- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FireShadow
senior tag
válasz
5leteseN #89403 üzenetére
Az érdekes! Valahogy így? Vagy a mV értékeket túrkálni kézzel? Ez maga a kártya (MSI).
Nem játszom már rajta, a Witcher3-ba is csak azért léptem be hogy megnézzem működik-e még meg a mentéseket költöztetni más platformra. Szóval a teljesítmény kb mindegy csak működjön stabilan míg új gépet nem veszek. De 8+ éves már ez a kártya, a gép meg 12+ szóval lassan lehet ideje.
Addig meg próbálom kideríteni a thermal padok vastagságát.
-
FireShadow
senior tag
válasz
5leteseN #89393 üzenetére
Újrapasztáztam tudom gyönyörű, most jó! Több furmark (más kérdés hogy 4K-ban nyilván használhatatlan diavetítés), és ment afölé (75C) a hőmérséklet amin eddig lekapcsolt, most stabil kopp kopp. Szerintem van benne olyan komponensen is szenzor is amit nem mutat és az hisztizett. Ja alig volt rajta anyag a gyáriból, abból is csak a szélén lefolyva. A többi kis cuccon meg valami habszivacs állagú szétszakadt cucc volt, azt is lecseréltem pasztára.
-
FireShadow
senior tag
R9 390 (új driver már nincs hozzá) + Win11
Mitől lehet az a jelenség, hogy amint elindítok egy játékot vagy példa esetéért leginkább a furmarkot, pár másodperc múlva lekapcsol a vga? Az integrált vga-ba is van dugva monitor, azon még van kép ilyenkor. Restarttal se tér vissza, csak ha hosszan nyomom a kikapcsolást (tehát áramtalanítja végülis a rendes vga-t), és utána minden jó újra. Frissen tisztítottam ki a gépet, kiszedtem-visszaraktam a vga-t, összes tápkábel beledugva, minden venti maxon, és így is. 72 fokig látom felmenni furmarkban. Videó/filmnézés során nem csinál ilyet, kivéve ha madvr-ben nagyon gpu intenzív upscalert vagy frame interpolationt állítok be. Akkor kezdte ezt produkálni amikor jött a 4K korszak (monitor, tv), azóta nem is játszom gépen, de ha mégis elindítanék valamit egyből ezzel jutalmaz. Azelőtt Full HD-ben sose volt ilyen. Most mindegy hogy a benchmarkot miben indítom, vagy pl Witcher 3 is ablakos 1080p-ben, ugyanúgy lehal az egész.
Még kipróbáltam a 4K cuccokat lehúzva csak a régi monitorral, hátha. Úgy is rossz.
-
FireShadow
senior tag
válasz
bobalazs #83506 üzenetére
Próbálgatom egy ideje de semmi, nem engedi kiválasztani a 60Hz-et. Nem veszi észre a windows. [link] Azt a max pixel clockot 300ról átírtam, hátha. Restart64-et nyomogattam. A windowst visszállítottam particioszintü backuppal a még működő ideire, semmi. Attól tartok ez valami hardveres nyekkenés lesz, írok is a Club3D-nak.
-
FireShadow
senior tag
Hogy tudnám erőltetni a 4k 60Hz-et, ha eddig így működött? Mondjuk gyanús hogy első naptól kezdve custom resolutionnal kell szarakodni, de most elmászott magától. Eddig egyszer előfordult amikoris resetelte magát és HDR-en küldte ki a képet (azt nem szeretem) és leváltott 30Hz-re de akkor még vissza tudtam rakni 60Hz-re. Most akármit csinálok azt írja hogy the custom resolution settings are not compatible with this display...
AMD csoda softwaren kivül mással nem lehet custom resolutiont létrehozni?
MSI R9 390, TV Philips 55pus9206 (120Hz), kábel Qualtek HDMI 2.1 Active Optical 15M, MST HUB Club3D CSV-7220.
A Club3D eszköz lehet a szűk keresztmetszet, sajnos ez kell hogy a monitor és a TV közt váltogassak szoftveresen mert egyszerre csak egy 4K jel jön ki a vga-ból, az is csak DisplayPorton, szóval meg se tudom kerülni hogy nélküle teszteljem. A monitorom ASUS ProArt PA279CV az tökéletesen működik ugyanezen az eszközön át.
-
FireShadow
senior tag
Mi okozhatja hogy ami 60Hz-en jól beállított színek (főleg a fekete szintje) teljesen összemossa az alsó fekete tartományt ha 23,98Hz-re állítom (filmekhez hogy egyezzen az fps-el)? HDMI, 4K. A TV info menüje azt irja hogy ugyanazt a jelet írja mindkét állapotban csak a Hz az eltérés. AMD R9 390, a programjában semmi RGB ranget (full/limited nem tudok állítani, a 60Hz is úgy lett csak meg a Windowsnak, hogy custom resolutiont csináltam neki.
-
FireShadow
senior tag
válasz
Aprósólyom #82586 üzenetére
Nekem a lábamnál van az ágy végében és 193 centiről nézem. Most még csak 1080p és 46" de itt is 4K 55" lesz. Talán akkor majd nem fogom látni a pixel rácsot
-
FireShadow
senior tag
válasz
Aprósólyom #82580 üzenetére
De 50 dollárom van rá, most az hogy amúgy nem játszok és vegyek egy uj VGAt csak ezért, az biztos több mint 50 dollár. Inkább magát a monitort meg a TV-t veszem meg annyiért. Aztán majd ha rendesen új VGA lesz soron akkor új géppel együtt hadd szóljon. Ez a gép 10 éves és már így is egy upgrade volt bele a vga, ha tovább upgradelem méginkább bottleneckes.
Az integrált VGA-t is használom, arról is lóg egy aktiv DP DVI átalakító, használom is évek óta.
HDMI ezen is van de az még 1.4 amin nem megy ki a 60Hz.
-
FireShadow
senior tag
MSI R9 390 kártya, 1db DP 1.2 port van rajta ami támogat 4K 60Hz-t. De nekem lenne egy pont ilyen TV (aktiv DP HDMI adapterrel) és egy monitor is, viszont egyszere csak az egyikőjüket használnám. Nyilván nem szeretném naponta 2x átdugogatni a gép hátulján a dolgokat, erre vennék egy MST hubot/splittert.
1. Tudják azok azt (esetleg melyik ha van tapasztalat), hogy Windowsban váltogathassak a rádugott dolgok között hogy melyik legyen (in)aktív? És ha egyszerre csak egyet használok akkor az az egy megkapja a teljes sávszelet mindaddig amíg a másik off?
2. Vehetek DP 1.4-es elosztót, visszafele kompatibilisek? Csak mert azok között van olyan ami egyből megoldja a HDMI kimenetet is. Tudom, hogy ettől még nem fog menni mindkét megjelenítő együtt, de talán kisebb a hibalehetőség (kábelben is szeretek túllőni a célon biztos ami biztos). Előbb utóbb lesz új VGA de egy ilyen elosztó pártízezer pénz, legyen jövőbiztos hátha később is lesz mit felosztani.
Lord Dragon Egy régi alaplapom hasonlót produkált. Le volt esve róla egy kondi, de mire rájöttem!
Össze kellett hasonlítsam a gyártó fotójával, hogy némmá hát ott tényleg kéne lennie valaminek pedig.
-
FireShadow
senior tag
Ha az alaplapom és a procim 1x16 vagy 2x8 PCIE 3.0-t támogat, és adott egy R9 390 kártya és egy régebbi GTX460 kártya... Mikor járok jobban:
1. Csak a R9 390, x16 mód
2. R9 390 (x8) + GTX460 (x8) ami PhysX-et számolna illetve abban segítene hogy több monitort tudjak rákötni a gépre (munkához).
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
- Samsung Galaxy Book2 NP750XED i7-1255U 16GB 512GB GARANCIA: 1 ÉV
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest