Új hozzászólás Aktív témák
-
Tosee
őstag
Ebben a topikban olvasgass kicsit utána, biztosan leírták már párszor! De lényeg, hogy kell egy program pl paragon drive bacup, vagy acronis true image... Fel kell telepíteni, majd egy recovery media-t készíttetni vele cd-re vagy pendrive-ra, és erről bootolva clone-ozni az egyik hdd-ről a másikra! Vagy esetleg egy Backup is jó, majd ezt visszaállítani a kívánt hdd-re (ezt csak azért írom, mert a free verziók nem tudnak clone-ozni)!
Mikor kijelölöd a partíciókat ki kell választani, magát a rendszert, és ki kell jelölni az MBR-t, mert ezen tárolódnak a boothoz szükséges információk!Egy kis segítség a program használatáról:
Acronis True Image (magyar ismertető)
Paragon Drive Backup (angol ismertető) -
ParadoxH
aktív tag
Hali!
Jelenleg van két hdd a gépemben: egy ST3320620AS és egy WD3200AAKS-00V1A0.
Na most a rendszer az elsőn van, mivel az utóbbi Caviar Blue-s hdd később került bele. Kiindulva abból, hogy a CB nagyságrendekkel gyorsabb, ezért particióstól áttenném rá a rendszert. Ez persze bizonyára nem fog gondot okozni, leszedek erre vmilyen backup programot, de mielőtt belevágnék érdekelne, hogy ha átteszem a rendszert akkor esetleg nem lesznek gondok a bootolásnál? Mert gondolom a gép nem fogja helyettem kitalálni, hogy melyik particióról tölse be a rendszert. Szóval pár szakmai vélemény érdekelne a részetekről...Előre is köszönöm!
-
sanzi89
addikt
Üdv.
Egy olyan BackUp programra lenne szükségem, ami az alábbit tudja:
- FTP-re mentés
- Olyan növekményes mentés, ami először lement mindent, majd csak az új fájlokat. Ezt minden progi meg tudja csinálni. DE!
- Azokat a fájlokat amik módosultak felülírná, amelyikek törlődtek törölné az ftp-ről ahová mentettem. -
bosian
csendes tag
Sziasztok.
A következő érdekelne.
Amikor megvettem a laptopom,készítettem egy backup dvd-t.Azóta eltelt egy év.És a minap valami vírus vagy kémprogram belemászott a gépembe.Kikapcsol magátol,aztán a windows konzisztenciát ellenőriz.Visszakapcsol,az egeret hirtelen nem tudom használni,ráfagy a monitorra a kurzor.Megint kikapcs,újra konzi ellenőrzés,a windows súlyos probléma után állt helyre,értesítsem a központot.hibajelentés küldése...de lefagy kikapcs.Újra az egész.Ha kihúzom a netkábel akkor felál a rendszer de akadozik,és nagyon lassú.
Hogyan kellene használni a backup dvd-t?
Teljesen törölni mindent?Hogyan?
És azután a dvd betesz és hagyszóljon?
A válaszokat előre is köszönöm. -
Illusion1010
senior tag
Üdv !
Én az Acronis True Image [link] nevű programot használom a mentésekre,nagyon sokszor húzott már ki a sz@rból
-
kiskacz
senior tag
Valaki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
kiskacz
senior tag
Sziasztok!
Alapos rendszer frissítés után vagyok, ennek következtében mindkét wincsim SATA-s lett.
Ezért???? Viszont nem tudom használni az eddig megszokott Norton Ghost 2003-t. Kiszáll Dos-ba és áll....és áll..és áll....és áll..és áll....és áll..és áll....és áll..és áll....és áll.. lehet, hogy fagy is, de mindenesetre nem üzembiztos és ezért biztos, hogy biztonsági mentésre nem jó.
Van valakinek hasonló tapasztalata? A 8-as és 10-es GHOST nekem nem úgy muzsikál mint ez, a NERO backupja minden meghajtóra - még az USB-s külsőre is !! Aztz mondja, hogy a Winyóz használja ezért nem lesz tutkó a megoldás...
Ki próbáltam különböző backup- progikat, de általában csak a fájlokat mentenék le, az egészet - úgy , ahogy megszoktam nem.
Bennem van a hiba és próbáljam 101*-re is? Vagy csak a SATAT nem szereti a kicsit öregecske progi?? -
Zoltán
őstag
Köszi nektek!
-
DeusHun
őstag
-
DeusHun
őstag
Norton Ghosttal csinálsz egy backup-image-t és kiírod lemezre. Az boot-olható is, így aztán beteszed és egyből visszarántja a teljes rendszert arra az állapotra amit lementettél
De ha már úgyis storage-on dolgozom és backupokat csinálok nap mint nap: umount <filesystem>, varyoff <vg név> majd mehet a flashcopy, utána varyon, mount és a nohuppal kiegészítve az incremental ;) -
rétisün
veterán
én a paragon drive backup progiját használom, de van rá ezenkívül sok backup progi, legismertebb talán a norton ghost. el tudod vele menteni a frissen telepitett windowst, vagy akár bizonyos időközönként (ezt akár automatikusan is megcsinálja némelyik progi) csinálsz egy mentést, és ilyen esetben nem is frissen telepitett, hanem a virus előtti utolsó, megszokott wint tudod visszaállitani. van lehetőség arra is, hogy dvd-re ments, ilyenkor lesz egy bootolható dvd-d, amin rajta van a mentés, és olyankor is használható a visszaállitás, ha a win be se jön.
-
Zoltán
őstag
fel
-
Zoltán
őstag
Helló!
[ELŐZMÉNY ON]Tegnap előtt bemászott egy vírus (trójai), az AVG nem tudta meggyógyítani a fertőzött file-okat, csak törölni, de mivel ezek fontosak file-ok votlak, nem működött így tovább a WinXP prof. (IE és a hálózatkezelés)
A ''Rendszer-visszaállítás'' nem működött, mert azt írta, hogy a visszaállítási pontok azonosak a meglévő állapottal. (Ami furcsa, mert több éves visszaállítási pontok is lehettek) Nem segített a telepítlés-frissítése sem a telepítő CD-ről, így jött a full reinstall.[ELŐZMÉNY OFF]
Most jó, csak nem szeretnék még egy ilyet. Ezért gondoltam csinálok ''biztonsági másolat''-ot, a winxp beépített progijával. Csinált is az Asztalra (én mondtam neki, hogy oda tegye) egy 400 megás filét a szűz rendszerről, de azt írta, hogy kell majd egy floppy is, de mégsem kérte. Nekem meg ugye már régen nincs floppym. Fogom majd tudni használni így a backup file-t, ha kell? Illetev félek, hogy ha megint gond van, nem ér majd ez sem semmit, szóval a másik kérdésem: tudtok ennél biztosabb rendszer-archiválást is? Vagy kell-e külön biztonsági másolat a registryről is? És ha igen -hogyan?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lexus, Toyota topik
- Milyen routert?
- Filmvilág
- One mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Windows 11
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest