Hirdetés
Hirdetés
-
Az irodákba kéri a dolgozóit a Dell, az Ubisoft is próbálkozik
it A Dellnél a globális sales csapattól kérik a heti 5 irodai munkanapot, az Ubisoft 3 napot szeretne, de emiatt sztrájkba ütközik.
-
Küszöbön a Silent Hill 2 Remake megjelenése
gp A készítők nemrég megosztották velünk a hamarosan érkező játék launch trailerét.
-
A Xiaomi nem késlekedik az Android 15-tel
ma Egyre több készüléken tesztelik a HyperOS 2.0-t, közel lehet a publikus start.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nubreed
veterán
Ez nagyon rossz hír.
a techmédia az utóbbi években bizony jobbára kénytelen volt eltávolodni a magas színvonalú szakmai iránytól – az olvasók egyre kisebb százalékát érdekli ez, az olvasás helyett a nézés, a rövid, szenzációsan hangzó cikkek és a „véleményvezérkedés” iránt tapasztalható szinte csak igény.
Ez pedig egyszerűen borzasztó. Köszönhető mindez az egyre hülyébb TikTok (és a többi agyrém közösségi oldal) generációnak. Semminek a megértésébe nem akarnak időt fektetni, minden felszínes és sivár. Igényes, ne adj isten mélyenszántó tartalomra nincs igényük, csak rövid felszínes dolgokra, ahogy az idézet is írja.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Alusky
aktív tag
Közben meg ezek akarnak beleugatni mindenbe, mert ezer százalékos szakértőnek hiszik magukat. Hogy én mennyiszer futottam már bele ilyenbe. Aztán mikor rájön, hogy a vonal másik végén egy az adott témában tényleg tapasztalt ember van, akkor rögtön jön valami alja dumával, hogy de jó lenne ha be lenne tiltva, meg lenne szabályozva stb., hogy nekem rossz legyen és ne nekem legyen igazam. És az idő múlásával ezeknek fognak törvényeket is alkotni, mert ők lesznek többen. Nem tudom milyen lesz az élet 10-20 év múlva, mikor már most is és a múltban is előfordult, hogy hülyékre alapozott törvényekkel szopatták a normális embereket. Aztán még elvárják, hogy fogadjuk el a társadalmi normákat. Az ezekből álló társadalom normáit? A nagy lóf...szt.
Köszönöm Prohardver Kft, hogy biztosítod a második Facebookot a világon.
-
martonx
veterán
A világ eddig is az elhülyülés felé tartott, az AI felbukkanása csak egy újabb lépcsőfok efelé.
Én kérek elnézést!
-
Trailblazer
veterán
Ezt a kampó szöveget... Kár érte.
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
Skynet258
veterán
Hát k*rvára remélem, hogy a PH nem jut erre a sorsra, mert érezhetően itt is változtatásra kényszerülnek a srácok. Bog és a többiek jó arcok, hatalmas tudással, de a régi iskolát képviselik - azt ami miatt engem is itt esz a fene 18 éve. De az újaknak a Blikk féle bulvár kell, a szarrá vágott videó (hisz 5 mondatot egymás után elmondani nem képesek ezek a nagy "véleményvezérek") és a 15 perc hírnév. Ebben pedig a PH csapata nem jó, idegen tőlük, érezni és látni rajtuk, hogy nem saját közegükben mozognak. És valszeg az Anandtech is eljutott erre a pontra, amikor már azt mondták, hogy vagy skizoid módba kapcsolunk, vagy hagyjuk a 'csába az egészet.
Remélem a PH nem jut erre a következtetésre minimum még 18 évig. -
félisten
Komoly, anno elég sokat bújtam a cikkeiket, meghatározóak voltak... inkább Tomiékat kellett volna leépíteni.
#6 Skynet258
Jabazz, féltem is ettől picit a PH-t.
Bezzeg a TheVR hasít, ott tudják a srácok, mi kell a népnek.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
veterán
Pfff.....
Nem gondoltam volna, h ez valaha is megtörténik.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
hapakj
senior tag
Úristen a TheVR-tól kiráz a hideg
BTW én már itt is érzek minőségbeli romlást 200x években szerintem a prohardver is sokkal színvonalasabb volt, a technikai részleteket kifejtő részek is tartalmasak voltak. Ma meg úgy hangzik, mintha egy-egy cég marketing anyaga le lenne fordítva csak.
Engem annyira nem érint, mert én amúgy is utána megyek a dolgoknak, csak feltűnt. -
Duck663
őstag
A mocskos q...életbe már, minden értéket ki kell nyírni?
"a techmédia az utóbbi években bizony jobbára kénytelen volt eltávolodni a magas színvonalú szakmai iránytól – az olvasók egyre kisebb százalékát érdekli ez, az olvasás helyett a nézés, a rövid, szenzációsan hangzó cikkek és a „véleményvezérkedés” iránt tapasztalható szinte csak igény."
Úgy látszik az elenyésző kisebbséghez tartozom, mert én bizony sokkal jobban szeretem elolvasni a dolgokat, mint azt, hogy egy önimádó, feltűnési viszketegségben szenvedő pojáca, számba rágja a saját agymenését, úgy ahogy neki tetszik (ahogy megfizetik), vagy felszínesen, vagy épp a valóságtól elrugaszkodva. "Éljen" a liberalizmus! Ahol mindenkinek mindent szabad. Hát tessék itt az eredménye!Abu itt a lehetőség terjeszkedni! Meg kell venni őket, meg kell menteni a szakmai IT online újságírás egy jelentős és meghatározó darabját!
Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
-
rxmiss
tag
na erre nem szamitottam. ha valamelyik internetes portalert kar, akkor az az anandtech szamomra.
-
PTM
tag
Több olyan véleményt látok, miszerint az Anandtech már akkor megtört, amikor Anand 10 évvel ezelőtt elhagyta, Andrei és Ian távozása pedig nagyjából az utolsó szög volt a koporsóban.
Őszintén szólva én ezekből semmit nem érzékelek, régóta nem nekem szólnak az ilyen oldalak. Esetleg a konklúziót átpörgetem érdeklődésből, vagy ha vásárlás előtt feldobja adott tesztet a kereső.
Azért sajnálom, hogy ők is ide jutottak, nagy név volt az Anandtech.
[ Szerkesztve ]
-
Low Noise
senior tag
Szerintem a Hardware Unboxed nagyon feljött, nagyon jók, nehéz mellettük lapdába rúgni, amióta ilyen erősek, a Gamer Nexus is háttérbe szorult nálam.
-
_kovi_
aktív tag
Nagyon szomorú...
Amikor alaposabb, más szemléletű szakmai cikkeket kerestem egy CPU vagy VGA-val kapcsolatban első volt az Anandtech... -
kromatika
veterán
Sajnálatos. Sokat olvastam a tesztjeit.
-
fLeSs
nagyúr
válasz Low Noise #13 üzenetére
Pont nemrég fordult elő velem, hogy a HU youtube bemutatója után fellélegeztem az anandot olvasva, hogy vannak még normális szakmai cikkek (az új Ryzenek tesztjéről beszélek). A HU videója (a többi yt-berrel egyetemben) csak a sz@rdobálásból állt, tedd amellé azt amit az anand írt.
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
Fred23
nagyúr
Basszus, ez a hír most nem esett jól.
De legalább "az eddig megírt cikkek és a fórum továbbra is elérhető marad".
-
Kár... a tápegység tesztjeiket gyakran olvastam.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
CriticalHit
őstag
Újabb szög a színvonal koporsójában. Köszönet az Alfa/TikTok Generációnak. Hiányozni fog.
"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
direwolf
őstag
Na ezért nem kéne szidni a sok Intel meg Nvidia fannak Abut. Még na néha tényleg részrehajló is.
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
Alogonomus
őstag
válasz Low Noise #13 üzenetére
A Hardware Unboxed sajnos nagyon bulvárcsatorna lett mára, mert az kell a többségnek. Az Nvidia-fiaskó rettenetesen megtolta az ismertségüket/nézettségüket, és onnantól kezdve rájöttek, hogy a tömegeknek "mónika show" kell. Onanntól kezdve lettek a videóik beharangozó képei is sokszor provokatívak, mert az is bevonzott sok nézőt.
-
válasz Alogonomus #22 üzenetére
Gamers Nexus ugyanezt csinálja. Azok a videóik a legnépszerűbbek, ahol valakit vagy valamit éppen fikáznak. Megélhetési hiénák ők is.
[ Szerkesztve ]
-
Feketelaszlo
senior tag
A tömegigény lehet, hogy felszínes (mindig is az volt), de nem szorítja ki a szaksajtót. Továbbra is lesznek olyan oldalak amelyek képesek 10-20 oldalas mérésekkel teli mélyelemzéseket lehozni. A valós ok inkább az lehet, hogy számos hardver esetén ennek egyre kevésbé van értelme, mert teljesen egységes lett az ipar abban, hogy milyen vezérlőket, memóriát, alkatrészeket használnak consumer-grade eszközökben. S ha eltűnnek az egyedi hardverek akkor nagyon összehasonlítani sincs értelme takkra egyforma megoldásokat.
Persze ahogy minden áttelepült Ázsiába egy amerikai tech újságíró akinek a CES volt a benchmark joggal érezheti úgy, hogy eltűnőben van a tényleges tartalom iránti érdkelődés, de attól még nem csak téves, de káros is ez a sznob tömegmédia ellenesség. Eleve onnan jön be a közönség nagy része aki mélyebb megértésre kíváncsi.
-
Pikari
addikt
Nem azért halt meg ez, mert a felhasználók nem akarnak olvasni. Hanem azért, mert nagyon vannak igazi tesztek és leírások. Nagyon sterilek lettek ezek az oldalak, nincs az, hogy pl leszimulálják, hogy na fiam, van egy lga 1155-ös konfigod, érdemes -e bele erősebb procit venni, vagy valami belépő szintű gépet, és akkor azt összebenchmarkolják. Vagy megnézik a piacon elérhető cuccokat, és azt benchelik.
Három féle hír van, az egyik a gyártók sajtóközleményeiből indul ki, a másik a gyártó által küldött csúcshardver lebenchmarkolása az előző csúcshardverhez. A harmadik pedig valami forgalmazó által küldött cucc letesztelése.
Ez minden hasonló oldalra igaz. A magyarokra is, angolokra is. Az emberek ezt nem tekintik értékes dolognak, mert nem az.
Ezzel szemben pl a youtuberek általában sokkal izgalmasabb hardver és szoftverteszteket szoktak összehozni, olyat, ami tényleg érdekli a közönséget.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
scdlsc
aktív tag
Sajnálatos. Semmi sem tart örökké.
Páran kezdenek besavanyodni, ahogy a kommentekből látom. Ha a nagyapáinknak lett volna internete, ugyanilyen minket fikázó kommentekket lehetett volna olvasni.
-
Solten
őstag
Saor Alba
-
KAMELOT
titán
Nagyon szerettem olvasni RIP
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
NandoXXL
senior tag
-
dokanin
aktív tag
Én az Amiga Guru megszűnte után voltam ki. Azóta már megszoktam ezt.
-
Pikari
addikt
Emlékszem, hogy sokan a PC Zed megszűnése miatt voltak ki. Pár éve beleolvastam egybe. Nem voltam lenyűgözve.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Soderes
aktív tag
Ne már! Szeretem a tesztjeiket. Minöségi munkák voltak.
-
HÁZIGAZDA
Az átlagembert minősíti, hogy mi a legnépszerűbb tartalom.
Persze a GamerNexus nem egy Anand jellegű mély elemezős videós újság, sajnos. Mert erre egyszerűen nincs igény. De a GN nem rossz, a tesztjei több mint rendben vannak. Az említett videók meg nem "fikázások", hanem csupán megírják bármiről, ha szar. Ha megélhetési hiénák lennének, akkor pont nem lehetnének ilyen videóik. Ez inkább az erősségük, pl hogy keményen nekimehettek az Intelnek is a legutóbbi balhénál, jó interjúkat készítenek, stb.
Szóval a GN nem egy limonádé csatorna, épp a legjobbak közé tartozik, mert újságírásban magas színvonalat képviselnek, még ha szakmai mélységben közelébe sincsenek egy Anandtechnek. Más. HardwareUnboxed dettó, nekik egyébként tök jók a monitortesztjeik is. Bár ha tesztek, akkor leginkább rtings.com, na ez a kis kanadai cég extrém igényes, tudományos igényű mérésekkel. Csak designra úgy néz ki, mint valami gagyi kamuoldal. Pedig nem az.
Ha a gyenge újságírási minőségre keresünk példákat, akkor ott a Linus Tech Tips. Na az az igazi limonádé tartalom. Habár azért még mindig kb félúton vannak egy GN és egy TheVR között, utóbbi szakmailag is kuka. Számomra nézhetetlen és értelmezhetetlen a tartalom, amit gyártanak. De hát ugye erre van igény.
[ Szerkesztve ]
A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.
-
Nekem nincs tapasztalatom az újságírásban, ha azt mondod, hogy a GN jó, akkor elhiszem. Egyszerűen csak nekem ez a folyamatos "megmondjuk a tutit az LTT-ről" dolog amolyan felmászni a másik hátán viselkedésnek tűnik.
Sok másik kis csatorna is ebből szerzett feliratkozókat, hogy legyek módjára rárepültek a sz..ra. Elég 1-2 ilyen balhé, aztán máris nyertek több ezer feliratkozót. Ezt biztosan lehet így is csinálni, mert működik! Meg lehet a minőségi tartalom gyártásával is, de az utóbbira annyira szerintem nincs igény. Ha van egy kis balhé, arra mindig kapható a tömeg.
Köszönöm, ezt az rtings.com-ot meglesem.
[ Szerkesztve ]
-
KitGuru-t szeretem még nagyon, Leo házbemutatói tartalmasak szoktak lenni.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
Ja, nehogy azt hidd, hogy nekem van tapasztalatom újságírásban, én nem írok híreket, cikkeket. Én csak PH lapcsalád kódját írom. Szóval csak sima olvasói / nézői tapasztalatot írok, mint bárki más. Szoktam nézni GN-t, HU-t, sőt LTT-t is, mert ezek szakmailag jó csatornák, csak az LTT limonádébb jellegű, de szakmailag nem rossz, nem egy TheVR.
Az emberek igényével van probléma. Ha balhé van, akkor az hoz kattintás. Egy újságnak ugye nyilván foglalkoznia kell a balhéval. És minőségben újságírást az különbözteti meg a limonádétól vagy bulvárhulladéktól, hogy miképpen írnak róla.
[ Szerkesztve ]
A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.
-
proci985
MODERÁTOR
Linuseknal van eleg sok fun video is, de alapvetoen a tesztjeik rendben vannak. fun teruleten is azert boven voltak jo videoik, pl epitett viznel.
Anandtech merestechnikaban kb az egyik legjobb site (volt). altalaban a reviewjeiket meg szoktam nezni ha PCt upgradelek. ha jol emlekszem anandnak PhDje is volt, metodikai szempontbol mindig is a legjobbak kozott voltak.
Anandtech is elment sajnos. tenyleg kar. mondjuk korabban a hasonloan technikaiak kozul elment a SilentPCReview es a JonnyGuru is.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
DraXoN
addikt
Ebben mi emberek és ősemberi agyunk a hibás, hogy ezen tartalmak mindig a legnépszerűbbek.
Egyszerűen az agyunknak nem volt elég ideje evolúcióban ráálni, hogy az ilyet felismerjük.
És miért "ősemberi" viselkedés ez? A túlélés miatt van:
1. hiba/veszély, "érdeklődés felkeltés" jobb megfigyelés.
2. alkalmazás a korábbi látottakból, nagyobb túlélési esély.Itt gyakorlatilag az első pont az ami aktiválódik, lényegében 2. pont alkalmazása nélkül (talán nem veszi meg a terméket ezáltal, de lehet úgy se vette volna meg, de akkor is, a "galiba" ami a tartalom már felkelti az érdeklődést és dopamint termel az agy, hogy "jutalmazza" ezen érdeklődést a tanulásra ami "lehet jól jön" ösztönre épül).
... ősemberek vagyunk még mindig ... ezzel talán nincs is baj, csak meg kellene tanulnunk uralkodni ezen ösztönös viselkedéseinken (bár felborulna akkor a marketingpiac nem kicsit ... politikai reklámokat inkább nem is részletezem az is mennyire kihasználja ezen gondolkodást)
[ Szerkesztve ]
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Samsung Galaxy Z Flip 5
-
forumpista
aktív tag
-
direwolf
őstag
-
-
Pikari
addikt
válasz forumpista #44 üzenetére
Ez teljesen így van. De ők gondolom élő szóban sem értik meg az összetett mondatot.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egérpadot vegyünk e-sporthoz?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hivatalosan is bejelentették a Horizon Zero Dawn Remasteredet
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A Xiaomi nem késlekedik az Android 15-tel
- BestBuy ruhás topik
- Automata kávégépek
- Mini PC