Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• MongolZ

addikt

válasz .Szaki. #13 üzenetére

Elég sokat nézegettem pont ezeket az autókat és elég sok emberrel beszéltem ahhoz, hogy kialakuljon előítéletem ezekkel a típusokkal szemben. Amik végül a következők lettek:
    Suzuki mild/full hibridek nem túl hatékonyak, alig nyersz vele fogyasztást, abszolút nem éri meg a felár. Toyota hibridek: egyre több a probléma a híres motorjukkal, ami meglepő, mert ezer éves típusok folyamatos fejlesztései. Sok Prius lesz hengerfejes nevetségesen alacsony futásteljesítmény mellett.
    Toyota/Lexus elektromos autók: nagyon lemaradtak a fejlesztésekkel, nevetségesen drága és használhatatlan autók, első hónap után leesik az áruk a felére. Annyit is érnek, vagy inkább annyit sem.
    Hyundai/Kia elektromos: nagyon jó minőség, használtan egyelőre valamennyire túlárazottak, főleg az Ioniq, pedig sokat esett az áruk idén.
    Mitsubishi PHEV: számomra leginkább érthetetlen, sok típushiba, hamar romló és nagyon drága akksi, ennek ellenére röhejesen magas ár.
    Ford mild hibridek: kinézetre, méretre jó típusok, műszakilag megbízhatatlanok, egy 1.0-s mild hibrid kombi Focust használok, Balaton oda-vissza vidéken nekem 3,9, nagyon nagy átlagban 4,5. Nagyon agresszív start-stop rendszer, a hibrid rendszer jó, az akksi röhejesen kicsi, egy dupla akkorával sokat lehetne spórolni, óriási kihagyott ziccer, mert a hibrid rendszer nagyon jó. Műszaki hibák miatt nem venném.
    Hát, ennyi tapasztalatot gyűjtöttem, az egész teljesen felhasználás kérdése, én egy egyszerűbb full-hibrid és egy közepes hatótávolságú elektromos között őrlődöm.

Új hozzászólás Aktív témák