- Samsung Galaxy S24 FE - később
- One mobilszolgáltatások
- One UI 8: a kis fejlődés is lehet hangos
- Netfone
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Lehetnek még fordulatok Honor 400 ügyben
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Huawei P20 - ez is kétkezes lett
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
hackeeeee #143774 üzenetére
Szóval az a promó, hogy venni kell egy bazinagy, mondjuk 55" TV-t, lehetőleg 4K-sat, hogy utána olyan távolságból nézzük (2,5-3m), ahonnan már egy átlagos látású ember már a FHD-t sem "látja ki", és a távolság miatt nagyobbnak sem tűnik, mint egy asztalon használt kommersz ~24" monitor.
Persze, a matek megmagyarázza, miért nem látjátok a difit, de azt azért szerintem meredek állítani, hogy jobb lenne. Persze, azt értem, hogy egy kotvány, rossz minőségű monitorhoz képest jobb lehet egy jobb TV, de TV-ből is ugyanúgy megvannak a pocsék darabok.
Szerintem ez az egész nem több pszichológiai önámításnál. Az 55" > 24", a 4K > FHD, akkor biztos jobb is. Ugyanez lement a digitális fényképezőknél (Mpixel war) és a zeneiparban is (loudness war). Ugyanez a grafikai opciók. Az átlag usernek fáj egy High presetet belőni Ultra helyett, de ha nincs miből választani egyből "nem látja a különbséget" a mediumnál sem, és egyből jó a natív helyett felskálázott felbontás is.
És amúgy ezekkel semmi baj nincs, csak arra akartam rávilágítani, sok PC-s a saját maga által ásott gödörbe esik az állandó fejlesztgetéssel. Amikor igazából a 720p is jó lenne neki mesium grafikán, ha venne egy USB hosszabbítót egy fél méterrel távolabbról nézni a monitort.
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology 3.5" 8TB SATA3 HDD (HAT5310-8T) Új, bontatlan, garanciával!
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Új, bontatlan, iPhone 16 Plus gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest