Hirdetés
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Telekom mobilszolgáltatások
- Akciófigyelő: jelentős kedvezménnyel nyit a Honor 600
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Yettel topik
- Áll néma csend, repülő szárnya kint
Új hozzászólás Aktív témák
-
gthomma
senior tag
Borzasztó hogy a sárgák ennyire szétgányolták azt az androidot amit rádobtak erre a telóra.
Az itt :
http://www.wikitech.hu/mobil/2013/02/26/teszt-android-note-ii-pofatlanul-pofas/
olvasható teszt írója szerint ez a készülék ami itt Android Note II néven szerepel, míg a teszt végén található link ide visz: BluePanther Prometheus Phone (dual SIM) - 5.2" Android 4.1 okostelefon - fekete
Az ismerős akitől vettem, a fenti teszt elolvasása után döntött úgy hogy megveszi a készüléket.
Én viszont hülye módon nem olvastam utána mielőtt megvettem, eddig nagyon úgy tűnik megszívtam.Nézzük a tesztet. A Wiki tesztelője 95%-ra értékelte és megkapta a legjobb vétel pecsétet. Nos lássuk a valóságot:
A teszt így kezdődik:
"Az illúzió pedig az, hogy az Android Note II szinte tökéletesen olyan, mint a Samsung Galaxy Note II"
Nos a kedves tesztelő sem olvasott utána semminek, sőt át sem nézte a tesztelt készüléket, hiszen akkor rájött volna hogy semmi köze a Galaxy Note II-höz, a kínai ipar eme remek hulladéka a Samsung Galaxy Grand DUOS készüléket koppintotta le közel teljesen sikertelenül.
Nos lássuk a koppincs hardverét.
A proci: egy 2 magos Cortex-A9 nem 1.2Ghz ahogy a készülék doboza sugallja, hanem 2x 1Ghz, ez elmegy különösebb gond nincs vele.
A RAM: 512MB ebből 473 használható, hát mit mondjak, amikor hazahoztam a készüléket, wipe/factory reset után kemény 68 mega volt szabad. Tehát úgy semmit nem telepítettem még rá.
A kínai szoftverszörny része a facebook, a skype, meg valami playTalk, ezeket meg a google csevegőt, google keresést valamint a google maps-t letiltva elfogadható 130-140 mega szabad memóriát kaptam.
A GPU: egy PowerVR SGX531, hát ez van
nagyjából az adreno 200 - 205 között helyezkedik el.A tesztből:
"Gyanítom, hogy sejthető, miért lesz szerintem ez a Note II másolat éppoly népszerű, mint az eredeti."
Megnyugtatom a kedves tesztelőt hogy rosszul gyanítja, nem lesz olyan népszerű."A klónozott tesztkészülékünknél még a Samsung TouchWiz-t is sikerült lemásolni, így mindenféle extra szoftver feltelepítése nélkül is egy könnyen kezelhető, tökéletesen testre szabható, villámgyorsan működő kezelői felület fogad minket. Ha valakinek ez nem tetszik, természetesen felültelepítheti a saját, jól megszokott Home alkalmazásával, mert Androidról van szó. Többek közt ez az előnye…"
Valóban megpróbálták lemásolni, csak nem sikerült. Egy összegányolt hulladék van a koppincs telefonon, valószínűleg kiherélték a Grand DOUS szoftverét, belekalapálták az MTK drájvereket, rádobták a telefonra és imádkoztak hogy működjön."A szoftverek futtatásához 473 MiB rendszermemória áll rendelkezésre, a szoftverek telepítésére a 502 MiB-ból bőven 300 MiB felett megmarad nekünk, amely 140-150 átlagos méretű szoftver feltelepítését teszi lehetővé."
Ha a google playről frissítjük a beépített alkalmazásokat akkor azok nem működnek többé, ráadásul a frenetikus 504Mb tárhelyünk 200Mb-ra apad, és mivel a kis sárgák úgy döntöttek hogy a beépített 2GB tárhelyre alkalmazásokat telepíteni nem lehet, így elég gyorsan kezdünk kurvaanyázni ha 4-5 appnál többet szeretnénk telepíteni. Egyébként ha valaki 300Mb helyre tud akár csak 100db szoftvert telepíteni szóljon!
Senki nem próbálja telepíteni a " saját, jól megszokott Home alkalmazását mert Androidról van szó. Többek közt ez az előnye…"" ugyanis a koppincs ettől teljesen a padlóra kerül. Csak a wipe/factory reset segít rajta.
Valóban androidról van szó, csak kínai prezentációban.
A telefon kamerái kimerítik a sértés fogalmát, az előlapi kamera egy szánalmas vicc, a hátsó pedig már majdnem eléri egy K800i szintjét."Természetesen a készülék magyar menüvel is rendelkezik, sajnos néhol előfordulnak megmaradt angol szemetelések. A rendszer tehát 99%-ban magyarra állítható."
Nem nyert. A kínai szoftverhulladék kb. 70%-ban lesz magyar."A Quadrant Benchmark 2882-t mért, ami azért jócskán elmarad az eredeti Note II 7000 körüli értékétől. Persze ezek csak számok,"
Persze, egy Trabant 26 lóerős, egy Opel meg 126, de ezek csak számok."Kiknek és minek?
Elsősorban azoknak, akik dupla SIM-es, de erős hardverrel rendelkező telefont akarnak."
Aha. A dupla SIM valóban megvan a telefonban, de hol az erős hardver??? Egy 3 éves Sensation porba gyalázza minden tekintetben.Lássuk az értékelést, jelenlegi új ára 54 990 Ft 15% kedvezménnyel.
A tesztelő értékelése Ár/Érték: 100% az enyém 20% én 3 hónaposan vettem 22.500 -ért így az Ár/Érték: már 80% újonnan valóban megérne 22.000-őt többet egy fillérrel sem.A telefon értékelése 25%, ezzel a szoftverrel különösen kerülendő!!!
A készülék legnagyobb hátránya a kínai ultra gagyi android mutáns. Testre szabhatósága a gyári android 30% -án van.
Egy gyári 4.1.2 megduplázná a telefon értékét és használhatóságát is.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Anime filmek és sorozatok
- Le Mans Ultimate
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Ingatlanos topic!
- Lassan küszöbön a NTE: Neverness to Everness premierje
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Eredeti játékok OFF topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Projektor topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z270M i7 7700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG ADATA 650W
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Pulse RX 6800 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 2019 MacBook Air Retina 13" i5 8GB 128GB Rose Gold
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4770K / GTX 1060 6GB /16GB RAM /250SSD + 500GB SSHD
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
nagyjából az adreno 200 - 205 között helyezkedik el.