Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
Aktív témák
-
Superman
nagyúr
''Amúgy nem tudom, ki emlékszik egy pár évvel ezelőtti kijelentésére valamelyik nagymúltú (már visszavonult) versenyzőnek, miszerint az akkor épp x. győzelmét arató Ferrarival már egy majom is első tudna lenni, akkora a különbség a többi kocsihoz képest - persze azóta kiegyenlítetebb a mezőny, de még mindik óriási különbség van a top csapatok és a sereghajtók kocsijai között..)''
Én egy tíz évvel zeelőtti kijelentésre emlékszem. Amikor Nigel Mansell 1993 - ban, '92 -es győzelme után az F1 - ben, Indy Car bajnok is lett, azt mondta az őt a csapatból kitúró Prostra, hogy nem nagy adolog a Williams Renault - ot vezetni, mivel az aktív kerékfelfüggesztés miatt azzal egy majom is elboldogulna.
Csakhogy ez ma már nincs. Mellesleg az a Baumgartner kérdés tényleg kétélű. Egyrészt tényleg nem valami nagy ász, még a Forma3000 - ben sem. Ahhoz több kell, hogy valaki egy Forma 1- es kocsit megzabolázzon. Nem kevés lóerővel több van benne, mint egy Forma3000 -esben. Példa volt erre 1987 - ben Ricardo Patrese, akit Mansell balesete után beültettek a Williams Honda turbóba és bár Patrese nem volt már kezdő, de az adelaidi szűk és rázós utcai pályán nem tudta megtartani az akkor csúcsautónak számító Williamset. Elég hátulról is indult. Egyszóval nem elég az, ha valakinek a feneke alá tolnak 800-900 lóerőt.
Tény persze az, hogy Baumgartner nem gyakorolt és ha talán olyan lehetőséget kapna, mint Damon Hill, akkor olyan jó iparos válna belőle, mint illből annak idején, aki kitanulta a vezetés minden fortélyát, de messze volt attól, hogy zseniális képességű versenyzővé váljék. Látszik mit produkált gyengébb autóval.
''Óriási sporttörténelmi tény az ország számára, akárhogy nézzük.''
Ne nagyítsuk már ezt fel ennyire. Nem az alapján fogják megítélni az országot, hogy Baumgartner mit teljesít és mit nem. A Forma1 csak a rajongóknak és a szűkebb autókedvelőknek nyújt szórakozást. Olyan elképzelhetetlen, hogy mások más sportokat szeretnek? Én ízig vérig rajongó vagyok, de nem ez a sport a világ közepe és nem ez alapján ítélik meg majd az országot és a magyar embereket. Az USA - ban (most beszéltem éppen egy amerikai sráccal, aki készített egy modot az F1 Challenge - hez) például nem igazán szeretik a Forma1 -et megvan nekik a maguk versenye: Nascar, Indy Car, stb.
Aztán ott van aza tény, amit még a sajtó se nagyon említett meg, hogy volt nekünk egy Kesjár Csabánk, aki 1988 - ban már ült F1 -es autóban és végig is ment a ringen egy Zakspeed autóval és minden reménye megvolt rá, hogy bekerüljön az F - be, de tragikus körülmények között életét vesztette.
Másfelől: a magyar mentalitás sajnos abban gyökerezik, hogy irigykedünk arra, akinek valami kis sikere van, ezzel egyetértek. Sokkal kisebb dolgokért is irigyek vagyunk a másikra. Majd az idő megmutatja, hogy mit tud Baumgartner produkálni. -
Még annyit tennék ehhez hozzá: írták milyen rossz hogy az időmérőn 3sec-et kapott a csapattársától.
3 sec.
Ehhez azt is hozzá kell tenni hogy Firman rommá törte az egyik Jordan autót ezért Baumgartner egy kb. 4óra alatt versenyre felkészített tartalék autóval ment, szemben csapattársával aki a ráoptimalizált egész idény alatt használt megszokott autóval ment és edzésmenőnek is számít.
+még írt itt valaki olyan hírt hogy Zsolt véletlenül valamilyen üzemanyagtakaarékos módot kapcsolt be az edzéskörben
''Unfortunately for Zsolt he accidentally switched to the fuel-saving map on his timed lap rather than his in-lap – an easy mistake for a novice to make with so much going on - that possibly cost him a second.''
-Írta valaki hogy előnyben van a Magyar pálya miatt :)
Megnézném hogy ha téged bámulna fél magyarország, hogy vezetnél főleg ha meglepetésszerűen 4órás felkészülési idővel érne az egész ügy.
-Giancarlo Fisichella valamivel többet vezetett F-1 autót és tapasztaltabb is.
B. Zsolt életében most vezetett először élesben a F-1-ben.
Szerintem kb. ezekből tevődik össze a 3sec különbség.
Én sem értem hogy miért kell leszólni valakit csak azért mert Magyar pilóta. Ha japán angol vagy más nemzetiségű lenne biztosan nem írna itt róla senki egy árva szót sem.
Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- sziku69: Szólánc.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vigneau interaktív lokálblogja
- BestBuy topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Windows 11
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- Acer TravelMate Spin B311RNA- - Érintőképernyős
- Blue Coat AV510 A - Network Security Appliance - tűzfal
- Albis ULAF+ Acceed 1104 DT 4WP- SHDSL Carrier Ethernet CPE
- BIG-IP Single AC PSU for i2X00 (250W)(F5-UPG-AC-I2XXX) - új bontott dobozos
- Black Box ServSwitch Wizard DXS Digital ACR101A DVI - IP Gateway
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3837
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 480GB SSD
- ÚJÉVI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest