Új hozzászólás Aktív témák
-
Blaze71
őstag
Pendrive-ról még nem frissítettem BIOS-t, de a LiveUpdate nagyon jól működik MSI lapoknál. Én mindig úgy frissítettem. Gigabyte esetében meg letöltöttem a friss file-t és a @Bios progival. Mindkét verzió elég egyszerű. Ha a lapod tudja a DualBios-t, akkor attól sem kell tartanod, hogy áramszünet lesz Bios frissítés közben, mert vissza lehet állítani.
A CMOS Clear nem ilyen bonyolult. Elvileg 5 másodpercre ráteszed a kikapcsolt és áramtalanított gép 2 tüskéjére a jumpert és kész. Az elem ki dolog esetében meg elég neki 2-3 perc, de a biztonság kedvéért én is legalább 5 percig szoktam hagyni. Ennyi egy cigi.
Természetesen szintén kikapcsolt és áramtalanított gép esetén. Nem kell sem csavarhúzóval összeérinteni az elemtartó érintkezőit, sem jumpert dugdosni a CMOS Clear tüskére. Ez az elem kiszedős dolog egyébként a "hot-reset".
-
Blaze71
őstag
válasz
Attila14 #1349 üzenetére
Bakter! Én csak régebbi kártyákban gondolkodtam, a 3xxx sorozat eszembe sem jutott. Ahhoz tényleg nem árt egy jó proci. Nekem egy X1950-es kártyám van 4200+ procival. Kissé húzva jó is. Húzáshoz ennél a lapnál a DualCoreCenter progit ajánlom, mert valószínüleg a Bios nem fog sokat engedni. Az LE-1600 sem rossz, csak nem játékra, nagy kártya mellé. Mennyi lenne a proci?
Szerk. Elfelejtettem off-olni....
-
Blaze71
őstag
Ha eleve nem tudsz belépni a Bios-ba, akkor lehet, hogy meghalt tényleg. Amikor indul a gép, az alaplap típusát kiírja rendesen? Mert ha már ott eldobja, akkor nem fog felmenni az új Bios sem, mivel nem tudja azonosítani a lapot.
Attila14! Jó a LiveUpdate, csak ne szakadjon meg a net, amig nem fejezi be a frissítést. Megkérdezném, hogy mennyire jött be a lap? Nálam sajnos egy zsír új példány csak 3 órát élt és nem tudták már cserélni, mivel kifutott. Így maradt a videókártya csere.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest