- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUN_Sector
őstag
Ha jó ramokat raksz mellé, eléred a 1650 szintjét.
Benne van a pakliban hogy nem akarnak konkurenciát állítani önmaguknak erős igpu procikkal, de a 7700-8700g kettőse is mutatja, hogy az igpu jelenlétén és az L3 cache táron kívül egy és ugyanaz a proci. Nem minden esetben van kereslet dvga-ra. De majd piackutatás keretében kiokoskodják -
kromatika
veterán
Jól hangzik.
-
DaVE-1
senior tag
válasz
HUN_Sector #26 üzenetére
3050 .....
Már a 780M-et is 1650 verőnek titulálták azt semmi ilyenről nincs szó.
3050 az nagyon messze van még.Sajnos az alsó kategóriás vgakat nem proci formájában akarják eladni... -
HUN_Sector
őstag
Nekem tetszik ez az irány. Asztali szempontból hadd közelítsem meg a témát.
Pár hónapja vettem egy 8700g-t, 7000mhz-re állított cl30-as ramokkal beraktam az egészet egy in win chopin max hazikóba. 88 watt a maximum fogyasztás, galliumos low profile (47mm) rézhűtővel 30 fokos szobában nem megy 75 fok fölé.
Metro exodus fhd-n köszöni jól elvan (a párás zárt tereket grafikailag nem bírja a 780m, de mindenhol máshol 30 fps feletti)
Jagged alliance 3 szintén gyönyörűen fut fhd-n.Ha a gta VI olyan jól lesz optimalizálva mint az V, boldog leszek
Nem kell mindenkinek atomerőmű ilyen-olyan ray tracinges 4k játékhoz a legújabb AAA címekkel. Viszont a fejlődés megkérdőjelezhetetlen (a 780m az valahol a gtx 970 - gtx 1650 ddr5 szintjén van). A kilencezres APU-kban egy újabb 10-15% prognosztizálható, azzal már tényleg elmondható lesz, hogy a legtöbb vga kiváltható.
A fogyasztási tényező meg lenyűgöző. Ha a mostani 65 wattos cpu helyett 65+30 wattos asztali igpu megoldást hoznának össze, talán már karistolhatnák a 3050 szintjét is. -
DaVE-1
senior tag
válasz
Juhaszatti #24 üzenetére
Ami nem létezik annak sajnos nem tud senki a célközönsége lenni...
-
Juhaszatti
addikt
Én is erről beszéltem. Aki ezt veszi, annak nem a játék a fő felhasználás a gépen, csak mellékes. És soha nem venne ehelyett egy gamer gépet dedikált videokártyával, gyenge üzemidővel, gyenge panellal. Bőven van helyük a piacon, és szépen fogynak is a hasonló gépek. Sok fogy a dedikált videokártyásokból is, és sok fogy ezekből is (tudom, ilyesmivel foglalkozom). Két külön terület, két külön vásárlóréteggel. Ennek szimplán csak nem te vagy a célközönsége.
-
DaVE-1
senior tag
válasz
Juhaszatti #22 üzenetére
Erről beszéltem ez a gép gyenge játékra a fejemben meg se fordulna ennek a megvétele soha és 400k lol..... 260-ért inkább veszek rtx 3050-es gépet ami elveri ezt gamingben.. ha játékra kell a gép az amd-s konfigok sehol sincsenek laptop fronton... szerintem az amd se érti miért jó nekik ha nem tudják eladni őket
(Nem mellesleg nem kell semmit felbővíteni mivel nem a ramon futnak a játékok... szóval bőven elég a 16GB a tárhelyet ne is említsem) Érv az amd mellett nincs a megvételre semmi (számomra) -
Juhaszatti
addikt
Egy IGP-s gép nem a hardcore játékosokat célozza jelenleg. Az arra jó, hogy játszani is van lehetőséged vele ha ahhoz lenne kedved, de nem azért veszed, nem az a fő felhasználásod a gépen.
Itt van pl ez: IdeaPad Pro 5
399.000Ft-ról indul a hazai boltokban. Ryzen 7 8845HS-el, 780M-el, 32GB RAM-al, 1TB SSD-vel, QHD kijelzővel, nagy akkuval, full fém házzal.Mire ennyi memóriára és ekkora háttértárra felbővítesz egy normális 3050-es gépet (ha olyat veszel, akkor már nem a vágott 45W verziót), akkor már ott vagy hogy minimum 300.000ft, de inkább több. És akkor ehhez az Ideapad Pro-hoz képest még mindig egy gagyi panel lesz benne, majdhogynem fele ekkora akkuidővel, műanyag házzal, legalább fél kg-val nehezebben.
Szóval szerintem bőven megvan a létjogosultásga és a célközönsége jelenleg is.
-
Busterftw
nagyúr
Most is Intel IGP-k dominálnak a laptopokban.
-
DaVE-1
senior tag
660M-es mini pc-m van el lehet azzal is lenni de itt most nem ez a lényeg... Ez egy gyenge cucc árilag is az kéne hogy legyen, mégis erősebb DVGA-s gépek olcsóbbak.. ez itt a nagy baj.Felőlem lehetne a 780M-es (csak igp-s) laptop 5 kilo is meg bírjon csak 3 órát de annyiba kerüljön amennyit ér.. De amd fronton valami miatt ezt szerintem se az amd se az amd laptopot összeszerelők nem akarják vagy nem tudom..
-
peet05
aktív tag
Ne csak "játékos" fejjel gondolkodj. Pl. a 780M esetében is el lehet játszogatni, de nem kell hozzá 2,5kg-os (+töltő) gamer gép. A 890M még hozzáad teljesítményben, haladunk szépen, most mindegy, hogy AMD vagy Intel a neve.
Az, hogy ki ad ki pl. Spectre X360-ért 700-800k-t, amiben csak egy igpu van...nem vagyunk egyformák, ahogyan az igények és felhasználás sem az.
-
DaVE-1
senior tag
Az már rég rész ha arra akarnak válaszolni... ugyanis akkor megint csak ott fogunk tartani amiről írtam és szöges ellentéte annak amit az intel akar.
Azzal a megoldással amilye az amdnek is van nem fogsz te soha olcsó laptopot csinálni és főleg nem azok számára akiknek minél olcsóbb játékgép kell... ki a tököm fog ugyanis 6-7-800 ezrekért szaros 890M erőt venni amikor egy RTX 3050-es bármi széjjel veri játékban 250-ért...
Mentesíteni persze mentesítheted a gputól a laptopot ahogy az intel is szeretné de hogy el nem fogod adni az is biztos. Persze biztos vannak bolondok aki megmagyarázzák miért jó a 700 ezres gamingre gyenge cucc az olcsóbb erősebbel szemben ,de jelen esetben ez engem kicsit sem érdekel.
Ahogy évek óta látom a laptop piacot itt nem is lényeg hogy olcsón nyerjél meg vásárlókat és az sem hogy olyan laptopot építs amit sokan vennének is only igps- kivitelben... -
Alaaf Pi
senior tag
Erös CPU és GPU integrálva, egybe. Remek. Hüteni ki fogja és mivel? LN2-vel?
-
tibaimp
nagyúr
Az a 780M-et megnéztem! Az komoly, ~10% híján hozza a régi r9 290x-em teljesítményét 15W-ból!!
-
Cythyel
senior tag
a probléma megint a sávszélesség lenne... a 256b lpddr5x sem lenne elég ahhoz hogy a 780m-et etessen, nemhogy a strix halo-n levőt...
-
snemeth
aktív tag
De nem ingyen, Halo!
-
DaVE-1
senior tag
Intel és az erős IGP egy mondatban nekem elsőre rohadt erős ....
780M nem mai csirke azt egyelőre sehol sincsenek a közelébe sem.
Meg nem mellesleg az a baj hogy pl ezt a 780M-et se akarja pl az amd se nagyon eladni laptop fronton... olyan gép alig létezik amibe csak ilyen igp van és ha esetleg nagy nehezen találni jóval drágább mint pl egy nvdia rtx 3050-es gép.. szóval nevetséges az egész dolog.. Felfogni sem tudom ez mire jó és kinek jó... de nekünk semmiképpen sem -
Csak aztán a driver frissítéseket se felejtsék el ~2év után...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest