- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Új belépőszintű Motorola árára derült fény
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Banggood tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Surci1
tag
Bevallom én nem tudtam, hogy ezek a CQ....DE tn-es csomagok "európa+" ként jönnek.
Vagy ez az európa+ alap ennél? Mert ha nem, akkor talán ezzel a premium szállítási móddal biztosítja eltűnés ellen a BG azokat a csomagokat amik Feucht-on keresztül jönnek? -
Surci1
tag
válasz
sambenez #18299 üzenetére
Nyilván lila gőzöm nincs, hogy hogyan müködik egy csomag elosztó, de elképzelésem szerint a Feucht-ba beérkező csomagokat országonként szétválogatják. Szerintem szétválogatáskor viszik fel a rendszerbe az adott tn-hez a "Küldemény átadása nemzetközi szállításra" bejegyzést. Ezután a Magyarországra küldenedő csomagokat a szállító járműre rakás előtt listázzák, hogy majd a lista alapján Magyarországon tételesen átlehessen venni a csomagokat. Szerintem az ország szerinti szortírozást követően, de a szállító járműre rakást megelőző listázás előtt tűnik el a csomag. Esetleg a szállító járműre rakás előtti listázáskor a tn-hez felviszi "Küldemény átadása nemzetközi szállításra" bejegyzést, azonban szállító listára már nem írja fel a tn-t. Természetesen nem volna szabad eltűnni a csomagnak, de valahol a rendszerben, adminisztrációban nincs folytonosság. Sőt azt sem tartom kizártnak, hogy az enyveskezű alkalmazott(ak)nak van egy listája azokról a feladókról akiknek a csomagjait meg lehet dézsmálni, mert azok nem kerestetik. Arra gondolok, hogy a csomagon lévő cimkét megnézve azt is nézik, hogy ki a feladó vagy honnan jön a csomag.
( Pl.:Teszem azt tudják a feladóból, hogy a csomag a Banggood eu raktárából jön, így azt el lehet lopni, ha gyanú van rá, hogy a csomagban lévő dolog értékes, vagy könnyen értékesíthető. Esetleg Kinából jön a csomag, kinai a feladó és ő valszeg nem fogja kerestetni.
Gondolom egy német magánszemély által Magyaro.-ra feladott csomagját nem merik ellopni, mert valszeg a magánszemély, aki ráadásul német is, biztonsan nem hagyja annyiban a csomag eltűnését és keresést fog indítani. Szerintem az tuti ha keresést indít valaki, akkor a rendszerből biztosan meg lehet tudni, hogy pontosan kinél és melyik terminálon járt a csomag.
Bocsi a hosszú hozzászólásért, tudom nem topikba illő, de kiváncsi lennék az ilyen sumákságok metodikájára. Téma lezárva. -
Surci1
tag
Egyetértek veled. Meggyőződésem, hogy nem Magyaro.-on van a gond. Én is állami cégnél dogozom, úgyhogy van némi rálátásom, hogy milyen nagy a bürokrácia, legalábbis egyes nyugat európai országokhoz képest.
Értem azt is, hogy ha a kereskedő nem lép semmit a dologra, az az ő dolga.
Viszont én úgy érzem kár ér, ha ellopják a cuccot amit rendeltem.
Több okból is:
1. Nem kapom meg amit szeretnék, pedig azért rendeltem mert szükségem van rá. (Ráadásul azért CZ raktárból mert onnan remélhetőleg gyorsabban megjön és tuti áfa mentes, és olcsóbb is mint Mo.-on. Sajna ezzel a feucht-i feketelyukkal nem is biztos, hogy megkapom.)
2. Ha eltűnik a csomag vissza kapom a pénzem, de valszeg bukok a visszaváltásnál is és ráadásul kezdhetem nézegeti honnan és miként rendeljem meg újra. Szóval gondot is okoz nekem a lopás. (Pl. Most kinéztem két elektromos kütyüt CZ raktárból. Mindkettő jó árban van darabja 280 USD. Tehát a kettőért 560USD fizetnék, de ezzel a feucht-i szállítással kockáztatok, hogyha eltűnik a csomag és refund lesz, akkor valszeg bukok rajta.
3. A refundra is várni kell, jó persze nem annyit mintha a Kinából küldött eu priority okos szállításnál tűnne el a csomag.
Félre ne érts, mindezzel csak azt akarom mondani, hogy a vásárlónak is nyűg, probléma a feucht-i lopás. Nagyobb összegű vásárlásnál anyagi kár is érhet. -
Surci1
tag
A péntekkel kapcsolatban..... Tegnap izgultam, szinte óránként frissitve ellenőriztem a tn-t, de semmi változás nem volt a 2020-08-12 08:00 Consignment departure utolsó bejegyzés óta.. Aztán ma délután 3 körül frissült erre: 2020-08-15 13:30 Országos Logisztikai Központ, Arrival for processing
Hála istennek, nem kellett senkinek a lipo charger. Már azon is elmélkedtem, hogy mi alapján lopják a csomagokat. Ha röntgen nincs akkor gondolom doboz méret, súly alapján (tablet, telefon méret). Mondjuk az is lehet, hogy mára elejét vették a Feucht-i lopkodásnak vagy pusztán nem az a műszak dolgozott akkor amikor a csomagom kezelték.
Kicsit utána olvasva azért nem kis központ ez a feucht-i.
A Nürnberg közelében fekvő Feuchtban található csomagküldő központot a DHL a következő országokba irányuló csomagküldő központként használja: Olaszország, Horvátország, Görögország, Törökország, Albánia, Macedónia, Magyarország, Románia, Bulgária, Szerbia és Montenegró. A Cseh köztársaságba irányuló Europack szállítmányokat is itt dolgozzák fel.
A fő munkaidő este és éjszaka. A Feucht csomagközpont napi válogatási teljesítménye körülbelül 120 000 - 180 000 csomag a kimenő műszakban, és 130 000 - 180 000 csomag a bejövő műszakban. A maximális válogatási kapacitás 40 000 csomag óránként. Karácsony előtt a szállítások száma napi mintegy 600 000 csomagra növekszik. Sok ideiglenes munkavállaló dolgozik a csomagkezelő központban, hogy megbirkózzon a hatalmas mennyiségű csomaggal. -
Surci1
tag
Most rendeltem CZ raktárból eu priority mail szállítással egy terméket és CQ....DE tn-t kaptam. Tegnap került Feucht-ba, azóta picit izgulok is.
-
Surci1
tag
Sziasztok.
Egy kis infó és segítségre lenne szükjségem. Nem tudom van-e közületek olyan aki végigjárta a visszaküldés rögös útját. Nekem ez lesz az első eset, hogy a banggoodnak vissza kell küldenem egy hibás terméket. Nyitotam is ügyet és email-ezgetek is velük. Eljutottunk oda hogy vissza kell küldenem a terméket ahhoz, hogy refundoljanak, amibe bele is egyeztem. Aztán 3 napig semmi üzenet, majd rájuk irtam, hogy akkor mi a visszaküldési cím. Erre ők visszairtak, hogy warranty@banggood.com címről egy emailben elküldték a címet, de erről a címről nem jött semmi.
Kérdezném, hogy most szívatnak vagy ez a bevett eljárás? (mert eddig a cservice@banggood.com-mal levelezgettem.) -
Surci1
tag
Van most valami gond a banggood weboldalán vagy nálam van a hiba? Egy vásárolt terméknél a "Repair & Refund & Resending" gombot megnyomva kitöltöttem a lapot, de a submit gombra kattintva mindig "param error" hibát ír ki. Kisebbek a képek mint 2MB.szerk: kb. 40 próbálkozás után sikerült
-
Surci1
tag
Sziasztok.
Tegnap rendeltem EU priority line szállítással egy 200 dolláros terméket és CP9számDE tracking számot kaptam. Kezdjelk aggódni, hogy ez nem az a szállítás vagy mostanában így megy? Úgy emlékszem legútobb Anglián ill. Lengyelo.-on keresztül ment a EU priority line szállítás -
Surci1
tag
Nekem jelenleg így áll a csomagom. Reménykedem, hogy megkapom legkésőbb pénteken.
2019-07-22 21:32:35 sent
2019-07-22 20:23:10 Údaje o zásielke boli zadane do IT systému GLS, cakame na odovzdanie balíka GLS (GLS)
2019-07-21 18:41:58 In Transit (Nysa)
2019-07-21 18:41:55 In Transit (Nysa)
2019-07-21 18:05:53 In Transit (HUB UK - LONGDON)
2019-07-19 08:37:14 Outgoing manifest generated
2019-07-18 13:21:57 In Transit (Nysa)
2019-07-12 22:02:58 In Transit (Complete customs clearance)
2019-07-12 21:50:45 In Transit (Arrived in the UK, waiting for customs clearance)
2019-07-01 18:13:48 In Transit (Leaving Hong Kong)
2019-06-26 15:15:04 pending
2019-06-26 11:09:33 System has accepted the order
2019-06-26 11:09:31 System is processing the order
2019-06-26 11:09:31 Request for shipping label -
Surci1
tag
Ma frissült. Szerintetek kell aggódnom? Valakinek volt már ilyen, hogy Nysa után Longdon jött?
2019-07-21 18:05:53 In Transit (HUB UK - LONGDON)
2019-07-19 08:37:14 Outgoing manifest generated
2019-07-18 13:21:57 In Transit (Nysa)
2019-07-12 22:02:58 In Transit (Complete customs clearance)
2019-07-12 21:50:45 In Transit (Arrived in the UK, waiting for customs clearance)
2019-07-01 18:13:48 In Transit (Leaving Hong Kong)
2019-06-26 15:15:04 pending
2019-06-26 11:09:33 System has accepted the order
2019-06-26 11:09:31 System is processing the order
2019-06-26 11:09:31 Request for shipping label -
Surci1
tag
Sziasztok!
Nekem ma váltott erre: In Transit (Complete customs clearance)
Azt szeretném megkérdezni, hogy ezután lesz a "UK-Longdon" -os bejegyzés?
Esetleg valakinek van tapasztalata arról, hogy a custom clearance bejegyzés után sacc/kb. mikor kapom meg a csomagot? -
Surci1
tag
válasz
Criminal017 #3138 üzenetére
Régen rendeltem akkut regisztrált postával.Régről úgy rémlett, hogy nem kellett priority-t jelölnöm és akkor is NL postával küldték.
Na mindegy. Jó nekem a kinai posta is, nem sürgős. Csak baj ne legyen az akku szállításból.
Köszi az infót. Legközelebb jobban figyelek a szállítási opció kiválasztásánál. -
Surci1
tag
Sziasztok!
Múlt hét pénteken rendeltem 3s 2200mah lipo akkut regisztrált postával. Ma fel is adták, de CN végű tn számot kaptam.
Azt gondoltam, hogy NL postával küldik most is mint régen, de ezek szerint nem.
Esetleg rossz tn számot kaphattam? Mostanában rendelt valaki akkut? A kinai posta szállít akkut? -
Surci1
tag
válasz
zeon.hu #2652 üzenetére
Bocsi, lehet rosszul fogalmaztam. Én a BG oldalán lévő fiókomra gondoltam. Refund helyett maradjon ott a pénz. Van valami lehetőség a refund helyett (pl. wallet féleségre vagy gift cardra vagy kuponra gondoltam)
vagy a BG-nél csak refund vagy resend van?Szerk: (#2655) *iguana* Értem, köszi az infót
-
Surci1
tag
Azt szeretném megkérdezni, hogyha a esetleg nem érkezne meg egy termék akkor a paypal-ra refund helyett lehet olyat, hogy a "fiókomban" maradjon a pénz? Nem sokszor vásároltam, így nem volt ilyen helyzetem. Egyébként 20$-ról lenne szó, de később úgy is vennék valamit.
-
Surci1
tag
Igen shipped van irva, ráadásul a shipping date fél nappal korábbi időpont mint a primary order-nél. Csak engem az zavar, hogy akkor a primary order-nél csak a pákát kellene mutatnia, de ott van a lámpa is és mellette a "Repair & Refund & Resending" gomb is.
Beszari módon attól tartok, hogy én jóhiszeműen várom hogy a sub order -ben jön a lámpa, ők meg úgy hogy a primary orderbe van mindkettő. Így aztán majd későn kapok észbe, hogy szólnom kellett volna. Aztán ők meg azzal takaróznak hogy nekem ezt már most a primary order érkezésénél jeleznem kellett volna. -
Surci1
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek, mivel december végén egyszerre vettem egy pákát és egy zseblámpát. Együtt ki is fizettem. Két nap múlva írták, hogy a pákára várni kell néhány napot,és hogy akarom e összevárni a kettőt. Erre azt irtam, hogy akkor várok. Majd a my ordernél a rendelésnél ez a kép fogadott.
Légyszíves segítsetek értelmezni a dolgot, mert nekem nem volt még ilyen helyzetem. Akkor most egy csomagban küldik a lámpát és a pákát vagy a lámpát külön küldik?
"Order Number: 22782787 Primary Order" -hez van egy CN-es tracking szám és van egy másik CN-es tracking szám a " Order Number: 23057387 Sub Order "-hez.
Én máig úgy gondoltam, hogy a "primary order"-ben lesz mind a két cucc, de ma megkaptam és csak a páka volt benne.
Kezdjek aggódni vagy várjak a "sub order"-re, mert a lámpa abban lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a Banggood szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- sziku69: Szólánc.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- EAFC 26
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- PlayStation 5
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szolnok és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest