- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
Mercutio_ #41668 üzenetére
Alapvetően még mindig lemezeket hallgat, amikor tönkrement a lemezjátszója, akkor én vettem neki ugye egy-két éve karácsonyra új lemezjátszót.
Két fejhallgatóm van, mindkettőt vittem, a Denon AH-P372 kevésbé jön be neki, mint a Retro DJ, de szerintem a kényelem miatt valószínűleg egy Takstar HD2000-et fog kapni. Még az a kérdés, hogy Xonar U7 vagy Fiio E10K legyen a hangkártya/DAC, én a Xonar felé hajlok, mert annak az RCA kimeneteire tudok kis Class T erősítőt kötni (+ passzív hangfalakat) neki, így a hangos zenehallgatás-rész is meg lenne oldva.
-
Tim82
félisten
válasz
Mercutio_ #41643 üzenetére
Egy-másfél hetet tutira maradhat. Akár tovább is, de azt azért beszéljük meg. Jelenleg nincs rá szükségem, de majd lesz még.
Volt Xonar U1-em, bennem nem hagyott mély nyomot, sőt, volt vele egy-két nyűgöm (rendszeres pattogás), el is adtam hamar. Az volt az első kísérletezgetésem külső hangkártyával, utána évekig hanyagoltam a témát.
Épp azon morfondírozom, hogy most ballagok majd délután apámhoz, bepakolom az X-Fi HD-t meg a Retro DJ-t meg a saját notimat és mutogatok neki némi klasszikus zenét (ami az ő műfaja). Aztán ha bejön neki, nézek valami hasonló cuccost neki is (Xonar U7 vagy Fiio E10k + valami tűrhető fejhallgató kb. ugyanebben a budget, max. 10-12k körüli árkategóriában). Legalább végre használná valamire azt a szerencsétlen Thinkpad X301-et, amit kapott tőlem tavaly ilyenkor a születésnapjára.
-
Tim82
félisten
válasz
Kiki18 #41612 üzenetére
CloudSix for Dropbox, Evernote, Viber, Here+, MÁV Menetrend, BKV Menetrend, Flashlight XT, Gestures Beta, ProShot, xMusic Player, Core Player, NFC Launchit, Skype, Tucan Reader, Weather View, MetroTube, YouTube HD.
Böngészőből nincs nagy választék, én az alap IE-t használom, Office van, pdf-olvasó van, OneDrive van, tárterület takarító van, fájlkezelőnek jó az MS-féle Files (akarom mondani, nincsen jobb).
Gép-telefon közötti másolgatáshoz nem kell program, mert MTP eszközként látja a Win-es Eszközkezelő (és az újabb kerneles Linuxok is), legfeljebb arra jó a hivatalos MS-féle szinkronizáló izé, hogy ha akarsz, tudsz a segítségével akár iTunes-ból is importálni zenéket a telefonra.
Játékokban nem vagyok otthon, abban nem fogok tudni segíteni.
-
Tim82
félisten
Typo.
Más: ma annyira topon vagyok, hogy jártunk Interspar-ban, a sok tejtermék mellé bezsákoltam egy Maxell Retro DJ-t (van valami 15%-os kedvezményes kuponom, azt jól rádobtam), majd kifelé menet élből összegyűrtem és kidobtam a blokkot. Hoppá, garancia. Asszem, túl hosszú volt ez a hét.
-
Tim82
félisten
válasz
Mercutio_ #41520 üzenetére
Akár holnap is, ha bent vagy még fél négy körül.
Ez gyakorlatilag egy külső hangkártya, de a fejhallgatókimenete legjobb esetben is közepes - rossznak nem mondanám, de jónak sem. Mondjuk kb. 5,5k-ért vettem, olyan árért verhetetlen cucc.
Presenter 2 fejhallgatóerősítővel használtam, az érezhetően jobb kombó, de a Presit garanciáztatnom kellene (vacakol a kimenete), csak tök nehezen tudok leegyeztetni egy találkozót bkercso-val.
-
Tim82
félisten
válasz
Petyyyyy #41517 üzenetére
A legjobb, hogy Linux (CentOS 7) alatt természetesen out-of-box működik.
Elvileg van valami ilyesmi hiányossága ennek a hangkártyának, mondjuk nem tudom, hogy ennek miben kellene pontosan megnyilvánulnia, mert elvileg 44,1 KHz-es lossless formátumban hallgatok épp zenét az analóg fejhallgatókimeneten. Lehet, hogy a Linux (illetve a Clementine, amit szeretek használni lejátszásra) nagy ívben tojik erre.
-
Tim82
félisten
válasz
wertigo1984 #40958 üzenetére
Írj valamelyik hardverapródnak, hogy mi a teendő ilyenkor.
Szerintem az a gond amúgy, hogy véletlenül az "eladó jelentése" fülön jelentetted, nem a "vevő jelentése" fülön. Nem tudom, hogyan zajlik az elbírálás/megoldás, de valószínűleg admin oldalról sem figyeltek fel erre.
-
Tim82
félisten
válasz
wertigo1984 #40955 üzenetére
A linken biztosan a megfelelő fülre kattintva jelentetted be?
-
Tim82
félisten
válasz
wertigo1984 #40924 üzenetére
Jelentsd itt, írd bele a jelentésbe, hogy sem privát, sem (akár spam-be menő) email formájában nem kaptál értékeléshez hivatkozást.
Nekem is volt ilyen nemrég, akkor TayRol-lal egyeztetve a fenti linken jelentettem a problémát. Illetve engem a vevőm értékelt anélkül, hogy akár értesítést kaptam volna róla, hogy egyáltalán engedélyeznem kellene az értékelést.
-
Tim82
félisten
válasz
DeFranco #40805 üzenetére
Oké, hogy a topiknyitó nem tűnik egészen százasnak, de azért a Superfish-mizéria óta nem hiszem, hogy teljesen őszintén lehetne mosolyogni ilyeneken.
Mondjuk aki ennyire paranoid, az használjon inkább LibreBoot-os notit. Cserébe lemondhat olyanokról, mint újabb hardverek támogatása, WWAN, stb.
-
Tim82
félisten
válasz
Tele von Zsinór #40732 üzenetére
Ha találnék egy jó, "antik" mechanikus zsebórát, annak tudnék örülni.
-
Tim82
félisten
Nyugger-dementor bőrkabát érdekel valakit? Merthogy Mercutio_-nak inkább az ukrán behajtó-style jön be.
Árra lövésem sincs jelenleg, szóval képlékeny...
-
Tim82
félisten
Nem vagyok egészen elégedett a külsejével (értsd: láthatóan nem egészen passzol az órához a NATO szíj), viszont ez eddig a legkényelmesebb szíj, amivel hordtam órát.
A gyári fekete műanyagszíjt meg már csak a Szentlélek tartotta össze - de azt ügyesen; észre sem vettem volna, ha egyik este levételkor nem nyílik szét látványosan.
-
Tim82
félisten
válasz
Mercutio_ #40474 üzenetére
Nekem van egy kinőtt meg kicsit (de nem nagyon vészesen) kopott bőrdzsekim, amit biztosan nem fogok már hordani.
Btw, a boltot valamikor ott ajánlották... Nekem meg a szürke szíj tetszik, a többi nem. eBay-es rendelésnél meg hamarabb kellett, nem tudom, meddig bírja a gyári műanyag.
Bőrkabát: L vagy XL a méret, holnap vagy holnapután elővakarom és fotózok.
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
CoolBoy323 #40252 üzenetére
Abból nekem csak a három pályás demó volt meg anno, de az is jó. Hangulatilag viszont a Quake I jobban bejött.
-
Tim82
félisten
Pár napja Doom-ozok, Dungeon Keeper-ezek, bár az ilyenekre szánt noti behalt a hétvégén. (Asszonyka meg sokadszorra nyomja végig a Mass Effect 3-at, biztosan még mindig reménykedik egy jobb befejezésben.
)
-
Tim82
félisten
válasz
Melack #40054 üzenetére
Be is mondják rendszeresen hétköznapokon is a hangosbemondóba, amikor utazik az M3-assal az ember.
Ja, meg a BKK oldalon is meg lehet találni az erről szóló infót.
-
Tim82
félisten
válasz
Magnum_ #40027 üzenetére
Ellentétben a többiekkel*, én azt mondom, hogy (és itt jön az "if" feltétel") ha valóban úgy érzed, hogy feszít a vágy arra, hogy megkérdd a kezét, akkor csináld. Csak ne azért, mert "olyan aranyos kislány, nem találnék jobbat", mert akkor eleve elbacott ötlet. Amúgy ez egy tök racionális ok, csak épp nem lehet rá alapozni hosszútávon.
Van A lét elviselhetetlen könnyűsége c. Kundera-regényben egy fejezet, ahol a főhős álmában találkozik azzal az ideális nővel, aki 1:1-ben tökéletes lenne neki, de az álmában hallja a barátnőjét sírni és inkább otthagyja az ideális nőt, csak hogy a barátnőjével legyen. Na, ez nem racionális ok, ellenben tök jól lehet rá alapozni.
Azért az eljegyzés egy lépcsőfok, egy ígéret, egy szándéknyilvánítás afelé, hogy hivatalos keretek között is lehetőleg vele szeretnéd leélni az életedet. Szóval ezt gondold át. Ha valóban komolyan gondolod, ennek amúgy is jobb módja a közösen felvett céháef alapú jelzáloghitel.
Egyébként szerintem túltolod, nehezen tudom elképzelni, hogy normális lány nem érzi magát legalább néha kényelmetlenül attól, hogy a barátja ennyi mindent a popsija alá tol. Aztán lehet utólag panaszkodni a szponzorvadászokra meg izé.
* "figyeljék a kezem, vigyázat, csalok!"
-
Tim82
félisten
Érdekelne innen valakit egy 2 GB-os DDR3-1333-as Kingmax és egy 1 GB-os DDR3-1066-os Ramaxel notebook RAM modul? Mondjuk 3k-ért a kettő együtt.
-
Tim82
félisten
válasz
MrSealRD #39882 üzenetére
IPS nélkül és 8 GB RAM-mal vonj le kb. 30k-t.
Viszont nekem eleve van SSD-m, úgyhogy azt nem számoltam bele.
Gyorskalkuláció:
- alaplap, alsó ház, zsanérok, WLAN, roncs fedlap antennákkal és webkamerával: 17k
- billentyűzet + palmrest: 22k
- kijelzőkeret: 6k
- RAM fedél, HDD keret és fedél, matricák: 8k
- jó fedlap: lecsúsztam egy olcsóról (az lett volna 14k), így 24k.
- 16 GB RAM: 28k
- IPS: 31kAz akku még kb. 20k lesz, a WWAN 10k, az Ultrabase 20k.
-
Tim82
félisten
válasz
MrSealRD #39860 üzenetére
Inkább 120-130k, de ebben benne van egy vadonatúj IPS kijelző is. Az a helyzet, hogy nem fűlik a fogam a pontos összeszámoláshoz, mert biztos vagyok abban, hogy a költségeket nézve nem érte meg. Ha viszont azt veszem, hogy nem egyszerre fizetek ki nagy összeget, hanem az én ütememben, illetve a költségkeretemből veszem meg a nekem kellő alkatrészeket és én a tanulási folyamatért is csinálom, úgy nekem megéri.
Én összelegóztam egy X201-et, most meg egy X220-at, Tikakukac meg úgy egy tízes szorzóval legalább többet. Ő mondjuk olyanokkal szívott szakmányban, mint pl. megbízható forrást találni IPS kijelzőhöz. A helyzet az, hogy a felét sem írta le a topikban annak, hogy mivel és mennyit szívott. Nekem mesélt egy-két buktát, amikor nála jártam kijelzőt venni (mind az X201 AFFS kijelzője, mind az X220 IPS-e tőle van).
Amúgy én eredetileg úgy terveztem, hogy erre a hónapra kész lesz, de közbejöttek más dolgok, amik vitték a pénzt, szóval most április a deadline.
-
Tim82
félisten
válasz
MrSealRD #39856 üzenetére
Hiren's Boot CD pendrive-járól megy, jó lesz ez így.
Már csak szép fedlap, clearplate, kamera- és csavartakaró matricák hiányoznak, meg egy akku. A fedlap, a kameratakaró és a clearplate eleve úton van.
Meg majd egy WWAN és egy ultrabase is kell, de az már tényleg csak az OCD miatt.
-
Tim82
félisten
válasz
Earl_Muttley #39840 üzenetére
Én élőben egy csupaszív, kedves, szeretetreméltó ember vagyok.
Visszafojtott, gonosz kuncogás. -
Tim82
félisten
válasz
Earl_Muttley #39819 üzenetére
Aztán utólag (de tényleg, jó pár év múlva, amikor már nagyobb rutinod lesz a metakommunikációs jelek értelmezésében) rájössz, hogy néhány csajnak bejöttél volna. Így megy ez.
-
Tim82
félisten
Ja és azt mondtam már, hogy Sean Bean nem hal meg? -
-
Tim82
félisten
válasz
Magnum_ #39785 üzenetére
A Cloud Atlas élvezhető volt, meg nem volt vállalhatatlan. A Jupiter Ascendingtől meg végül is nem kaparja az ember a falat. Az ember olyan filmtől kaparja a falat, amiben látja az elb@cott lehetőségeket. No, itt ilyen nincs, mármint még a lehetőség sem egy jó filmre.
Ja és Sean Bean nem hal meg. Ez lehet, hogy lassan olyan minőségjelző lesz, mint "a filmek, amelyekben Nicholas Cage-nek műhaja van".
-
Tim82
félisten
válasz
MrSealRD #39777 üzenetére
Jupiter Ascending, naná.
Mondjuk azt kaptam, amit vártam. A csajomra kenek minden felelősséget a filmválasztásért... na jó, tudtuk, hogy ez lesz, de... some people just wanna some filmmakers burn.
Párbeszédünk a moziból kifelé jövet:
"- Egyetlen jó momentumot sem tudok mondani a filmből.
- Sean Bean nem halt meg, bár végül is nem tudom, hogy ez itt jó dolog-e..."Az a baj, hogy szarabb az "annyira szar, hogy az már jó" szintnél, na.
-
Tim82
félisten
A Wachowski tesókat asszem, nem csak a filmkészítéstől, hanem a tűz és a víz használatától is el kellene tiltani. Új mélységet nyert a "trash movie" kifejezés.
-
Tim82
félisten
Tőlem meg Sharkoon Rush headsetet. Vagy notebook SD RAM-okat.
-
Tim82
félisten
válasz
CoolBoy323 #39580 üzenetére
Általában 1-3 (munka)nap, hacsak nem szólnak közbe az ünnepek. Esetemben dec. 22-én volt meg a refund, 23-án még nem, a legközelebbi munkanap meg 29-e volt, aznap került jóváírásra. Sms-t nem kaptam, mert technikailag ez nem minősült bejövő utalásnak, csak egy korábbi kártyatranzakció sztornójának, amire az én bankom rendszere csak akkor küld sms-t, ha az egy fizikailag is létező terminálon történt meg.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Eladó/Trust Gamin 4Az1-ben készlet!!!
- 1080p modern Gamer gép, Garanciás
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest