Hirdetés
Hirdetés
-
Tavaszi szél Pixelt áraszt
ma A Pixel 9a és az Android 16 is a vártnál korábban érkezhet.
-
Akció-RPG lesz az Avatar: The Last Airbender franchise legújabb játéka
gp Az eredeti történet előtt több ezer évvel jászódó alkotás a Saber Interactive berkeiben készül.
-
Asus X515UA TDP "Tortúra"
lo Idén január óta boldog tulaja vagyok egy Asus X515UA típusú notebook-nak mely a következő specifikácókkal...
Új hozzászólás Aktív témák
-
proximus
senior tag
Na ahogy a cím is mutatja érdekelne hogy mennyire lehet ezeket a ''kütyüket'' bootolásra bírni, működik-e bármelyikkel, honnan tudom hogy a lapom tud-e róla bútolni (Jó persze kipróbálom ), ha ez nincs külön feltüntetve?
Ja egyébként üdv! -
-
csabika25
aktív tag
In concreto lehetséges a bootolás, ha a BIOS-od támogatja. Persze nem olyan egyszerű. Win98 és ME alatt aránylag egyszerűen megoldható, XP alatt kicsit macerásabb. Ráadásul pendrive függő. Speciel az EasyDisk támogatja...
''Isten fut Windows alatt''
-
Szalma
őstag
Amit eddig láttam:
A pen-drive-hoz adott cd-n volt egy kis segédprogram, amivel a kulcsot bootolhatóvá lehetett tenni (Win98SE-vel próbáltam) és azután már tök jól bootolt egy MSI lappal, ha a BIOSában beállítottam, hogy Boot from USB-Key...
Szóval: kulcs és alaplap támogatást igényel szerintem...
Szeretettel:
Szalma -
csabika25
aktív tag
Na jó, látom nem voltam elég egyértelmű. Szóval: bootlemezt csinálni ugye csak Win98 és ME alatt tudsz. Legalábbis a pendrive-ra, mert a bootlemezkészítéshez kell a pendrive segédprogramja, ami ugye csak Windowson fut. Ezt a limitet bizonyos pendrive-okon ki lehet kerülni, ahol a segédproggy erre lehetőséget ad. Ott WinXP alatt is meg tudod csinálni azt, hogy egy régebbi bootlemezt megfelelő módon átírsz a tárolóra. Ezután már csak az kell, hogy a BIOs engedje az USB-ről való bootolást.
''Isten fut Windows alatt''
-
csabika25
aktív tag
Egye fene, szó szerinti idézet a TwinMOS Easydisk könyvéből:
The program only can run under Win98SE & WinME system. The Boot up function will build up the device as a bootable disk
1.Boot up operation is in the “Partition/Format” section as you can see below.
2.Mark the blank “bootable” and choose the type of model you want.
3.Enter the BIOS model to complete the setting.
- If you select “USB HDD”, the computer will get the C:\> prompt after you booted from the Mobile Disk.
- If you select “USB ZIP”, the computer will get the A:\> prompt after you booted from the Mobile Disk.
4. After you finish the steps in BIOS. The bootable function is going on.''Isten fut Windows alatt''
-
Szalma
őstag
Aha, másolás és hdd eltávolítás után ment rendesen, csak qrva lassan... (USB1)
Szeretettel:
Szalma
ui.: Egy boot-floppyt ír ki a kulcs szoftvere, az bootol, aztán autoexec-be beírtam, hogy win... Egyszerű... Linux-nak jobba örülnék, de azt még nem sikerült összeimádkoznom... -
proximus
senior tag
Na a poénkodást egy kicsit szüneteltetve , pl. BIOS frissítésre lehet ezeket használni egyáltalán, vagy csak úgy elvannak mint a befőtt?
-
Szalma
őstag
Ööööö... Sajnálom, hogy csalódást okoztam.
Viszont volna egy kérdésem: USB card-reader-be helyezett MMC/SD/stb. médiumról bootolt már valaki? Ha igen, érdekelne a hw/sw kombináció.
Szeretettel:
Szalma -
Polesz
addikt
Csak neked és csak ma:
http://www.freevix.org/news.html
Köszönöm a tapsotElméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. Gyakorlatilag van.
-
DonLaca
csendes tag
Sziasztok
Hogyan lehet müködésre birni a pendrive-ot WindowsNT alatt???? -
Charlie Gordon
aktív tag
Először nem ártana használni a keresőt :
http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=6625 -
DonLaca
csendes tag
Köszi
Kerestem, de nem találtam. Kevés időm volt olvasgatni. -
Polesz
addikt
Közben találtam még egyet:
http://rz-obrian.rz.uni-karlsruhe.de/knoppix-usb/
Talán érdemes megcsekkolni.Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. Gyakorlatilag van.
-
Keitaro
addikt
Nincs valahol progi amivel bootolhatóvá tehetem XP alatt a PenDriveomat, mert a cd-jéről lemaradt (a leírása szerint lehet róla bootolni és a cd-n is van soft, de nekem hiányzik...)
-
micro
addikt
Ha USB drive-ról lehet bootolni, akkor a fényképézezőről is lehet, vagy az nem szabványos meghajtó?
Klaviatúra, képernyő, EGÉR!, meg az a doboz, tudod a gép LELKE..
-
[w]
őstag
ez volt a legtöbb hozzászólás-számú, így inkább ide teszem
vannak ezek a bizonyos karcsúsított win-ek - korábban '98, most már akár xp is -, amik elférnek 9-30 MB-ban.
csinált már valaki ilyet? hogy lehetne egy ilyen mini-wint pendrivera tenni?
ötletek, javaslatok, elképzelések?
ahonnan az ötlet jött: Bővebben: link (http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=141)cmdr PETER W. VOLKOV
-
[w]
őstag
ups
cmdr PETER W. VOLKOV
-
[w]
őstag
és mégegyszer...
cmdr PETER W. VOLKOV
-
tobias
csendes tag
Mi lehet a baj???
Alaplap: A7N8X-Deluxe PCB:2.0 BIOS verziót nem tudom.
USB Pendrive: Sandisk Mini Cruzer 256 MB
BIOS bootolási sorrend beállítási lehetőségek:
USB FDD
USB CDROM
USB HDD
USB ZIP
Melyiket válasszam?
A Pendrive-ot a következőképp ''készítettem elő''.
Lehúztam a HDD-t a kábelről. Bebutultam floppyról egy win98-at, amire még rá volt téve egy USB driver, így a DOS látta kapásból a pendrive-omat és el is nevezte C-nek.
ezután a floppy-n levő Fdisk-kel beállítottam, a pendrive-on levő filerendszert, (amit egyébként unknown-nak lát) aktívnak.
utána
FDISK /MBR
FORMAT C:/S
ezek után próbáltam butulni, mégse ment.
Mit csináltam rosszúl, avagy tud-e az ASUS A7N8X-Deluxe Pendrive-ról bootolni?
Segítségeteket előre is köszönöm -
CyberJedi
tag
MEGOLDÁS MINDENKINEK MINDEFAJTA KÁRTYÁHOZ ÉS PENDRIVE-HOZ:
Bővebben: link
angolul van, lényege: ezt töltsd le, márkafüggetlen HP progi:
Bővebben: link
és szükséged lesz egy boot floppyra, AMINEK a boot file-jait akarod elhelyezni a pendrive-odon vagy memóriakártyádon
mindent elvégez ez a kis utility, KIRÁLY!(Vajon mi ez?) ''Gaff had been there... and let her live. '4 years' - he figured. He was wrong. Tyrell had told me Rachael was special. No termination date. I didn't know how long we'd have together. Who does?...''
-
tobias
csendes tag
Pendrive: Sandisk Mini Cruzer 256 MB
Alaplap: Abit AV8
A pendrive előkészítése az előző hozzászólásomban látható módon történt.
win98-as fdisk-kel csináltam a drive-ra 1 db FAT partíciót, amit beállítottam aktívnak.
Ez után format C:/s
A megoldás végül a lap Bios-ában az
integrated peripherals
menüpontban volt.
Onchip PCI devices menüben ki lehet választani alaplapi USB emulálást.
Ez default-ban OFF-ra volt állítva. ON-ra állítva láss csodát.
Boot sorrendnél működött az USB-ZIP beállítás.
További sok sikert
Tobiás
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Lenovo 13w Yoga x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 13,3" -35% Ryzen 5 5625U 16/512 WUXGA +Toll
- Leárazva! Új Dell XPS 13 9315 Prémium Érintős Profi Ultrabook 13,4" -60% i7-1250U 16/512 4K+ Iris Xe
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- PlayStation 4 Slim 500GB, SW:11.00! gyönyörű szép állapotban, 6 hó teljeskörű garanciával, üzletből!
- PlayStation 4 Slim 500GB Gold Edition, 6 hónap teljes és 1 év SW garanciával üzletből!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen