- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
feregember
csendes tag
2 jo driver is van a neten ezekhez a csipekhez, egyik az iu-s fonti (ez a gyari driver modositott valtozata asszem),
meg egy masik itt Bővebben: link (nekem ez jobban bejott) -
vtechun
veterán
én tvnézésre és digizésre is fly2000 tv-t használom, nagyon profi.. mindenkinek ajánlom, tényleg vérprofi...
-
Als
tag
Üdv Mindenkinek!
Nem egészen ide kapcsolódó téma :
Bt878 KHF csipes kártyához keresek drivert XP alá. Tudna segíteni rajtam valaki?
A Neten sehol enm találok....
Köszönöm
Als -
virtual
tag
válasz
wassermann #34 üzenetére
Megérkezett, köszi
Hétvégén nekiesek aztán letesztelem a Leadtek 2000XP expert tunerem ezekkel a filterekkel, aztán majd beszámolok mire jutottam. Remélem a holnapi munkanapot túlélem...
[Szerkesztve] -
virtual
tag
Nekem is elküldenétek a filtereket? Vagy esetleg le lehet valahonnan töteni ezeket?
Nálam is az a probléma, hogy ha kapásból divx-be rögzítek, akkor a stream fele állítom a képzajra megy. Így kénytelen vagyok mindig huffyuv mjpeg-be digizni, aztán virtualdubbal javítani rajta mielőtt divx-be letömörítem.
Eddig virtualdubot használtam amúgy digizésre, mert azzal lehet egyéni képbeállításokat is használni, így kapásból SVCD-be lehet felvenni vele, de most majd kipróbálom ezt az orosz csodafegyvert -
wassermann
addikt
Időközben megkaptam! Köszi
-
VargaI
senior tag
Hi
segítene vki iuvcr-rel kapcsolatban?
nemtom feljebbtenni a felbontást 640x480-nál, codec picvideo mjpeg, proci kihasználtság kb 50%, hang MP3, mitől lehet?
amúgy meg vki írta, hogy a hang kép szinkront a lock video stream to audio streammel meg lehet oldani, én SZVSZ nem ajánlom senkinek, mert tönkreteszi a videót, ha lemarad akkor megpróbálja beérni(ugrál vagy a kép vagy a videó), szóval nem jó az úgy, helyette ajánlanám inkább ezt: felveszed, azt vdubbal video/frame rate-nél beállítod a neked megfelelőt, azt directstream copyval meg van kb 2-3 perc(700MB) alatt
nincs vkinek noise reduction filtere? iuvcr-hez vagy vdubhoz hálás lennék ha megdobna egyel-kettővel
thx -
Lidi
aktív tag
Mail ment nektek skacok... picit nagy... kb 3megz
-
Lidi
aktív tag
Kisérleteztem picit:
jó minőség gyorsan:
iuvcr + divx5.1 bekapcsolt preprocessing deinterlace
legjobb:
iuvcr + picvideo mjpeg , utána virtualdubal deinterlacing + noise filter + resize + divix transcode
Kezdek belejönni. -
Lidi
aktív tag
WOW !
Kaptam ds filtereket BAR kollégától, nagyon jó !
IU vcr -el tök szép divixet csinál röptiben filterezéssel mp3 hangba egyből celeronnal. Szóval nagyontutkó !
Hiába, tudnak ezek az oroszok.... ( lásd még pl DosNavigator, rar.... ) -
wassermann
addikt
Sajna nálunk is.
Néhány csatornán em sikerült még sehogy
kivédenem a kb 80 fokos gyenge csíkozódást... -
Lidi
aktív tag
válasz
wassermann #16 üzenetére
Néztem a filtereket. De nem találok semmi olyat ami ''javítana'' a képen.
Pl mint a virtualdub temporal smooter, vagy akár egy blur.
Pedig fontos lenne, mert ha a zajt nem kellene betömöríteni, sokkal jobb lenne a végeredmény. ( sajnos zajos a kábeltv)
-
wassermann
addikt
Én nem használom felvétekor, de az iuVCR-ben asszem van
egy olyan fül, hogy FILTERS ahol a gépeden lévő Directshow
filterek bármelyike beadható, de az iuVCR is tesz fel párat.
Érdemes a neten különböző Direct-show filterekre vadászni -
Lidi
aktív tag
Sikerült beszerezni egy új iuvcr-t, meg windvr -t is, min a kettő megy, de ezek nem tudnak tömörítés előtt filterezni.
Vagy én vagyok béna ? -
wassermann
addikt
Nekem is Avermedia kártyám van, ha MJPEG-et vagy HUFFYUV-ot
állítok be tömörítésnek iuVCR-rel tökéletesen vesz fel a legnagyobb
768*576-os felbontásban (persze kellenel ezek a kodekek).
A felvett anyagot VDUBB-al dolgozom fel és egy darab szép divx5-ös CD
lesz vacakolás vége 576*432-ben vagy 512*384-ben attól függően milyen
hosszú a film.
-
simonzé
addikt
Az Avermedia kártya saját capture programja is jó felvételre, bár minden újraindításnál elfelejti a korábbi beállításokat. A lényeg annyi, hogy a capture ablak ''video settings'' fülén be lehet állítani, hogy milyen kodeket akarsz használni a felvételhez. Ha itt az alapértelmezettet hagyod beállítva, akkor iszonyatos fileméret lesz az eredmény. Ha viszont DivX-be, vagy Xvidbe tömörítesz, akkor akár 5-10MB/perc méretű, és elég jó minőségű lesz a végeredmény. Ennek feltétele, hogy a felbontást közepesre (388*26akármennyire) állítsd. Ezt röptében kódolja akár magas bitrátával is. Xvidnél 2-3000, DivX-nél 1200-2000-es bitráta fölé nem érdemes menni, mert akkor már kocka eldobások történhetnek, viszont a képminőség már nem lesz jobb.
Ha további infó kell, nyugodtan mailezz, elég jól ismerem a kártyát. -
GBX
aktív tag
Virtualdubnál pl valahol a beállításoknál találsz olyat hogy ''lock audio to video stream'' vagy vmi ilyesmi, lényeg mostantól nem párhuzamosan fog futni a hang meg a kép (amiből ha a kép feldolgozása akad akkor a hang elhúúúz a fenébe) hanem bizonyos időnként szinkronizálva lesz a kettő.
-
Fanyuvo
tag
En is iuvcr-t hasznalok. Nekem bejott es ezert meg is vettem. Minden gepen mas beallitas kell ahhoz, hogy ne csusszon el a hang. Nalam pl mindent ki kell kapcsolni es akkor jo (768x576)
-
sirály12
őstag
Windvr a legjobb.
-
Zsotie
tag
Nekem mindig elcsúszik a hang.
Hol és hogyan lehet beállítani, hogy szinkronban legyenek a
képpel?? -
Lidi
aktív tag
Üdv !
Nézelődtem itt tvtuner ügyben, de capture -ös topicot nem találtam
( bár, azért olyan nagyon nem néztem szét)
Szóval a helyzet az, hogy van nekem egy frankó Avermedia BT878 -chipes tv tunerem. A gyári progi tud felvenni mpg -be éppen elfogadható minőségben, de iszonyat méretben. Régebben w98 alatt működött úgy a dolog, hogy beindítottam a tuner gyári progiját, beállítottam a csatit, majd kilépés után vdubot beinditva tudtam capture -olni az előbb kiválasztott csatornát. De xp alatt ez már nem megy.
Van ugyan a windowsnak egy tvtuner hangóló cucca, de ott pl nem lehet finomhangolni, és nem is minden adást találok meg.
Szóval vmi olyan program kellene, ami tömörítés előtt tud egy picit filterezni.
Mint pl a dscaler. De az meg nálam hangot nem rögzít
( ill. hang kodeket ki se tudok választani benne )
Ki milyen progit használ még TV -ből való felvételre ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Házimozi haladó szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Hobby elektronika
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Építő/felújító topik
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest