Hirdetés

Aktív témák

• weihe

tag

válasz RAM #197 üzenetére

Namost én már csak azt nem értem, ha mondjuk neked most szólnának, hogy 3-4 óra múlva kéne vezetni egy időmérő edzésen, miközben te egész nap csak a F3000-es dolgaiddal voltál elfoglalva (mivel a F1-tesztvezetés már pénteken megvolt, ezzel mintegy befejezted F1-tevékenységedet egy időre), akkor mit szólnál? Hogy tudnád a sokkot6stresszt feldolgozni ? Szvsz az is csoda, hogy végigment a pályán, ráadásul még egy embert meg is előzött.
    Amúgy nem értek itt pár embert: első magyar a F1-ben, hihetetlen sok mázlival került oda, 22 évesen (!), még szinte tapasztalatok nélkül. Óriási sporttörténelmi tény az ország számára, akárhogy nézzük. Némelyek meg itt fanyalognak, hogy bevásárolta magát, meg vannak tehetségesebbek, stb, stb.
    Ehhez csak annyit, hogy ugyan, mondjatok már egy másik, tehetségesebb magyart, akinek lesz lehetősége tehetsége alapján bekerülni az F1-be belátható időn belül? Ehhez sajnos nem csak tehetség, hanem bizonyos tehetőség is kell !
    Nézzétek meg Kiesa-t ! Őt vajon hazájában mennyien fikázzák, mert 'bevásárolta' magát a csapatába a szponzorai által ? Szerintem nem sokan. De ez Magyarország, itt ez a divat, az örökös ''trendi''. Szánalmas az egész, az országunk ezért is tart itt, ahol, mert rengeteg embernek ilyen a hozzáállása.
    Vagy vegyünk egy másik példát! Szerintetek mondjuk Finnországban ennyire sok a tehetséges autóversenyző? Nem csak F1, hanem rally, F3000, meg úgy általában mindegyik ? Nem inkább ott van tőke őket támogatni ? Persze, ha valaki pluszban még istenáldotta tehetség, az segít az előremenetelben. De a szponzorok, a magántőke még inkább ! Ez pont olyan dolog, hogy ha mondjuk Zsolt a Mclaren/Ferrari/Williams csapat egy autójában vezetett volna tegnap , akkor nem 5 másodpercet kap a mezőnytől és nem a 19. helyről indul, hanem mondjuk 1-2 a legjobaktól, és a 8-10. helyről mehetne. Csak pénzkérdés.

(Amúgy nem tudom, ki emlékszik egy pár évvel ezelőtti kijelentésére valamelyik nagymúltú (már visszavonult) versenyzőnek, miszerint az akkor épp x. győzelmét arató Ferrarival már egy majom is első tudna lenni, akkora a különbség a többi kocsihoz képest - persze azóta kiegyenlítetebb a mezőny, de még mindik óriási különbség van a top csapatok és a sereghajtók kocsijai között..)

Bocs, hogy hosszú és nem-túl-összeszedett voltam, de ki tud akasztani ez a ''dögöljön-meg-a-szomszéd-tehene-is''-hozzáállás !

Aktív témák