- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
Ki kellett próbálnom, mert így én még nem használtam, ezért nem tudtam konkrétabban nyilatkozni. A hdmi-t állítottam be alapértelmezett hangkimenetnek, a kijelzőt kiterjesztettem, tehát az egyiken csak az asztal volt a másikon a játék, ahogy már a srácok is utaltak rá, hogy így is elég. Tényleg elég, nem kell képernyőt másolni (nem kell a hdmi kimeneten is futnia a játéknak). Jobb oldalt a játék, a bal oldalon csak az asztal. Belegondolva logikus is, mert csak az a lényeg, hogy hangkimenetnek a hdmi van beállítva. A képtől független, de azt nem lehet külön lekapcsolni.
-
Csupingo
veterán
Most kapcsolok, hogy valószínűleg az igp-s javaslatom nem jó, ha a játék hangját akarnád azon keresztül hallani. Ilyenkor másolni kéne a képet és gondolom akkor az igp-nek is azt kéne számolnia, mint a vga-nak, az meg nem bírná. Az inkább arra való, hogy kiterjesztett asztalt használj aztán filmezz, vagy böngéssz, stb.
A videókártya viszont megbirkózik a feladattal, minimális teljesítménycsökkenés mellett.Most már magamat is elbizonytalanítottam, ezért mindjárt kipróbálom.
-
Csupingo
veterán
válasz
#82860288 #81655 üzenetére
Bocsánat, apszi eredeti kérdésére akartam válaszolni.
Régen úgy volt, hogy nem tudott csak hangot küldeni hdmi-n. Szerintem még most is így van. Tehát mindkét kimeneten van hang és kép is, emiatt tényleg lesz játék közben teljesítmény csökkenés. Persze ez elég minimális, csak pár százalék. (A gyakorlatban mondjuk 1-4 fps-sel kevesebb lesz.) Nem igazán kell vele foglalkozni. Ha a prociban van igp és az alaplapon hdmi, akkor onnan is viheted a hangot, ha ez a kevés is zavarna.
Más lehetőség nincs az erősítőn: spdif, optikai bemenet, stb? Vagy a térhangzás miatt kell a hdmi, sima sztereó nem elég?
-
Csupingo
veterán
Ha előbb letörlöd az msi ab-t és utána telepíted a drivert, a "tiszta telepítés", vagy előző törlése bepipálásával (nem tudom fejből mi a neve), akkor se lesz jó? Több driver változatot is kipróbáltál már? Sok még talán nincs hozzá, 4-et látok most hirtelen, és csak DCH-t.
-
Csupingo
veterán
válasz
-Faceless- #81380 üzenetére
87 mm-es az átmérője? Ezek csak példák, hogy azért csak lehet a világ végéről rendelni. Esetleg kérdezz be a kártya topikjába is, talán tudnak megbízható helyeket, ahonnan lehet szerezni.
Akár itt a HA-n is tehetsz fel olyan hirdetést, ahol ventit keresel. Biztos van pár halott 570, amin még jó a ventilátor. -
Csupingo
veterán
Itt van pár kép. Ezek alapján, gondolom nálad azért csúszik le, mert kompletten nyáklapostól együtt elmozdul. Tehát nem a venti lappal van gond, azt talán a mágneses mező a helyén tartaná. Ha jól értem ezt a cikket, a nyáklap gyárilag is ragasztva van és a javítás után a cikkíró is visszaragasztja. Talán neked is ezt kéne tenned. Ezek után valószínűleg már a helyén marad a lapát is.
-
Csupingo
veterán
A tengelyre talán a legrosszabb ötlet. Ha csúszócsapágy, akkor kapásból nem forogna. Ha kis golyós csapágy, abban az esetben is befolyhat nem forgó helyre és szintén megszorulhat. Keress olyan nem forgó részt, ami az ellendarabon lévő nem forgó résszel érintkezik és elég közel vannak egymáshoz, hogy össze tudd ragasztani. Akár magát a nyáklapot is lehetne a túloldali alkatrészhez, vagy az utolsó képeden lévő műanyag kúp (bal oldali fekete) szélére téve a pillanatragasztót, ha az hozzáér a másik darab belsejéhez (és az nem forog, azt meg kéne nézni), az is jó lehet. Ha elég nagy a hézag, akár egy réteg szigszalagot is lehet tenni a kúpra, talán akkor már megfelelő erővel megszorul és nem csúszik ki, vagy egy kevés papírlapot.
-
Csupingo
veterán
Esetleg előbb kipróbálhatod másik kábellel, vagy dp helyett hdmi-vel, stb. Milyen felbontáson, milyen frissítéssel használod? Nem feltétlen kell biost cserélni, gondolom akár msi ab-vel is lejjebb lehet venni a gpu, vagy a mem. órajelét. Így biztonságosabban próbálgathatod. Gyakran segít, bár valószínűleg nem tart azért örökké.
-
Csupingo
veterán
válasz
Sátán44 #81241 üzenetére
Az amd drivereket nem ismerem, de itt nézted? Lehet próbálkozni régebbi driverekkel is, akár 19-el is, azokat elég megbízhatónak mondják.
-
Csupingo
veterán
válasz
Sátán44 #81237 üzenetére
Olyanról még nem hallottam, hogy inaktív az egész. Települt rendesen a vga driver? Biztos működik a 3d-s része is, stb? Eszközkezelőben nem felkiáltójeles? A monitor illesztőjére gondoltam, ha jól rémlik, az is tartalmazza a támogatott felbontásokat.
-
Csupingo
veterán
-
Csupingo
veterán
válasz
bonifa333 #81212 üzenetére
Ha jól rémlik, max. 105 fokot szoktak emlegetni, hogy annyit bírnak az alkatrészek. Az üzemi, játék alatti hőfoknak szerintem illene 86 fok alatt maradnia egy normálisan szellőző házban. A gyengébb hűtésű változatok lehetnek talán 85 fok környékén, a jobbak 70-75-nél. Ha jól láttam, itt a PH-n még nincs topikja a kártyának, talán még kevés a tulaj. Esetleg külföldi teszteket lehetne nézni, hogy ott mit mértek.
Ez a változat van neked? Ha jól látom, itt 76 fokig melegedett, de az is lehet, hogy asztalon, ház nélkül tesztelték. (Nem olvastam végig.) Másik teszt.
-
Csupingo
veterán
válasz
vaakuum #81193 üzenetére
Mondjuk 8.1, vagy win 7. Ha települ, szerencséd van. A szuper felbontás annyit csinál, ha jól emlékszem, hogy "tetszőlegesen" nagyobb felbontáson is számoltathatod a vga-t, a monitor felbontásától függetlenül, majd a végén visszaskálázza a monitor felbontására. Játékoknál páran mondták, hogy akár szebb is lehet így a kép mintha valamilyen élsimítási eljárást használtak volna. Neked jelenleg ez nem kell, meg úgy néz ki, esetedben win asztalon rondább is így a kép.
Nem tudom milyen drivert használsz, meg az amd-t nem ismerem annyira, de ha nem jutsz előre, akkor valami ilyesmivel kéne próbálkoznod.
Csak 1 kijelző van a kártyára kötve? -
Csupingo
veterán
-
Csupingo
veterán
Pedig a hevc-nek kéne mennie az 5500-zal is. Akkor majd minden komolyabb videót az iris-szel nézel.
Azért kérdezz rá pl. itt is!
-
Csupingo
veterán
válasz
BogyóBP #81156 üzenetére
Szerintem ha digitális jelet használ, akkor ez nem igazán jellemző. Néha "rondább" a kép, ha a monitor nem a natív felbontásán van használva, vagy nvidia videókártyáknál sokszor hdmi csatlakozás esetén a kimeneti dinamika tartomány csökkentett módban van alapértelmezettként. Ilyet inkább analóg jelnél tudnék elképzelni, pl. d-sub csatlakozó használatakor.
-
-
Csupingo
veterán
válasz
batyuska100 #81066 üzenetére
Manapság már nem olyan drágák. (Hdmi). Hdmi-t találni 1600 Ft-tól de van dvi-is, az is 2000 alatt kezdődik. Nem árt a hozzászólásokat elolvasni vásárlás előtt, mert előfordulhat, hogy valakinél működik, valakinél nem. Azt érdemes választani, amelyiknél több a pozitív visszajelzés.
-
Csupingo
veterán
válasz
afrojack1 #81063 üzenetére
Szuper, akkor egész gyorsan megoldódott. Amúgy milyen kártya volt?
(#81064) imotrepus: olyat át lehet alakítani, ami analóg jelet használ (dvi-a), vagy analóg és digitális jelet is ki tud küldeni (dvi-i). A csak digitális jelet használó dvi-d -t nem lehet, mert a vga (d-sub) bemeneten a monitor analóg jelet vár és a digitális jellel nem tud mit kezdeni, ezért kell hozzá aktív átalakító, ami el tudja végezni a digitál/analóg átalakítást.
-
Csupingo
veterán
válasz
afrojack1 #81046 üzenetére
Esetleg a kártya típusa, vagy egy kép szemből és a nyáklap hátuljáról? Ha műanyag keret van a tüskék körül, azt lehúzva talán lehetne forrasztani a csonkhoz, ha ott tört. Ha egyszerű pcb és simán átmennek rajt a tüskék, akkor hátulról forrasztható. Akár ki is cserélhető pl. 1-es tömör rézvezetékre, vagy valami rossz nyáklapról kiszedett tüskére.
-
Csupingo
veterán
válasz
zorzy4 #80983 üzenetére
Talán itt, vagy itt kéne ránézned, hogy nálad mire van állítva.
-
Csupingo
veterán
válasz
Celithrandi #80971 üzenetére
Amd kártyám sose volt, nvidia-nál talán ez vonatkozna a kérdésedre. Valami ilyesmit próbálj keresni a driverben, hátha segít.
Ha nem jön össze, kérdezz rá a kártya topikjában is, vagy a driver topikban. -
Csupingo
veterán
Miért akarod cserélni? Hogy újabb legyen, vagy hogy a játékok szebben fussanak? Az első felvetésnek jelenleg nincs sok értelme, a másodikhoz meg elég nagyot kéne lépni, hogy határozottan megérezd, az meg drága.
Amúgy, hasonló: gtx 1050. Picit erősebb: rx 560, gtx 1050ti. Már érezhetően erősebb: gtx 1650, rx 570. Mostanában a gtx 1050ti legalább másfélszeres áron kapható a használt piacon, a többi meg min. kétszer kerül többe, mint a bányászat előtt.
-
Csupingo
veterán
válasz
Markzion1983 #80965 üzenetére
Sok ilyen esetről olvashatsz ebben a topikban is. Sajnos a vga halálát szokta jelezni.
-
Csupingo
veterán
Vga drivert telepítetted? A 950 pedig ismeri már a vp9-et és a h.265-öt is. Elvileg kell hozzá viszonylag újabb nvidia driver, újabb böngésző és újabb win 10. (Bár úgy nézem, most nekem lejátsza win 7 alatt is normálisan a vp9-es videókat egy gtx 960-nal. Akkor szokott akadni, ha mondjuk 8k videót indítasz, mert ott már az av1-et erőlteti (már inkább az az alap a youtube-nál), azt viszont még nem ismeri a kártya. Nekem mikor nagyon akad av1-nél, akkor gyakran magától kisebb felbontásra és vp9-re vált, ott már nincs gond.
Tessék, itt 8k-ig minden van a listában, vagy gyilkos 8k 60 Hz-es videók.
-
Csupingo
veterán
válasz
Pokskill #80947 üzenetére
Milyen proci van a gépben? Amd-nél vannak ilyenek a biosban: pbo, cpb, tdp limit control stb. Ezekkel is lehet regulázni a cput, vagy csak megnézed hogy terheletlen, vagy terhelt állapotban mekkora feszültséget kap (az aktuálist szokta írni bios-ban is) és kézzel kicsit kevesebbet állítasz be. Így lehet lépkedni visszafelé, amd-nél elég látványos hőfok csökkenést lehet elérni. (Talán a soc feszültséggel is lehet némi hőfok csökkenést elérni.) Intel-nél nem tudom mik ezek a varázsszavak (néha csak turbo néven emlegetik), de gondolom ott is lehet a processzor feszültségét csökkenteni. Ami talán a legegyszerűbb, de az tényleg teljesítmény vesztéssel jár, hogy a win energiagazdálkodásnál: a kiegyensúlyozottnál, vagy az energiatakarékosnál a speciális lehetőségeknél beállíthatod, hogy teljes terhelésnél mennyire használja a cpu-t.
Amúgy ezeket a képeket amikor csináltad, mindig terhelve volt a gép? Mert ha terhelés nélkül nem esik vissza a gpu órajel 135-300 MHz környékére, akkor ott valami huncutság van. Vagy hibás driver és beragad az órajel, vagy valami terheli a vga-t, pl. bányászvírus. (Akár a procit is.)
Ha jobban belemélyednél, vannak amd-s és intel cpu-s topikok, ott többet tudnak mondani a bios beállításokról, meg sok laptoppal foglalkozó topik is van.
(#80948) MasterDeeJay: rá sikerült cipőkanalazni a komplett 1030-as biost?
-
Csupingo
veterán
válasz
Pokskill #80944 üzenetére
A gpu órajel normális, több tulajnak 1860 környékéig emelkedik alapból, de van aki 2136-ig tuningolta, ha jól emlékszem. Az nvidia az alap boos-ot adja meg, amit tudnia kell, de ha a körülmények engedik, akkor jóval magasabb órajelet is elérhet.
Valószínűleg igazad van, és a magas hőfokok miatt kapcsol le. Nem tudom, hogy egy laptop bios-ban milyen beállítások vannak, de ha van, akkor vissza lehetne venni a cpu feszültségből, esetleg a pbo-t kikapcsolni, vagy bármi olyasmit, amitől kevésbé fog melegedni, de teljesítményt még nem vesztesz nagyon.
Ha olyan hűtése van, aminél össze van kötve a cpu a gpu-val, akkor már a proci megszelídítése is jótékony hatással lehet a gpu hőfokra is. Nem tudom, hogy pl. msi ab-nél a power limittel 100% alá is lehet e menni, ha igen, azzal is nyernél pár fokot, viszont akkor már teljesítmény csökkenés is lenne. -
Csupingo
veterán
válasz
BogyóBP #80910 üzenetére
Jelen pillanatban talán elég egy 2060 vagy 2060 super is, de azoknál fél vagy egy év múlva el lehet kezdeni visszavenni a dolgokat. Persze adott játéktól is függ, meg ha az ember komolyabb kompromisszumokra képes, akkor jók lehetnek még 1-2 évig is, de te azt kérdezted, hogy jelenleg mivel nem kényszerül ilyesmire a kedves játékos.
-
Csupingo
veterán
válasz
KillHates #80892 üzenetére
Végső esetben meg lehet próbálni egy win újratelepítést is, talán már az nem tökéletes.
Kicsit régebbi gépeknél szerintem ez még úgy volt, ha az alaplapra kötötted a monitort, akkor a prociban lévő igp-t használta, esetedben intel driverrel. Ha a vga-ra kötötted a monitort, akkor azt használta nvidia driverrel. (Nem tudom, hogy manapság működik e úgy, egyszerűen, hogy a dvga-t használja, de az alaplapi kimeneten keresztül.) Ha ez a helyzet, akkor a vga-val lehet gond, vagy a driverrel, vagy magával a win-nel.Egyszerre mindig csak egy kijelző van a gépre kötve?
-
Csupingo
veterán
válasz
KillHates #80886 üzenetére
Alaplaphoz nincs frissebb bios? Több vga drivert is próbáltál már, akár DDU-s törlés után is? Mikor elszáll, milyen felbontáson fut a játék, milyen hdmi kábelt használsz? A kártyát másik gépben nem tudod kipróbálni?
Oprendszernél nem volt változás? Ezt a vga-t most vetted?
-
Csupingo
veterán
válasz
MasterDeeJay #80875 üzenetére
Így is elég szép teljesítmény, gratula! Ha tennél is rá egy 1030-as biost, gondolom akkor se tudna h265-öt és vp9-et kódolni, vagy igen? Ezekhez már fix részegységek vannak az új nv kártyákban, ha jól rémlik. (Amd-nél az rx-eknél még félig hardveres, félig szoftveres megoldást használnak emlékeim szerint.)
-
Csupingo
veterán
válasz
jokeph #80873 üzenetére
Igen, közben megnéztem. Fejből nem ugrott be, az amd-t nem ismerem annyira. Azt hittem, az ati-ig nem megyünk vissza.
Tényleg, melyik volt az első kártya, amit az ati->amd megnevezés után kiadtak?
Az x1600-on is van.
Ilyet mondjuk még nem láttam. Ph-n is írnak róla. Crossfire master vga.
-
-
Csupingo
veterán
válasz
jokeph #80869 üzenetére
Gt 1030. Zotac is van. Nvidia-nál a 9xxx-es szériánál, és amd-nél ha minden igaz a 3xx-nél még sok kártyán volt dvi-i, ami analóg jelet is tud és sima passzív 300 Ft-os átalakítóval d-sub-ra alakítható.
-
Csupingo
veterán
válasz
L4ller #80864 üzenetére
Ha jól rémlik, az nvidia az 1xxx kártyáktól engedte el az analóg csatlakozókat, az amd az rx 4xx-től. Amin ilyet látsz, az kapásból marha gyanús. Talán létezik ilyen Kínának, vagy keletre gyártva, de még az sem biztos. Gt 1030-ból van, de az is ritka mint a fehér Zorro.
-
Csupingo
veterán
Óó mit találtam. Ezt már láttátok? Nagyon csecse.
-
Csupingo
veterán
válasz
qpakcovboy #80831 üzenetére
A wiki szerint, akár a hd 630-cal is működhetne 120 Hz környékén hdmi-vel. Úgy már nézted? Vagy ha a win nem engedi, egyedi felbontás létrehozásával is lehet próbálkozni (intel-nél nem tudom hogy kell), az is beválhat. Ha nem sikerül, akkor elvileg bármilyen, akár 10 éves kártya is jó lehet, amin legalább 1.2-es displayport van. Ha ragaszkodsz a hdmi-hez, abból talán már 2.0-ás kell, amit pl. ezektől a kártyáktól használnak: gt 1030, rx 550, rx 460, rx 560, gtx 950, gtx 1050.
-
Csupingo
veterán
válasz
qpakcovboy #80829 üzenetére
Ha van az alaplapon DP kimenet, azzal tudnia kéne szerintem.
-
Csupingo
veterán
válasz
TYÜTYI2006 #80820 üzenetére
A prociban lévő igp talán a gt 730 közelében lehet. A gtx 780 nincs olyan messze a 970-től, ezekben a játékokban talán annyira nem is lesz feltűnő, hogy gyengébb. Persze ha folyamatosan monitoroznád, látszódna hogy 5-10 fps-sel kevesebbet tud.
-
Csupingo
veterán
válasz
Sasori18 #80770 üzenetére
Talán annyit tudsz tenni, hogy meglazítod az alaplap tartó csavarokat, akkor kb. 1mm-t tudod tologatni. Esetleg segít valamit. Minden könnyen a helyére ment? Nem feszül valami? Alaplapnál a csatlakozókat takaró lemez jól van betéve? A lap oldala nem ér semmihez, pl. a hdd tartó kerethez?
-
Csupingo
veterán
válasz
Lalikiraly #80743 üzenetére
Kíváncsiságból én is 75 Hz-en használom a 60 Hz-es monitort, de nem látok változást. Azt hittem, hogy azért észrevehetőbb lesz. Persze lehet, hogy másnak jobban szemet szúr, de nekem nagyobbat kéne lépni szerintem, hogy határozottan lássam az eltérést.
Persze ha tudja a monitor, nyugodtan tedd arra, gondolom kevésbé fárasztja a szemet, a magasabb frissítési frekvencia miatt. -
Csupingo
veterán
válasz
IntelKiller7 #80720 üzenetére
Ilyennel még nem találkoztam. A win már újra lett téve? Alaplapi vrm nem meleg, vagy a cpu? Sata kábelek, memóriák nem mozdultak el? Bányászvírus nincs a gépen?
-
Csupingo
veterán
válasz
Tepsifüles #80708 üzenetére
Az r9 270-ek elég gyakran halnak az utóbbi években. Ebből kiindulva inkább a 660-at választanám. Időnként szokott lenni sima gtx 750 is 20 körül. Kicsit gyengébb ezeknél, de szerintem bátrabban vehető.
-
Csupingo
veterán
válasz
Archttila #80693 üzenetére
A nagyobb baj nem az, hogy ezekhez a régi programokhoz dos, win 95, 98, me kéne? Erőben szerintem elég lenne hozzá a mostani igp is, de erre a modern gépre ezek a régi win-ek gondolom nem igazán települnének, win 10 alatt meg kompatibilis móddal futtatva lehet, hogy a fele nem indul el. Talán egy win 7 nem lenne rossz választás a feladatra.
Szerintem itt nem a vga a legnagyobb gond, hanem az, hogy sikerül e elindítani ezeket a játékokat. -
Csupingo
veterán
Még nem sok laptopot szedtem szét, de olyanokról is gyakran lehet olvasni, hogy elég körbenyomkodni a kijelző keretét és ideiglenesen meg is javul. Talán vannak fényképek szétszedett állapotról, vagy youtube videó, azok alapján el lehet dönteni, hogy mennyire bonyolult a dolog és érdemes e nekiállni. Én azért irtózom a laptopoktól, mert sokszor pattogtatni kell a burkolatot és esélyes, hogy törik közben. Biztos van laptop topik is, esetleg ott is kérdezz rá.
Persze ha garanciális, akkor nem érdemes nekiállni. Esetleg annyit lehet megtenni, hogy nézel ilyenkor vga hőfokot, hátha túlmelegedés okozza, vagy kipróbálsz több driver változatot is. Mondjuk ez nekem kijelző érintkezési hibának tűnik, mert nem az egész képen találhatók anomáliák.
Szerintem hcl kolléga sem haragszik meg ha nála rákérdezel, ő elég gyakran szerelget laptopokat is.
-
Csupingo
veterán
válasz
Tepsifüles #80632 üzenetére
Pl. itt egy régi kártyákat tartalmazó lista. Ezen az oldalon szintén teljesítmény szerint vannak rendezve a "Legacy GPU Hierarchy" cím alatt és már újabb vga-k is szerepelnek.
-
Csupingo
veterán
válasz
Tepsifüles #80529 üzenetére
Egy kicsit modernebb kártya, pl. a gtx 1050 8W környékén fogyaszt idle-ben. Ez elvileg még lejjebb is mehet kikapcsolt monitorral, monitor nélkül.
-
Csupingo
veterán
válasz
t-joco #80525 üzenetére
Sok videót kiadnak 60fps-es változatban is, ha azzal nem akadna, akkor érdemes lenne olyan formában keresned őket. Pl. transformers. Ha jól rémlik, sok driverrel próbálkoztál már. Végső tesztnek megnézhetnéd valami jóval régebbi, de stabil driverrel is: 19.2.2 vagy 19.9.2-vel. Vagy csinálj alapos DDU-s driver törlést, aztán mehet fel újabb is.
-
Csupingo
veterán
válasz
t-joco #80523 üzenetére
Esetleg kérdezd meg a srácokat, ebben a topikban is, talán össze lehet hozni a tv-vel is valami elfogadható eredményt. (Képtörés azért alapból is szokott lenni a 60 Hz-es megjelenítő és a ~24 Hz-es filmek eltéréséből adódóan.) Akár 60 Hz (fps)-s videóval is kipróbálhatod a tv-n.
-
Csupingo
veterán
válasz
#72688384 #80515 üzenetére
Más is jelzett hasonló hibát a win10 topikban, talán valami új frissítés okozza.
Az alacsony órajel nem túlmelegedés miatt van?
-
Csupingo
veterán
válasz
t-joco #80500 üzenetére
Szerintem a potplayer egy jó, mindent megevő lejátszó. Mezei felhasználásra ideális. Ha komolyabban filmeznél, akkor kérdezz rá a házimozi topikban is.
-
-
Csupingo
veterán
válasz
t-joco #80495 üzenetére
Esetleg kérdezz rá a kártya topikjában is, vagy a driver topikban is. Lehet hogy találkoztak már ezzel a jelenséggel. A driver cseréknél nem kapcsolódott be a képernyő másolás, vagy a kiterjesztés?
A drivert talán játékok miatt érdemesebb gyakran cserélni, főleg abban az esetben, ha az általad használt játéknál komoly javulást ígér az újabb változat, vagy bevezetnek, javítanak bent olyan dolgot, amire neked szükséged lehet. Persze az is előfordulhat, hogy instabilabb az új driver és többet árt mint használ. Szerintem nem létfontosságú azonnal cserélgetni, pláne akkor nem, ha a jelenlegi teljes mértékben megbízható.
-
Csupingo
veterán
válasz
t-joco #80493 üzenetére
Pontosan milyen videókról van szó? Esetleg win asztalon csinálhatnál egy ilyen gpu-z képet. Meg kéne nézni az órajeleket, hogy használja e valami sunyi dolog még a vga-t, pl. bányászvírus. Esetleg alaposabb DDU-s törlés után próbálkozhatnál ismét driver telepítéssel. Win nem frissült közben? Akár abból is vissza lehetne állni az előző változatra, lehet hogy az kavart be.
-
Csupingo
veterán
Örülünk!
Pedig nem olyan öreg kártya, hogy már vacakolnia kéne a pasztának. Persze ha gyárilag végeztek trehány munkát, akkor sajna már idő előtt is lehetnek gondok, ahogy nálad is.(#80456) tope: akkor lehet, hogy tényleg megadta magát a ventilátor, vagy azzal kapcsolatos áramkör és azért lassul be, mert túlmelegszik a kártya és visszaveszi inkább az órajeleket. Esetleg még másik driverekkel lehet próbálkozni, akár teljes DDU-s pucolás után. Ha nem javul a helyzet, akkor másik gépben is kipróbálni, vagy egyből garanciális javításra küldeni.
-
Csupingo
veterán
-
Csupingo
veterán
válasz
Fruityloops #80402 üzenetére
Elvileg ha a csíkozáskor nyomsz egy print screent és azon nem látszik, akkor külső eszköz hiba inkább. Pl. kábel, vagy monitor.
Milyen monitor, milyen kábel, milyen felbontás, frissítés esetén? -
Csupingo
veterán
válasz
hatamas #80394 üzenetére
Esetleg kérdezz rá a tulajoknál is, talán még nem olyan kihalt az a topik.
-
Csupingo
veterán
válasz
Gabesz87 #80361 üzenetére
Csak példa volt, ami neked jobban megfelel. Létezik ilyen digitális átalakítóból olyan, ami: DP-ből, dvi-ről, vagy hdmi-ről alakít. Ha van a laptopon hdmi, akkor így is csinálhatod igen, a vga-ról meg a DP-t használod. (Ebben az esetben nem kell venned az átalakító mellé még egy mini DP - DP kábelt a laptophoz.)
Van olcsóbb is. Érdemes az árukeresőn nézelődni, mert elég széles ársávban mozognak. Viszont ilyen átalakítóknál azért benne van a pakliban, hogy pl. a szomszédnál működik, nálad meg nem. Ebben az esetben másik márkákat, típusokat is ki lehet próbálni. Ezért nem árt olyan helyről választani, ahol vannak hozzászólások és jók a visszajelzések. (Esetleg helyi boltból, ahol meg tudod beszélni, hogy rögtön vissza is vinnéd, ha nálad nem jó.) -
Csupingo
veterán
válasz
Gabesz87 #80357 üzenetére
Azzal nem működne, mert a kártya digitális jelet küld ki, a monitor meg analógot vár és az az átalakító csak sima vezetékes összeköttetést biztosít, nem tudja a jelet átalakítani. Ilyesmi kéne, ezek digitális átalakítók, vagy ha gondolod, akkor létezik olyan is, ami dvi-ről alakít vga (d-sub)-ra. A kérdés, hogy nem e lesz a képminőségben olyan mértékű romlás, mert eddig digitális jelet használtál, most meg analógot, ami már neked zavaró lenne. Biztos nincs mondjuk egy hdmi bemenet még azon a monitoron?
-
Csupingo
veterán
válasz
perfegor17 #80336 üzenetére
Szerencsére happy end. Hogy sikerült rájönni? Már a neten is keringett ez a gond és a megoldás?
-
Csupingo
veterán
Ha játékokban megáll olyan hőfokon és rendesen megemeli az órajeleket is, akkor annyira nem kell izgulni. Itt talán annyi látszik, hogy maximális terhelésen, jelenlegi "állapotában" a hűtő nem képes megfelelő hőfokon tartani a vga-t, ezért az kénytelen visszavenni. Ha jól láttam, a venti már 100%-on pörgött és a hőfok csak akkor állt be, ha a kártya "kényszerből" elkezdte visszafogni magát. Ha jól rémlik, 1060-nál vannak hőfok lépcsők 76-80 fok környékén (esetleg már alacsonyabban is), aminél már leszabályoz. Ezért képes jobb hűtővel, alacsonyabb hőfokon magasabb órajelet, stabilan tartani. Magasabb, stabilabb lesz a boost, ha a hűtő képes ezeknél a hőfok szinteknél hűvösebben tartani. Ha ez nem megy neki, akkor jön a teljesítmény visszavétel, ami alacsonyabb és ugráló fps-t is eredményezhet.
A topikjában rá tudsz keresni, hogy kb. milyen hőmérsékleten kezdi el visszafogni magát a kártya, meg ott többet is tudnak az 1060-ak lelkivilágáról.
-
Csupingo
veterán
Gondolom az történik, hogy furmark alatt már átlépné az elégtelen hűtés határait, ezért kénytelen visszavenni a kártya és még így is csak 81 fokon sikerül megállítani a melegedést. Vagy gyárilag ennyit tud csak, vagy kiszáradt a paszta, esetleg elmozdult a hűtőborda és azért romlott a hűtés hatásfoka. Esetleg kérdezz be a kártya topikjába is, talán van lehetőség kicsit visszavenni a gpu feszültséget, vagy a tdp limitet amitől kevésbé fog melegedni nagyon minimális teljesítmény veszteség mellett. Vagy csak tényleg ráfér már egy paszta csere.
Két ventilátoros kártya? Mindkettő pörög?
-
Csupingo
veterán
válasz
joco120l #80305 üzenetére
Ilyesmivel illene működnie, csak az a kérdés, hogy megér e ennyit. Én is 75 Hz-en használom most a 60 Hz-es monitorom, de én nem igazán látok különbséget, talán nem akkora érvágás, ha jelenleg nem tudod feljebb állítani.
Új hozzászólás Aktív témák
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3023, 90% Akkumulátor
- SzoftverPremium.hu
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest