Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• csixy

addikt

Sziasztok! A nejem windowsos gépe már az oszlás útján van , haldoklik a bal zsanérja (acer). Találtam egy új Acer Aspire 1 A114-21-A5WL kis lapost 1920x1080-as felbontással 4 giga RAM-mal AMD procival Windows 10 S móddal (ezt az áruházban egyből le tudtam kapcsolni és W10 Home verzió lett belőle). Csak 64 Giga Flash SSD van benne, de neki ez elég lesz. Az ára igen jutányos a tavalyi 120-hoz képest csak 80 milla volt. Megvettem. Gondoltam, hogy előbb eljátszadozok vele , kipróbálok rajta pár linuxot. UEFI-s borzasztó BIOS van benne. Super user jelszó után beállitottam az F12 boot menüt, lekapcsoltam a secure bootot, lekapcsoltam a gyorsindítást, kiheréltem a TPM-et és végül megint üresre állítottam a super user jelszót a BIOS-ban, de sehogy sem bírok elindítani egy linux telepítőt sem és egy telepített USB-s linuxot sem. Nyugodjak le, örüljek, hogy még él és adjam oda az asszonyomnak? Semmit sem lehet tenni? Most az 1.18-as bios van rajta, még lenne az 1.19-es; megkockáztassam, vagy tök felesleges?

Új hozzászólás Aktív témák