Hirdetés
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Magisk
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alusky
senior tag
Hogyhogy nem Pálffy.
Akárhova kattintok mindig az ő neve kerül elő a mesterek közül.
Múltkor gondoltam egyet és fehéreket vettem, mert gyakoribbak az édesek, félédesek a fehérek között. És igazatok van, a fehérek ugyanabból a pénzből jobbak, mint a rozék vagy vörösek.
Frittmann muskotály 1500-as sávban egész iható volt. Aztán meg az 1300-as árban az Ostoros hárslevelű is egészen iható volt. Tudom, hogy ez a Debrői név egy mém lett a gagyi alkesz boroknak, de ez akkor se volt rossz. Semmi sava, semmi teste, semmi karaktere, íze se sok, de nem volt cserébe rossz se, nem nagyon tudok hibát mondani rá, olyan semmilyen. Ennyi pénzért szerintem már ez is meglepő, hogy nincs baja.
Majd egyszer ráveszem magam valami drágább Tokajira is, most is gondolkoztam rajta volt a polcon Tokaji hárslevelű, de most nem volt kedvem 6-8 ezret kiadni egy üveg borért. -
Espla
aktív tag
Magyar borszakértő a világ legjobbjai között
Gratula Fanni! -
BLeP_i
tag
Milyen pincéket ajánlotok borkóstolóra (+ esetleg vacsorával kiegészítve), amit nem kell "marketingezni", mert annyira jó, hogy szájról-szájra terjed a jóhíre?
-
Alusky
senior tag
Vettem egy Ostoros félédes rozé cuvée-t. Már a polcon az összesnek kiválásos volt az alja, de csak ez volt félédes, minden más száraz. Mire hazaértem persze felrázódott, úgyhogy full opálos lett. Mindegy fröccsnek belefér.
Erre kinyitom és a negyede kifutott. Ahham, szóval a cukor is kierjedt a palackban faszán. Csodálatos...
Szóval lett egy félszáraz, +1% alkohollal magasabb habzóbor belőle.
Írtam a boltnak, hogy nézzék meg a többit is, mivel mindegyik kiválásos az alján, szóval tuti ilyenek. Gondolom le fogják szarni, 1500 pénzért mit várunk.
Amúgy nem rossz, ízhiba nincs benne, el fog fogyni. -
Alusky
senior tag
Hú de nagy pörgés van, az Aldiban azóta se kapni ezt a Soltész töppedt szőlőset (más Soltész fajtát igen), de a net szerint a Tescoban van. Annyira nem vagyok alkoholista, hogy egy üveg bor miatt elmenjek a Tescoig szóval azóta se vettem.
Az Aldiban a leggyérebb a kínálat amúgy, még a Lidlben is nagyobb a boros részleg. Viszont egész iható dolgok vannak 1500-ért, most a hétvégén vettem egy Feind 2024 cabernet rosét, 13.5 alkohollal. Hát... Ez a szőlőfajta nem pont az üdeségéről ismert, konkrétan felesbe fröccsnek is ugyanolyan erős íze maradt
, nem az amit nyáron a melegben inni akarsz inkább megittam tisztán kaja mellé.Meg vettem 1500-ért egy Schieber 2023-as Merlot 14-es alkohollal. Ez már finom vörösboros volt, föld meg héj ízű.
Engem meglepett, hogy mennyire nem érezni ki ekkora alkoholokat, vagy én lettem strapabíróbb nem tudom, de nem érzem erősnek őket.Azért az édes hiányzott belőlük, mindkettő száraz. Nagyon kevés a választék ennyiért édes borokból. Meglátszik, hogy gyerekkoromban nem fröccsön hanem kólán neveltek.
-
Alusky
senior tag
Egy Soltész (Ostoros) Merlot vettem most töppedt szőlővel szüretelt, ezeöccá az Adliban akcióval, gondolom 2k lenne normális áron. Édes, 13%. Ez jó, ezt nem is fogom kólával hígítani, mert magában édes, üdítő íze van és nekem ízlik. Nem feltétlen jó bor, de nem is rossz, én meg szeretem az édeset. Nem is érzed ki rajta a 13%-ot, már megittam az üveg negyedét amíg ezt leírtam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3963
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bontatlan Oriflame Love Potion parfüm eladó
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Akárhova kattintok mindig az ő neve kerül elő a mesterek közül.