- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nonsen5e
veterán
válasz
szuk_jozsef #44738 üzenetére
Persze, teljesen jól, a 2.0 sincsen teljesen kihasználva, sebesség sem lesz lassabb.
-
nonsen5e
veterán
válasz
samgar #44728 üzenetére
Ha driver van akkor működik (mert ugye ahogy mondtad újratelepítés előtt ment, az meg csak úgy nem rontja el hardver szinten a kártyát), és csak a telepítés nem menne, hááát... Lehet, hogy lehet, de én még nem találkoztam vele az biztos, csak olyan esetben, ha totálkár a kártya, de akkor meg képet sem ad.
-
nonsen5e
veterán
válasz
samgar #44725 üzenetére
A Windows 8 alatti automatikus driver megtalálás és letöltés be van kapcsolva? Csodákat tud tenni. Catalyst nem fog megjelenni, de a kártya erejét már ki tudja majd használni a gép. GPU-Z nevű programmal lehet checkolni gyorsan, hogyha megnyitod akkor a Name/GPU/etc. mezőkben nem csak valami Generic Microsoft Video szöveg lesz írva hanem a kártya típusa, neve.
Esetleg próbáld meg az Eszközkezelő alól installálni jobb click a kártyára és Update Driver Software (driver frissítése vagy ilyesmi gomb). -
nonsen5e
veterán
válasz
mclaren777 #44706 üzenetére
CPU: feladatkezelő
videokártya: GPU-Z
hőmérsékletek: HWMonitor
FPS: MSI Afterburner (egyben vga tuningprogram) -
-
nonsen5e
veterán
válasz
enginev3.0 #44678 üzenetére
Teljesen stabilan van összekötve a gép a monitorral? Újraindítás mindig segít? - Nekem okozott szín anomáliákat egyszer egy lötyögős DVI csatlakozó, mert nem érintkezett minden pin.
-
nonsen5e
veterán
válasz
AndrewTdi #44675 üzenetére
Használtan vagy újonnan?
Amennyiben a gépben bármilyen Sandy Bridge vagy újabb Intel processzor, vagy bármilyen A szériás APU van, akkor semmilyent mert az integrált jobb.Újonnan abból egyszerűen nem kapsz mást mint HD5450/6450 // GT210/610, amik közül a 6450 a legjobb.
Használtan most hardveraprón láttam, vannak HD5670/4850 // GTS250 és társaik - egyikre sincs garancia, hazárdjáték.
És amúgy nagy kérdés, hogy milyen játékra? Mert az említetteken az új játékok 90%-a el sem indul már kb.
-
nonsen5e
veterán
válasz
Wiz Khalifa #44509 üzenetére
Szépnek szép, szeretem a ref hűtőket én is, csak rosszul hűt és hangos. 290x abszolút erősebb. Jelenlegi 1gpu-s csúcs AMD.
No mára lelőttem magamat, jóccakát.
-
nonsen5e
veterán
válasz
Wiz Khalifa #44507 üzenetére
-
nonsen5e
veterán
válasz
Wiz Khalifa #44505 üzenetére
4gb-tal tudtommal nincsen 280x. Első linked gondolom hiányzik, innen a félreértés.
-
nonsen5e
veterán
válasz
Wiz Khalifa #44500 üzenetére
Még a 2.0 sincsen teljesen kihasználva, nemhogy a három. Ilyen furmarkokon kívül kb. semmiben nem fogsz semmit észrevenni.
-
nonsen5e
veterán
válasz
Picturemaker #44324 üzenetére
Ha "új" processzor, tehát Sandy Bridge, Ivy Bridge, vagy Haswell akkor tudja.
-
nonsen5e
veterán
válasz
Tomi229 #44309 üzenetére
Írtad, hogy egy hete nem futnak jól. Akkor szerezted be a kártyát, valami új alkatrészt a gépedbe, vagy egyszerűen csak reggel bekapcsoltad és pukk ilyen lett?
És melyik játékok és milyen gyakorisággal?
Rögtön előjönnek amint belépsz a játékba, vagy bizonyos idő után?De neked legalább jönnek - nekem AMD oldalon jelenleg az a legnagyobb bajom, hogy nem...
-
nonsen5e
veterán
válasz
aftercooler #44285 üzenetére
(Szinte) minden kártyát lehet húzni, fps javulás is valószínű lesz, de olyan gyenge kártyánál összességében nem sok.
Csak példaként ha van egy kártyával 100fps-em, és azt addig húzom míg nem nyerek +10%-nyi fps-t akkor lesz 110. Ez egy olyan kártyával ami 10-et tud lesz 11.Mondjuk ez nagyban játékfüggő is, hogy mennyit profitál, és kártyafüggő is (nem típus, hanem egyéni kártya), hogy mennyire bírja a ráncigálást.
-
nonsen5e
veterán
válasz
gygabor1981 #44211 üzenetére
Techpowerupon egy tonna játékkal tesztelik, pl. ez
-
nonsen5e
veterán
válasz
gygabor1981 #44209 üzenetére
Én semmiképpen nem cserélném, nincs köztük annyi különbség, hogy megérje.
Mondjuk ez nagyban függ attól is, hogy mennyit kéne ráfizetni, meg ilyenek.
Meg ha kellenek nvidiás szolgáltatások, physx, shadowplay, "meant to be played"-es játékokkal játszanál, számít a fogyasztás, akkor megérheti. -
-
nonsen5e
veterán
válasz
Apollo_21 #44023 üzenetére
4gb vramos gtx770 szerintem már van használtan 70 környékén. Kb. a 7970 ghz edition (aka. r9 280x) teljesítményét hozza, egy kicsit gyorsabb.
Nekem viszont most épp egy 280x vapor-x verzió van? Volt vele valami direkt - széria - probléma? Vagy csak random elhalt és rossz élmények miatt az kilőve?
-
nonsen5e
veterán
válasz
SoulReaver #43997 üzenetére
Régi pc csati alatt a 15 pines d-subot (vga) érted? Az tudja az 1360*768-at. Esetleg láthatod a képfrissítéskor a függőlegesen mozgó csíkokat. Plusz ugye az nem visz át hangot.
-
nonsen5e
veterán
válasz
Gudjohnsen #43937 üzenetére
Nem személyeskedésnek szántam, örömmel segítek bárkinek amiben tudok, csak gondoltam időnként egy kis csipkelődés is megfér itten.
Csak.TnT: Javítsatok ki ha tévedek, de szerintem VGA BIOS frissítésre gondolt a kolléga.
-
nonsen5e
veterán
válasz
trancemusic #43930 üzenetére
Az nem zabál annyit.
AMD FX-9590 -220w
Arra a 6970 még 250w és elég vészesen közel van az elméleti 500watthoz. -
-
nonsen5e
veterán
válasz
Csak.TnT #43925 üzenetére
Esélyes lehet az is, hogy átvert és nem működik.
Felpörög a kártya ventilátora? Esetleg próbálj meg egy alaplapi BIOS resetet (jumper érintés/cmos elem ki), meg a videokártya bios állító pöckét is átnyomni. Avagy a másik ilyen generikus tanács: más gépben kipróbálni, hogy ad-e képet. -
nonsen5e
veterán
Próbáld meg esetleg durván a stock alá húzott vram órajelekkel, hátha úgy kicsit még működik, de ez VRAM hiba lesz és kuka.
zolka3: Nézd meg GPU-Z-vel is, ott indítsd el a render tesztet és a Sensors fülön figyeld, hogy milyen órajeleket ír ki. Ha az alap alatt írja az is jóval esetleg valami tweaker programmal feljebb húzhatod.
-
nonsen5e
veterán
válasz
Apollo_21 #43884 üzenetére
A te kártyád valahol a 280 és a 280X között van az X-hez közelebb (a 280X a 7970 Ghz edition átnevezve). 60k fele már van aprón garanciával.
Mondjuk ha ugye ragasztgattál rá vrm süniket, akkor azt megnézhetnéd, hogy leszedsz róla teljesen mindent, PCB tisztítás (alkohol?), hogy nem-e ment valami nem-egészséges helyekre a kártyán.
Azt nem tudom, hogy te milyen beállításokat használtál az IGP-vel, de nekem annó i3-3225 (hd graphics 4000; 1250mhz-re húzva) Diablo III-at 720p-n 30fps, wowot mégjobban, meg ilyen egyébb alacsonyabb igényűeket gond nélkül vitt még mint LoL, CoD:MW3 highon ment vele 50fps, PCSX2 emus régi gamek, stb.
Szerk: Azért már 2003-4 óta vannak PCIe-s lapok, hátha van valakinél valami kósza csak nem is tudsz róla. Tápot meg max viszed a tiedet.
Szerk2: troll81: Semmi probléma, Coil Whine a jelenség neve, zavaró tud lenni ha vájt fülű vagy, de teljesen ártalmatlan a kártyára tekintve.
-
nonsen5e
veterán
válasz
Apollo_21 #43873 üzenetére
"Csökkentett módban tökéletes."
Ott próbáld meg uninstallálni, leradírozni, driver sweeperrel valami mókával a driverek minden nyomát.
Vagy az "egyéb mókában" az már benne volt? Csak érdekes, hogy nem ad képet a kártya, de csökkentett módban ahol a cuccok 3/4-e nincs betöltve meg működik. -
nonsen5e
veterán
-
nonsen5e
veterán
válasz
nonsen5e #43817 üzenetére
Na ezt sem fogom megvenni, Shadow of Mordort próbálgattam, ultrán bőven 60-70 fps-em van benne, elindítom a felvételt és beszaggat simán 20-30-ig is. A felvett videóból meg másodpercek maradnak ki...
Komolyan csak az nvidia tudott egy normális felvevőprogramot csinálni?
A kedvencem akkor is a raptr. Tök jó lenne, mert tesztek alapján neten tényleg azt olvastam, hogy az is 0 performance impact, de a játékok felével nem működik mert "nem supportolja". Mi a tökömet kell benne supportolnia? Vegyen mindent amit lát ozt csókolom...Ha veszek egy AverMedia felvevőkártyát akkor az ugye tényleg semmilyen negatív hatással nem lesz az fps-re?
-
nonsen5e
veterán
válasz
TJLavin #43804 üzenetére
Furmark.
ÉS az én kérdésem:
A napokban cseréltem le egy 650Ti Boostot egy R9 280x-re. Elég nagy ugrás.
Viszont ami nagyon hiányzik az a ShadowPlay felvevőszoftver. "Elvileg" van rá egy AMD alternatíva raptr néven, de az valami katasztrófa. Játékaim felét nem érzékeli (Diablo 3 szerintem eléggé híres...), maradék felére kiírja, hogy nem elérhető a HUD, s a felvevőfelület, katasztrofális.
Létezik valami hasonló hardwares h.264 enkódoló chip alapú felvevőszoftver ami nem eszi meg a videokártyám 90%-át mint a fraps és társai? Mert hiába vettem 2x olyan jó videokártyát akkor ha bekapcsolom a felvevőt és 100fps-ből lesz 20.Ja amúgy az a felvevő HUD is hatalmas és ronda, nekem ne jelenítsen meg semmit, kb. egy egy pixeles villanón kívül, a játékot szeretném látni.
-
nonsen5e
veterán
válasz
B.Á.L.!.N.T #43742 üzenetére
A sütés meg nem vicc, ténylegesen (átmenetileg, pár hét, 1 hónapra) megoldhatja a problémát, szóval készülj fel, hogy hamarosan úgyis új kártyát kell venned.
Meg totál el is ronthatja, hogy semmilyen képet nem ad - de ilyen kártyának már úgyis mindegy, rosszabb nem lehet. -
-
nonsen5e
veterán
Üdv!
Az nVidiás CSAA-nak van valami AMDs "megfelelője"? - Olyan valami amit a CCC-ből tudok bekapcsolni, és olyan kártyán érhető el.
Egy GTX 650 Ti Boostot váltanék egy R9 280X-re, elég nagy a teljesítménykülönbség, de van egy-két megszokott dolog amit hiányolnék. Pont ma találtam meg azt is, hogy Raptr néven van Shadowplay alternatíva is.
-
nonsen5e
veterán
Nem fog ilyen szimplán menni, külön (nem olcsó) aktív átalakítós dobozzal csak, mivel a D-sub az analóg, a HDMI/DVI meg digitális.
Avagy mielőtt még valaki belémkötnea DVI lehet analóg is ha (-A vagy -I), de mivel te HDMI-re alakítod a DVI-t tovább, ezért az fixen digitális.
-
nonsen5e
veterán
válasz
meszi85 #42725 üzenetére
Akkor szerencséd volt, nekem annó hónapokig nyekergett míg döglődött, majd egyik nap hirtelen elhalgatott és kormosra sült.
Először ilyet csináltam vele: [link] (itt egy 4650 van, de ezzel is ugyanez volt a megoldás) - majd utána egy kicsit méretesebb chipset hűtő bordát tettem rá és kész. -
nonsen5e
veterán
válasz
meszi85 #42721 üzenetére
Az évek alatt szép lassan belassul mert elkezd valami miatt szorulni (amennyiben csak lassul, általában elkezd hangosabb lenni - akkor még lehet olajozni extra időért) majd megáll és szabályosan besül/leég a motorja.
Igen, a túlmelegedés okozhat kékhalált.
Gondolom olyasmi modelled lehet, ahol az egész hűtést csak egy mini ketrec és benne a ventilátor képzi. Egy kicsit nagyobb passzív bordával simán elvan a kicsi. -
nonsen5e
veterán
válasz
Laca25 #42714 üzenetére
Ventilátorai felpörögnek? Más gépben próbáltad? Nézd meg BIOS-ban, hogy mi van beállítva elsődleges videokártyának (alaplapi?).
dunc:
Nekem ilyen esetben a win8 charmbaron lévő devices/project menüponton lévő gombok segítettek, egy próbát megér (win 7 alternatíva --> keresőbe kapcsolódás kivetítőhöz). -
nonsen5e
veterán
-
nonsen5e
veterán
válasz
toki87 #42530 üzenetére
Hűtése működik rendesen - pörög(nek) a ventilátor(ok)? Túlhúzva nincsen?
Tedd bele egy másik számítógépbe, ha ott is produkálja magát, akkor 100%-ra vehető.
De ezt én kb. 95%-os biztossággal tudom állítani, mivel számtalan vram hibás kártyával találkoztam már.
Nézz képeket gugliban: "vram error", "video ram error". -
nonsen5e
veterán
válasz
asvald #42484 üzenetére
csak úgy: pixel fillrate sem nagyon stimmel (harmada a normálnak)
Csak a csatlakozók sorrendje nem stimmel, meg a memória típusa és mérete, pedig felkaptam a fejem, mert vérbeli kínai cuccos.
Képzelem annak a kártyának is mennyi köze van a 9600GT-hez, bár GPU-Z alapján van esélye, hogy eredeti a GPU benne.Na, ilyen gyöngyszemekért szeretek ilyen topicokban lenni.
-
nonsen5e
veterán
válasz
shootme2 #42476 üzenetére
Kinézetre bejöhet,lehet, hogy más revízió (csatlakozók!) de az SLI hidat továbbra is hiányolom.
Amennyiben beteszed gépre, a GPU-Z első oldaláról, főleg a Name/GPU/Technology/Revision/Die size/Release Date/ Transistorsról, de a többi sem árt, tudnál feltölteni egy screenshotot? Érdekel a dolog.
-
nonsen5e
veterán
válasz
TechN7ne #42472 üzenetére
Valószínű, hogy átcimkézett, mivel se SLI csatlakozót, se kiegészítő 6 pines tápellátást nem látok rajta (azt mondjuk takarhatja a méretes hűtés is, bár 9600 gt-nek én eddig csak az oldalán láttam a +6 pinest).
Banális kérdés: gyártói feliratot nem takar a hűtő, a legtöbb a PCIe fölé szokta írni.De ahogy asvald kolléga is mondta, tedd be a gépbe, mit ír rá a gpu-z (bár gyakran szoktak a pici kínaiak BIOS-t is átírni, hogy mást mutasson.
)
-
nonsen5e
veterán
válasz
TechN7ne #42455 üzenetére
VRAM error lesz az.
Túlhúzva nincs-e? Legközelebb játék alatt futtasd a háttérbe a GPU-Z logolást a hőmérsékletekért, de én azt mondom, hogy gariztasd amíg még van rá gari, bár nem minden szervizes fogadja el, hogy van mikor van, van mikor nincs hiba, csak ha fixen beáll rosszra. -
nonsen5e
veterán
Mivel nem találtam általános nVidiás topikot, gondoltam ide azért belinkelem:
[link]
Két LCD panel egymás fölé téve és fél pixelnyivel eltolva: négyszeres felbontás dupla áron.
Kíváncsi vagyok mi sül ki belőle. -
-
nonsen5e
veterán
válasz
Hardver Arc #42390 üzenetére
Igen, az a legfrissebb.
-
nonsen5e
veterán
válasz
caprine #42372 üzenetére
Na, a hétvégén nyitva levő helyekről elfeledkeztem.
malware: Tört játék miatt rossz a gép?
Mondd hol volt az, oda sem viszek ezentúl semmit.
Whysperer: Nem tudom ki, hogy van vele, de én amikor látok itt valami kérdést amire tudok válaszolni, akkor arra válaszolok, amiről meg ötletem nincs, azt "meghagyom" a nálam szakképzettebb embereknek.
Most jobb lenne ha mindenki így irogatna ide, hogy:
"Fingom nincs, kérem a következőt..." -
nonsen5e
veterán
válasz
#49553920 #42363 üzenetére
Ha új, akkor nem mondom, hogy szedd szét apró darabokra, és mondok pár utasítást, mert bukna a gari.Fogyasztói jogokban nem vagyok otthon, a 72 órába a hétvége is beleszámít? Mert ha nem akkor hétfő reggel spuri.
Ki kellene cserélniük, csak ilyenkor az a rossz, amit más elektronikai termékkel tapasztaltam, hogyha nem jön elő FIXEN a probléma, akkor beadod, egyszer bekapcsolja a szervizes, ott Murphy miatt pont jó, aztán dobják vissza, hogy kutya baja, téged pedig elkönyvelnek mongolidiótának.Amúgy mi a laptopod pontos típusa?
-
nonsen5e
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 32GB RAM 1TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- Eladó karcmentes Apple iPhone 12 128GB / 12 hó jótállással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest