- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
DeFranco #32676 üzenetére
Akkor elmagyarázom (bár nem gondoltam volna, hogy szükséges lesz kifejteni
): máskor is volt enyhe tél (sőt, önmagában a 2013/2014-es nem is kirívóan enyhe, az utóbbi pár évre inkább ez a jellemző), de nem volt ennyire alacsony a fűtésszámla. Can you make the connection, bro'?
Készséggel elhiszem, hogy akár 30 évre visszamenőleg vannak meteorológiai adataid, amiket nagyon szívesen elemzel, a lényegen nem változtat. Az átalánydíjról fogyasztás-alapú elszámolásra átállás lényegesen többet számít nálunk.
-
Tim82
félisten
válasz
Mercutio_ #32672 üzenetére
Nem, szó nincs róla. A hálóban általában mindig fel van tekerve a fűtés. Nyilván ha lenne gyerek, akinek külön szoba kell, akkor fűtenénk az egész lakást. A másik meg a víz: mi kiszedettük a szupermini fürdőszobánkból a fürdőkádat, amiben amúgyis legfeljebb tíz éves gyerekként fértem el utoljára, helyette zuhanytálca van, gondolom, ez is elég sokat számít.
De a 2013/2014-es tél volt az első, hogy ennyire alacsony volt a rezsink, úgyhogy csakis arra tudom visszavezetni, hogy a távhőt sem átalánydíj-alapon, hanem tényleges fogyasztás alapján fizettük már. (És ennek semmi köze nincs a rezsicsökkentéshez, kaptunk levelet ugye, ahol szépen levezették, hogy visszanyertünk asszem úgy 500 Ft-ot...
) Igazából tökre meglepő, mert a korábbi tapasztalatok alapján arra a télre is majdnem duplaakkora rezsivel számoltam.
Ami mondjuk szar, hogy nálunk vacak a szigetelés, most is itt ülök a hálóban, az amúgy most rendesen feltekert fűtőtesttől és az ablaktól kb. egy arasznyira és érzem, hogy van enyhe hideg légmozgás.
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
Nekem pl. a közösköltségem kicsivel 10k alatt van és benne van a vízdíj is (ha átalánydíjat fizetnék, majdnem duplaannyi lenne).
A gáz, távhő és áramdíj együtt volt kb. 14k idén januárban (8k a távhő - igaz, csak a hálóban fűtünk rendesen, máshol nem; a gázt csak főzésre/vízmelegítésre használjuk, az kb. 2k volt, az áram 4k).
(50 m2-es panel, József Attila-lakótelep - azóta ilyen jó a rezsi, amióta minden téren átálltunk átalányról mérős megoldásra.)
Szóval nem lehetetlen.
Tessék, hiányoltad.
-
Tim82
félisten
Egyáltalán nem kötekszem most, teljesen normális hangnemben írtam ráadásul, de azért köszi a feltételezést - kérdés, hogy mennyire zuhannál magadba, ha tényleg kötekednék.
Kérlek, hozd vissza minél hamarabb a GTA-kat! Mondjuk... holnap. Köszi!
*
Ha megnézted a hirdetést, amúgy nem a kijelző maga sérült, hanem a digitizer, ami a Bold 9900-nél még szerencsére nincsen hozzáragasztva az LCD-hez. Mellesleg arra utaltam, hogy szerintem a hivatalos szerviz munkadíja az, amit sokallt a tulaj (sufni GSM-be meg nem merte/akarta vinni, amit megértek, ha voltak még illúziói a garanciával kapcsolatban, hogy amúgy más problémával kapcsolatban tudná érvényesíteni). Maga az alkatrész nem feltétlenül olyan nagy összeg, jellemzően a hivatalos csatornán keresztüli beszerzést/beszerelést (egyben azt, hogy biztosan jó lesz a beszerzett alkatrész), a garancia megmaradását fizeti meg ilyenkor az ember.
* Csak szívatlak, mert megérdemled.
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
bugizozi #32318 üzenetére
Nem ott lakom, hanem egy kerülettel arrébb, de heti-kétheti rendszerességgel járok arra úgy tizenöt-húsz éve, valamint lakott a környéken több barátom is (hozzáteszem, mindegyikük elköltözött már legalább 2-3 éve). Ez alapján írom, amit írtam.
A saját szűkebb lakóhelyemről, a József Attila-lakótelepről sem vagyok annyira jó véleménnyel, de ott pl. pont a közbiztonság jól érezhetően javult az utóbbi tíz évben. (Ott mondjuk a legnagyobb probléma a közművek elöregedése szerintem.)
Persze nem kötelező figyelembe venned, valóban nem Kőbányán lakom...
-
Tim82
félisten
Köszönöm!
Nem magam miatt kérdezem, bátyám jött haza egy hétre Németországból, azon gondolkodik, hogy itthon szerez jogsit, mert azzal jobb esélyei vannak kint munkavállalóként. Itthon meg kb. harmad-, illetve negyedannyiba kerül, mint kint (ő 2000 EUR-t mondott, mint amennyibe ott kerül tanfolyam).
-
Tim82
félisten
Valaki tud ajánlani megbízható budapesti autósiskolát, amivel jó tapasztalatok vannak? Előre is köszönöm.
-
Tim82
félisten
válasz
bitpork #32114 üzenetére
Miből gondolod, hogy a korábbi, más okból, de a rendszer ellen történő tüntetéseknek (pl. amikor az ellen tiltakozott 40-50 000 ember, hogy Áder aláírja az alaptörvényt) "nem ment hírük a külföldi médiákban"?
Félre ne értsd, nem piszkálódásból kérdezem, de eleve szkeptikus vagyok a tüntetések sikerességével kapcsolatban.
-
Tim82
félisten
válasz
lorcsi #32023 üzenetére
Károlyi kertnél nézzétek meg a Csendest, de amúgy kifejezetten ezen a szakaszon legfeljebb Starbucks meg valami ír pub-szerűség meg Múzeum Café van (ezek egyike sem különösebben nyugodt hely, ráadásul zajosak a Múzeum körút közvetlen közelsége miatt).
Ha menza-szerű kajáldára vágysz a Kálvinhoz közel, akkor Fakanál. Régen volt Főzelékfaló a Magyar utca elején, azt nem tudom, hogy megvan-e még.
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #32005 üzenetére
Kérdezz rá fagyalllo-nál, hogy vállalja-e.
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #32003 üzenetére
Úgy általában véve az aluljárószint éttermeinél vannak szabad konnektorok.
-
Tim82
félisten
Arra őszintén kíváncsi vagyok, milyen alkatrész ment gajra abban a metrókocsiban, amiben vagyok, merthogy úgy csattog, mintha valami zajos fogaskerék lenne a kocsi tetején. Reménykedem, hogy legfeljebb a légkondi.
-
Tim82
félisten
Vett már valaki ún. napfénylámpát téli depresszió ellen? Ha igen, milyen tapasztalatai vannak, milyen lámpát ajánl?
-
Tim82
félisten
Eladó dolgok:
- TP-Link wireless N mini PCI (nem mini PCI-e, régebbi notikba való!)
- Intel Core Duo T2300E CPU (notikba való socket M foglalat, 32 bites, kétmagos, 1,66 GHz órajelű processzor) -
Tim82
félisten
válasz
bitpork #31866 üzenetére
& 7: ennek tükrében ezt egyáltalán nem reagáltam túl. Pontosan azt implikálta malasz kolléga, hogy a szóhasználattal szerinte nem becsülöm meg a csajomat. (Nem, nem izgat a szó gyökere, az érdekel, hogy én milyen hangsúllyal, milyen jelentésben használom - szerintünk kedveskedés, mókás megnevezés, semmilyen degradálás vagy tiszteletlenség nincsen benne.)
-
Tim82
félisten
Hagyjámá', azt alig négy órája vettem át kis kacsóidból
, a Lifebook-kal meg még reggel kezdtem el foglalkozni (vírusirtás, töredezettségmentesítés, Windows-frissítés, ilyenek).
Eredetileg nem is akartam szétszedni, de nagyon forró levegőt fújt ki magából, úgyhogy gondoltam, egy takarítást muszáj lesz. Aztán beletettem az elfekvő T5600-at.
Ellenben elfekvő MXM-es kártyám nekem sincs, csak megpróbálok valamit összehozni abból a batárból (anélkül, hogy szétbarmolnám, persze).
-
Tim82
félisten
válasz
MrSealRD #31723 üzenetére
MurdR alapesetben a Nyugatinál van, kivéve, amikor körbeutazza birtokait.
*
Btw, achievement completed - igen, a működőképes összerakás is (közben processzorcsere T2300E -> T5600, tisztítás, pasztázás). A Fujitsu picit agyonbonyolítja az üzleti notijait. Meg itt-ott (szerencsére nem súlyos helyeken) törött a noti, kapott ez az élettől rendesen. Kéne bele N-es wifi, az egyik 1 GB-os helyett egy 2 GB-os modul, meg a vinyó helyett egy SSD és még évekig jó lenne klasszikus nagyigépnek ("jaj, csak egy kis email, meg Skype az unokákkal"). -
Tim82
félisten
válasz
Earl_Muttley #31694 üzenetére
Tegyél bele majd egy ilyet is.
Az előző nem egy Dell Latitude D630 volt?
Nekem az X201-em van készen nagyjából - egy ilyet akarok beletenni még (a wifi és a mobilnet modul mellett még van egy harmadik, szabad félmagas mini PCI-e foglalat), 2 db 64 GB-os microSD-vel és (esetleg) az SSD-jét valamikor nagyobbra cserélni.
Persze, van nálam most egy roncs X220, következő hobbiprojektnek.
-
Tim82
félisten
válasz
Mercutio_ #31683 üzenetére
Ja, nem, egy ismerős Fujitsu Lifebook T4210-ének karbantartását végzem épp. A rajta lévő Windows 7 tavaly májusban volt utoljára frissítve, most húzza le az azóta felgyűlt frissítéseket.
Amúgy is, ez csak 450 Ft lenne (ha megkezdett GB-onként számolják), zsebből kifizetem nekik, ötforintosokban.
-
Tim82
félisten
152 frissítés letöltése (összesen 2 533,5 MB, elkészült: 2%)
Jó lesz ez, érzem.
-
Tim82
félisten
válasz
Mercutio_ #31658 üzenetére
Egyrészt van erre központi szabályozás, ami miatt ilyen teljesítési rend van a hazai bankoknál. Másrészt nyilvánvalóan nem vicces, hanem siralmas szerintem, hogy akár szabályozás, akár üzleti döntés és/vagy elavult banki rendszerek miatt bankon belül sincs bármikor utalás. (Egyébként nálam rendszeresen előforduló személyes szívás, hogy időben átvezetek pénzt bankszámláról hitelkártyára, az teljesül is, csak épp napzárás után az összeg nem megy át még egy rendszerben a hitelkártya felhasználható egyenlegébe, mert valami nem futott le jól az adott rendszer zárásakor éjszaka. Reménykedhetek, hogy a következő zárás után - tehát már két nappal azután, hogy megcsináltam az átvezetést, a határidőt betartva - átmegy. Ez különösen akkor szokott ciki lenni, amikor fizetés után átvezetem a havi megélhetésre szánt pénzt, mert mindent arról fizetnék és mondjuk 90k lóg az éterben két napig úgy, hogy nem tudom felhasználni.)
Ettől függetlenül priceless dolog ráébredni a teljesítési rendre egy szép munkaszüneti napon, ez nyilván olyan horderejű illúzióelvesztés, mint annak kiderülése, hogy mégse a gólya hozza a gyereket. Persze, az ügyfelek nem olvasnak olyan profán dolgokat, mint banki hirdetmény, mert minek. Épp eleget dolgoztam ahhoz az ügyfélszolgálati oldalon, hogy ne legyek túl együttérző ilyenkor.
-
Tim82
félisten
válasz
Magnum_ #31652 üzenetére
"Viber utalás" Google első találat, pdf MNB oldaláról megnyit, első érdemleges tudnivalókat tartalmazó oldal elolvasása, örülés, hogy kiderült, hogy a Viber bankközi utalási forma, ráadásul banki munkanapon lehet csak megadni (ha jól rémlik, 12 óráig). Aztán jöhet a fejet-a-falba smiley.
-
Tim82
félisten
válasz
Magnum_ #31644 üzenetére
Nem bankközi utalásról van szó, hanem bankon belüliről.
MurdR: szívesen!
aizen92: melyik alternatív valóságban ment át eddig minden szombaton-vasárnap? Legfeljebb a befizetés működött bankfiókban (de az sem mindig). Persze áthelyezett munkanapon igen, de az más eset.
Ne aggódj, a legtöbb hazai banknál ez így műxik (nem merem leírni, hogy mindnél, mert mintha a Citinél lenne hétvégén is, de csak saját számlák között).
-
-
Tim82
félisten
Ja, meg jelen pillanatban villamospótló busz jár az 51-es vonalán (sínfelújítás miatt). Bár az talán sűrűbben jön, mint maga a villamos.
Amúgy ha lekésed, a HÉV valóban elérhető, mint alternatíva, de az 51-es kb. 3-5 perc séta az Ady Endre utcától, a HÉV meg 8-10 legalább.
-
-
Tim82
félisten
válasz
DeFranco #31267 üzenetére
Szvsz az Edelweisszel kevered, én szoktam ugyanis szűretlen búzát (és Edelweisst, ha már azt) kérni, ha valaki "fizetni akar" szívességért.
A kék Grafenwalder meg Dr. Zoo ajánlata (és még mindig nem ittam olyat
).
-
Tim82
félisten
Az úgy megvan, hogy az is szerepel a kölcsönadható játékok között? Eredeti, még bőven Steam előtti változat. Kedden beugorhatok vele.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Eladó/Trust Gamin 4Az1-ben készlet!!!
- 1080p modern Gamer gép, Garanciás
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- HP EliteBook 830 G5 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest