bővíteni kell az új típusnak megfelelő táblázat keresésével. Ezek mind hátrányok, és bonyolítják a programot. A Te megoldásod egyetlen "előnye", hogy a szimbólumokban nem kell a típusukat tárolni.
Az, hogy a táblázat vektor-e, vagy más, teljesen lényegtelen. Max. pár száz szimbólumról lehet szó, ennyire pedig talán a vektor overhead-je a legkisebb, úgyhogy a keresés sem lesz túl lassú (egyébként is csak fordításkor van szimbólum tábla, futáskor már nincs).
Egy szó mint száz, nem tudsz meggyőzni a külön-külön tároláskor, de nem is ez volt a kérdés. A static_cast nekem sem tetszik, de nem tudok jobbat.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Eladó refurbished Dyson V15 detect Absolute porszívó 12 hó garanciával és számlával
- Apple iPhone 11 64 GB Fehér 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Pulse GL66 12UEK 15.6" FHD IPS i9-12900H RTX 3060 16GB 1TB NVMe gar
- Lenovo Legion 5 (15akp10), 15,1' 165Hz Oled, Ryzen Ai 7 350, RTX 5050, 32 hónap garanciával, eladó!
- HP ProDesk 600 G3 SFF PC, 6. generációs i3 Proci, Jogtiszta Windows 11
- HP Elitebook 735 G6 13 3 FHD Laptop AMD Ryzen 5 Pro 16 GB RAM 512GB SSD 6 hónap garanciával
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 1000GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- SzuperÁron! 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia - hajszálrepedt
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB RAMPAGE Shiva ADATA 600W
- Apple iPhone Air Space Black 256 GB Használt, újszerű 100% akku / 7 ciklus Garancia 2026.
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest