- Samsung Galaxy A71 - elég ennyi?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Banggood tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
ot93
senior tag
egy kis helyzetjelentés, hogy milyen szállítási időket futnak most a csomagjaim.
(rendelés napja ill. szállítási idő)
- ápr. 24. --> 42 nap, megjött
- ápr. 25. --> 41 nap, megjött
- ápr. 29. --> 39 nap, megjött
- máj. 16. --> 23 nap, megjött
- máj. 16. --> ez még nem jött meg, eddig 23 nap, de szerintem a héten megjön, mivel már csak a postakicserélőn kell keresztül jönnie, és akkor már jellemzően másnap nálam szokott lenni.
- máj. 19. --> ua., bármikor megjöhet már, eddig 19 napja jön
- máj. 21. --> 15 nap, megjött UK raktárból
- máj. 31. --> 6 napja jön, eddig nem látszik a nyomkövetésenTehát azt állapíthatjuk meg, hogy az utolsót nem számítva, mert az még elég korai, a többi max. 42 nap alatt megjött. Sőt a későbbi rendelések már jóval gyorsabbak 23-25 nap körülivel számolhatunk már szerintem, tehát azok elég gyorsan jöttek. Remélem az utolsó rendelés is hozza a "gyors" időt.
Ezek fényében akinek már 2 vagy 3 hónapja sem jött meg, az szerintem csak "szerencsés". Mert ezekből az adatokból nem azt látom, hogy annyira rossz lenne a szállítási idő a jelenlegi helyzet függvényében. -
ot93
senior tag
De nem úgy volt, hogy feucht-ban arányaiban több tűnik el?
Amúg nekem mindegy, hogy mi van, amíg ilyen esetben vissza kapok a pénzem, vagy újraküldik.
Egyébként eddigi kínai rendelős pályafutásom alatt 2 csomag nem jött meg, de azok nem is voltak nyomkövetősek. Több mint 100 csomagból. Egyiket újraküldték, másiknak az ára miattam elveszett, mert nem szóltam nekik a reklamációs határidőig.Egyik sem banggood volt, hanem eBay, másik Ali...
-
ot93
senior tag
Nekem 6 csomagom van úton, a legelsőt 04.24.-én rendeltem, előtte volt vagy 4 hónap kihagyás, volt is már hiányom a csomagvárásból
Mind nyomkövetéses, normál esetben 15-20 munkanapos szállítások, tehát nem a megszokott ingyenes. Régen 15-20 munkanap alatt nemhogy ezek szoktak megérkezni, hanem sokszor még az ingyenes szállításosak is (banggood-ról). De most más a helyzet, érthető...
1. 32 napja jön, most hagyta el elvileg NL-t, jön Pestre. Ez érdekes annyiból, hogy az ára 39$, ami rendeléskor még belefért volna, azóta viszont már vámot szabhatnak rá. Nem is értem, hogy a vámbiztosítást miért nem kötöttem rá, pedig asszem valami fél $ lett volna.
2. 31 napja jön, NL-ben van
3. 26 napja jön, most hagyta el elvileg NL-t, jön Pestre, utolérte elsőt. Ez 42$, erre van tariff insurance...
4. 10 napja jön, elvileg még csájnában van
5. 10 napja jön, NL-ben van, ez viszonylag gyors a többihez képest
6. 6 napja jön, még kínában van
7. 4 napja jön, ez UK raktáras rendelés, még nem mutat semmi jelet magáról, kíváncsi leszek mikor ér ide.
Jó lenne ha a jövő héten befutna 1-2 rendelés, majd meglátjuk. -
ot93
senior tag
De miért lett VIP? Ha bejelentkezés nélkül nézem, akkor az eredeti árát mutatja, amit lehetne gondolom pontozni, csak ha mondjuk regisztrálnék új fiókot, ott nem lenne pontom sem.
És miért pont az az egy termék VIP csak? Ilyen VIP árat amúgy még nem is láttam.petipetya
Mármint mi mi az?
Van amúgy még kb. 3500 pontom, ezekkel 17%-ot le tudok húzni az árból, illetve most jobb választás a -20% -os kupon, ezt eddig majdnem mindenre működött, kivétel persze a "promo" cuccok. De már hármat felhasználtam, persze van, hogy így is csak kb. ott vagyok, mint a járvány előtt. Hisz általában min. 2,5$ a szállítás már, meg kicsit emelkedtek is az árak.
Tomtop árakat ritkán nézem, lehet, hogy ott olcsóbb alapból, ezt nemtom. Én magyar árakhoz nézem. Ha csak kicsit olcsóbb, akkor bemegyek itt a boltba. De ha már mondjuk 30%-al olcsóbb Kínában, akkor inkább onnan rendelem. Persze a termék árától is függ, hogy mennyi % különbség esetén rendelem onnan. Pár száz forintos kütyüket meg most maximum együtt rendelve éri meg, mert akkor általában osztódik a szállítási díj közöttük (nem mindig, van, hogy növekszik)... -
ot93
senior tag
Van a kosárban egy termék ami VIP logóval van ellátva (mint mikor valami "promo"). Viszont pontokkal vagy kuponnal ennél olcsóbbra jönne ki, de nem engedi azokat használni, merthogy kedvezményes (szintúgy mint egy promo terméknél). Amúgy csak pár hete van, ennél az egy terméknél, és tudom, hogy ennél olcsóbb lehetne). Van erre valami megoldás?
-
ot93
senior tag
Az "europen railway direct mail" szállítási móddal van valakinek tapasztalata?
-
ot93
senior tag
Az OTP -s dolgokhoz: én az elmúlt 2 hétben többször is rendeltem banggoodról, paypal-al fizettem, 40 USD volt a max., A lényeg, hogy egyik sem vonódott le 2x, még csak próbaképpen sem... Amúgy volt 1 esetben olyan, hogy nem volt rajta éppen az összeg duplája, tehát ha akarták volna, akkor sem tudták volna kétszer terhelni.
-
ot93
senior tag
3db akkut 82$ értékben mennyire ajánlott egyben rendelni? Csak standard mail register választható, mekkora eséllyel vámolják meg?
(alapból veszélyes áru, lehet, hogy jobban fel is kelti a figyelmet?) tariff insurance egyébként "köthető" rá 0,45-ért...
-
ot93
senior tag
Üdv,
Nekem is feladták elvileg már péntek szombat körül 2 csomagomat, de sehol sem látom, hogy valamerre haladna isIlyenkor mi van?
LT084954070NL
LT084834749NLszerk: Utóbbi mégis működik
-
ot93
senior tag
Üdv,
Ma megjött egy Bugs 3
Leírok egy kis tapasztalat, hátha valakinek hasznos lesz.
Április 3-án rendeltem, 4-én adták fel, aztán utána csak 8 nap múlva mutatott újra valamit a nyomkövetési szám, szerintem akkor ért Belgiumba és indították Budapestre. Majd újabb 8 nap elteltével megint megmozdult (tegnap), akkor mutatta, hogy "Célországban feldolgozva". Az itteni fórumokban leírtak alapján a vámolás még ezután jött volna, ezért kezdtem izgulni
aztán ma meg váratlanul jött a postás a csomaggal. Nemtom, hogy a szombati munkanap miatt vagy amúgy is jött volna, de eléggé meglepett. Tegnap elvileg Pesten volt, ma meg itt van nálam. Sokan írják, hogy lassú a királyi posta, de nekem az a tapasztalatom több korábbi tracking-es csomaggal, hogy elég gyorsan ideért. Egy korábbi az 8 nap alatt itt volt (az csak 20 usd volt), ez meg 17... És ugyebár nem vámolták meg. Nemtom, hogyan csusszant át, de hát előfordul az ilyen...
Banggood-ról rendeltem egyébként, kínai raktárból, maga a drón akcióban 75 usd volt + a szállítási díj, szállításbiztosítás, vám biztosítással együtt a végösszeg 78,75 usd-nél állt meg.
Nemtom, hogy a kínaiak a vámbiztosítás miatt machináltak valamit, hogy nem vámolták meg, vagy csak véletlen, de jól jártak mert a magyar vámot kellett volna megfizetniük (vámbiztosítás miatt), ami kb. 8.000 lett volna ha jól számoltam. Ezt a vámbiztosítást amúgy nem teljesen értem én sem, mert kb. 1,5 usd volt de ha megvámolják akkor jóval többet fizetnek. Mert konkrét személyektől tudom, hogy vissza fizetik ebben az esetben még a vámkezelési díjat is, csak el kell küldeni a banggood-nak a papírokat, amiken rajta van, hogy mennyi fizettem.
Persze ezzel nem buzdítok senkit sem arra, hogy vámbiztosítással rendeljen drágább cuccokat, hogy majd úgyis megfizetik, mert mi van ha mégsem fizetnek...De több biztos forrásból tudok eseteket, hogy megfizették az egészet és azok is ilyen 70-80 usd környéki cuccok voltak.
Szerencsére ezeket a köröket megúsztam, vámkezeléssel kitudja mikor lett volna nálam... -
ot93
senior tag
Üdv,
LB......BE csomagszámhoz lesz követési info? már 5 napja feladták elvileg de még nem látok semmit -
ot93
senior tag
-
ot93
senior tag
Értem, akkor azt fogom választani, mert akkor már legalább nem 6e a kezelési ktg., hanem 3e. Mondjuk ha sikerülne visszakapnom a díjakat, akkor végülis kevésbé fontos, de azért a banggood talán jobban hajlik majd a fizetésre, amit nagyon is remélek.
amúgy még másik két szállítási mód van: Priority Direct Mail (3,88$) és EMS Express Mail Service (12,29$). És csak az Air Parcel Register-el és az EMS-el lehet kérni a tariff insurance-t, a priority-val nem.Még akkor olyan kérdésem lenne, hogy mivel én még sosem rendeltem olyan árut amit vámolási határ fölött volt, hogy ilyenkor az egész fizetendő összeget egyben kérik be, egy papír lesz róla? vagy az áfa és a kezelési ktg. külön-külön? (azt tudom, hogy majd a futárnak kell fizetnem).
-
ot93
senior tag
Olvasgattam tapasztalatokat, nem teljesen egyértelmű, hogy áfa is benne van-e, de találtam magyar tapasztalatot: [blog_hsz_1]
[blog_hsz_2] -
-
ot93
senior tag
ezeket az újratölthető "elemeket" próbálta már valaki?
elég ötletesnek néznek ki, nem kell hozzájuk töltő cucc, usb-ről mehetnek, meg még led is van rajtuk ami jelzi, hogy feltöltöttek-e... van AAA és AA is.
-
ot93
senior tag
válasz
maj-viktor #2176 üzenetére
ja értem, nem tudtam, hgoy itt webshoppal vagyok kapcsolatban
1x vettem bangood-on az sem jött meg már kb. 2 hónapja, ebay-en eddig kb. 10 rendelésből mind megjött
csak azért gondoltam ilyenre, mert valaki írta is banggood-on a hirdetés alatt, hogy a rossz értékeléseket törli az eladó... de ezt elég hülyeségnek tartom, hogy létezik ilyen lehetőség...
amúgy azt írtad, hogy ebay-re hogy "nem tudják annyira manipulálni".. akkor valahogy azt is lehet? -
ot93
senior tag
Üdv, lehetséges olyan, hogy egy eladó törli a negatív értékelését, hogy jobbnak látszódjon?
Vagy ilyen lehetősége nincs?
+ október vége felé rendelt cucc máig nem jött meg, ez gondolom gond...
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a Banggood szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Nyomtató topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Samsung Galaxy A71 - elég ennyi?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Nintendo Switch Oled - 256 GB SDcard - BigBen tok -Okosított
- Apple watch Series 6 44mm cellular + extrák!
- Újszerű Samsung Galaxy Watch 7 40mm LTE ( esim ) , üzletből, Garancia
- Samsung Galaxy Buds 3 Ezüst! Bontatlanul garanciával!
- HP Elite x2 1012 G2 Touch 2-in-1 LTE/4G Win10 Tablet billentyűzettel, üzletből, garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest