- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
Új hozzászólás Aktív témák
-
tPedro_
őstag
Sajnos segíteni nem tudok, de nálam ugyanezt csinálta. Onnantól kezdve, hogy megvettem az IKEA-ban, napi szinten dobott le 3-5 levelet.
Aztán szüleimhez került, hátha ott jobban szereti a klímát, de továbbra is potyogtak a levelei, pedig teljesen más környezet, mint ahol én lakom.
Mikor legutóbb néztem, már egy nagy levele se volt meg, csak amiket újonnan hozott, de azok is lepotyognak, amikor még csak kb 1.5 cm-esek és világoszöldek.
-
tPedro_
őstag
Szia!
Az kimaradt, hogy a vasarlas mar tobb honapja volt, gondolom az akklimatizalodas ennyi ido alatt mar vegbe ment.
A radiator az ablaknal van, a noveny viszont onnan kb 1.5 meterre, egy asztalon, a szoba kozepen.
Huzat nem eri. Az asztal miatt maceras lenne a spricceles, de beszerzek ala egy nagyobb talat akkor, amibe nem er bele a noveny, viszont allhat benne a viz. Ez talan segit a paratartalmon. -
tPedro_
őstag
Sziasztok!
Van egy IKEA-ban vásárolt Ficus Microcarpa Ginseng növényem.
Amióta hazahoztam, folyamatosan hullajtja a levelei, lombkoronája kb a felére csökkent. Naponta 1-2 levélről van szó, van hogy többről is.
Ezek a lehulló levelek nem száradnak el, látszólag semmi bajuk nincsen, szép zöldek. (Kb hetente van 1-2 elszáradt, összepöndörödött levél is.)Panelban, ablaktól kb 1,5m távolságra van. Hetente egyszer kap vizet úgy, hogy a kaspóból kivéve a műanyag cserepet vízzel teli tálba állítom és addig hagyom benne, amíg még szív fel vizet.
Mit csinálok rosszul? A túl sok vagy a túl kevés öntözéstől hullhat a levele? Esetleg mástól?
Ma pl ezt vettem észre, hogy egy friss, apró, kb fél-egy centis ép levelet is ledobott.
Köszönöm előre is.
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest