Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Surci1

    tag

    válasz sambenez #18299 üzenetére

    Nyilván lila gőzöm nincs, hogy hogyan müködik egy csomag elosztó, de elképzelésem szerint a Feucht-ba beérkező csomagokat országonként szétválogatják. Szerintem szétválogatáskor viszik fel a rendszerbe az adott tn-hez a "Küldemény átadása nemzetközi szállításra" bejegyzést. Ezután a Magyarországra küldenedő csomagokat a szállító járműre rakás előtt listázzák, hogy majd a lista alapján Magyarországon tételesen átlehessen venni a csomagokat. Szerintem az ország szerinti szortírozást követően, de a szállító járműre rakást megelőző listázás előtt tűnik el a csomag. Esetleg a szállító járműre rakás előtti listázáskor a tn-hez felviszi "Küldemény átadása nemzetközi szállításra" bejegyzést, azonban szállító listára már nem írja fel a tn-t. Természetesen nem volna szabad eltűnni a csomagnak, de valahol a rendszerben, adminisztrációban nincs folytonosság. Sőt azt sem tartom kizártnak, hogy az enyveskezű alkalmazott(ak)nak van egy listája azokról a feladókról akiknek a csomagjait meg lehet dézsmálni, mert azok nem kerestetik. Arra gondolok, hogy a csomagon lévő cimkét megnézve azt is nézik, hogy ki a feladó vagy honnan jön a csomag.
    ( Pl.:Teszem azt tudják a feladóból, hogy a csomag a Banggood eu raktárából jön, így azt el lehet lopni, ha gyanú van rá, hogy a csomagban lévő dolog értékes, vagy könnyen értékesíthető. Esetleg Kinából jön a csomag, kinai a feladó és ő valszeg nem fogja kerestetni.
    Gondolom egy német magánszemély által Magyaro.-ra feladott csomagját nem merik ellopni, mert valszeg a magánszemély, aki ráadásul német is, biztonsan nem hagyja annyiban a csomag eltűnését és keresést fog indítani. Szerintem az tuti ha keresést indít valaki, akkor a rendszerből biztosan meg lehet tudni, hogy pontosan kinél és melyik terminálon járt a csomag.
    Bocsi a hosszú hozzászólásért, tudom nem topikba illő, de kiváncsi lennék az ilyen sumákságok metodikájára. Téma lezárva. :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák