Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
Új hozzászólás Aktív témák
-
akos86
aktív tag
válasz
ricsi99
üzenetére
Így van ez egy retró célú projekt egész pontosan 20éves évforduló alkalmából. Sajnos a 256k chipbe semmiképp sem sikerült beírnom a 128k tartalmat mindig méret hibát dob, így gondolom ez nem megoldható.
W29C011A-15 chipet rendeltem, de nemhiszem hogy megérkezik "időben" ezért vacakolok ennyit.Doky586: maga a projekt már nem kis összegben van, de egy ilyen bios dologra nem tervezek már sokat költeni.
-
akos86
aktív tag
válasz
ricsi99
üzenetére
A lap biosa tokeletes csak a chip az ami leharcolt... gorbe labak sot van ami le is tort mar, de forrasztottam neki masik labat ezert szeretnem foleg cserelni. Szoval vagy rahuzom a mostani 256k chipre a 128k biost vagy keresek egy ugyanolyan tipusu chipet es hotflash modszerrel rairom, ha nemmegy a hotflash akkor jon kepbe az eprom iro.
-
akos86
aktív tag
válasz
ricsi99
üzenetére
Köszi a választ.
Tulajdonképpen elég a 128k chip is, ugyanis ez a lap nem eszik meg olyan sok cpu-t, így nem kell annyi mikrokód bele mint a bx- chipsetes lapokhoz mivel azok akár 1 ghz pentiumokat is tudnak fogadni.Azért érdeklődtem a 256k chipek iránt, mivel abból van itthon kettő darab is, és nem tudom hogy lehetséges e rávarázsolni a bios-t ami 128k adattartalmú,az awdflash-el eddig nem ment mert méret hibát dobott.Ha ez nem lehetséges, akkor rendelek megfelelő méretű bios chipet és megpróbálom felírni rá a megfelelő tartalmat hot-flash módszerrel. Egyébként ha kell, akkor beruháznék olyan eprom íróra is, ami tudja kezelni a dip32 ic-ket, sok sok google keresés után, nem tudtam eldönteni hogy melyik is lenne megfelelő a számomra.
üdv Á!
-
akos86
aktív tag
Sziasztok!
Az elejétől kezdve végigolvastam a topikot (3nap). Eléggé bonyolult és egyedi kérdéssel fordulok hozzátok.
Van egy öreg ABIT LX6 (PII + 333MHZ)lapban lévő bios ic ami elég viseltes (lábak görbék stb) W29C011A-15 dip32 128k 1mbit 5v chip ezt ki lehet e cserélni 256k chipre?Továbbá bonyolítanám a dolgot ,esetleg pótolható e ez a chip egy plcc32 ugyanekkora méretű (128k)chippel természetesen átalakítóval? A biost hot swap módszerrel írnám a chipre mivel nincs eprom írom.
üdv Á!
-
akos86
aktív tag
üdv mindenkinek!
adott egy asrock k7vm2 lap flesselni próbáltam de elkurtam! most azt csinálja hogy minden indításnál keresi a floppit,a flopira rávágom a bios fált (amiboot.rom) és flesseli is a fless végén 4et csippan kiveszem a flopit de semmi,kép nuku és ugyanúgy csak keresei a flopit valakinek vmi ötlete van e? próbáltam tömören fogalmazni de ha vmi nem érthető akkor írjatok bátran
üdv akos86
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4161, 91% Akksi
- Gombászkönyvek egyben
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4145
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 32GB / 1000GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest