Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• DRolii

újonc

Sziasztok!

Segítségetekre lenne szükségem, 2024 év végén összevadásztam magamnak egy számítógépet. Vegyesen, használt illetve új cuccokkal. (alaplap-memória-processzor [ezt így egyben vásároltam] - videókártya használt, többi szükséges hardver új)

Minden kiválóan működött úgy körülbelül háromnegyed évig, viszont onnantól a sz.gép indításkor, bootolás közben 4 rövidet csippan. De ezután minden tökéletesen működik, nincs fagyás, kékhalál, stb... probléma (terhelés alatt sem).
    A hiba egyébként talán egy áramszünet után jelentkezett, de már nem emlékszem rá pontosan.

1)Először arra gondoltam hogy az alaplap elem lemerült. Cseréltem, de nem oldotta meg.
    2)Próbáltam a ramokat kiszedni majd felcserélni, egyenként kipróbálni stb, ezzel sem jártam sikerrel.
    3)Futtattam memóriatesztet TechPowerUp MemTest nevű programmal, ez sem jelzett hibát.

Kifogytam az ötletekből, ezért a nálam okosabbak segítségét szeretném kérni, mert borzasztóan zavar, hogy minden jó, de mégse jó, mert csipákol :D

A vas:
    MSI B450 Tomahawk Max II alaplap
    Ryzen 9 3900X processzor (12 mag, 24 szál, brutális teljesítmény!)
    32GB (2x16) DDR4 Corsair Vengeance 3600MHz RAM

Köszönettel:
    Roland :R

Új hozzászólás Aktív témák