- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
Itt egy táblázat. Az intel fel se fér rá, a 7770-et pedig megtalálod.
-
Csupingo
veterán
-
Csupingo
veterán
Mintha nagyon nem komázná az alaplapod. (Bár alaplapi biost bár frissítettél, ha jól emlékszem.) Amikor beteszed, a kártya hátoldala nem ér hozzá a hang kimenetek fém házához? Vagy bármi más nem feszíti meg?
Sima bios reset is volt? Mielőtt bekapcsolod a gépet, a kijelző már a dvga-ra legyen dugva.
-
Csupingo
veterán
válasz
pRoject22 #58164 üzenetére
Vagy nézd meg azt is, hogy a win energiagazdálkodás teljesítménycentrikuson legyen.
Talán valami kártékony progi használja a gépedet, nézd meg Malwarebytes -el is. Mostanában sokan bekaptak gpu-t használó csúfságot. Persze majd régebbi driverrel is kipróbálhatod, mert a legújabbakkal néha gond van.
(Gyanús a kép, mert terheletlenűl alap órajeleken kéne mennie.) -
Csupingo
veterán
válasz
turbokappa #58159 üzenetére
Pl. itt van valami, régi ati-khoz.
-
Csupingo
veterán
válasz
danielshd #58122 üzenetére
Nekem ilyen gond bizonyos driver verzióknál jött elő. Vagy talán az opengl-es wolfensteint nem szerette az akkori kártyám. Azóta váltottam drivereket és a játékkal sem játszottam többet. Nem is volt problémám. Szerintem nem feltétlenűl hardver-es hibára utal. Most is egy régi drivert használok: 353.06 , nincs vele gond. Esetleg próbáld ki ezt, ha nem igényli semmi újabb driver meglétét. (Legvégső esetben a gyári oc-ből is lehet visszavenni, de az már tényleg garanciális probléma inkább.)
-
Csupingo
veterán
válasz
sagesz93 #58113 üzenetére
Azt hiszem ez az: Clockblocker. Vagy akár a win energiagazdálkodását is át teheted teljesítménycentrikusra, vagy ha még mindig nem jó, akkor az amd driverben kéne a megjelenítési teljesítményt (energiagazdálkodást) max.-ra tenni. (Nem tudom pontosan, milyen néven van.)
-
Csupingo
veterán
válasz
spidersoft #58108 üzenetére
Itt egy 980-ból veszik ki, 2:55-nél. Egész könnyen kijön. Nálad valami kiesett alkatrész miatt nem szorult meg? A másik, jó venti se jön ki? Világíts be, hátha valami útba van.
-
Csupingo
veterán
válasz
keylob #58076 üzenetére
150 W a tdp-je a kártyának. Elvileg egy minőségi 450-es táp elég neki. A tápos topikban nincsenek olyan rossz véleménnyel a tápodról, ahogy olvasom, viszont azt írták, hogy a gx szériát kerülni kell belőle. Majd kérdezz be abba a topikba is. A kártya egész jó árban van. Kicsit olcsóbb mint a gtx 750ti, viszont kicsit gyorsabb nála. Én ez a kettő között vacilálnék. Ha nem félsz az amd driverektől, akkor vedd ezt.
-
Csupingo
veterán
válasz
spidersoft #58074 üzenetére
Ha találtok valami ilyesmit a biosban, akkor lehet használni együtt a kettőt.
-
Csupingo
veterán
válasz
kislaszlo83 #58055 üzenetére
Rendesen feltelepült a vga driver? Esetleg 1-2 régebbi változattal is kipróbálhatnád.
-
-
Csupingo
veterán
válasz
SeEmTeX #57966 üzenetére
Elég régi alaplap. Ha másik gépben megy, akkor meg lehet próbálni a bios frissítést, hátha segít.
Itt van bios.
A legegyszerűbb live update-el lenne, de nem tudom, hogy az megy e ezzel a lappal. Itt egy videó a frissítésről. A bios lap alján van leírás is pdf-ben.
Most nézem, említi a live update-et az oldalán. Abban elég könnyű megcsinálni win alatt. Persze addig valami megbízható kártyát kéne rakni a gépbe, nehogy elszáljon frissítés közben. -
Csupingo
veterán
válasz
SeEmTeX #57963 üzenetére
DDU-val is lepucolhatod egyszer, aztán valami régi catalyst-ot feltenni. (15.7.1)
Kicsi az esély, hogy az alaplapi bios frissítés segítene. De megpróbálhatod. Mi az alaplap típusa?
Ha másik gépben ki tudnád próbálni a kártyát, az sokat segítene. Amúgy milyen tápegység van a gépben? -
Csupingo
veterán
válasz
Flex Wheeler #57960 üzenetére
Ezek a hibák a kártya végét szokták jelezni. Jóval régebbi driverekkel is próbáltad?
Esetleg ha tuningolva van, akkor visszább állítani a gpu és a memória frekiket. -
Csupingo
veterán
Több sebből vérzik ez a vásárlás. Szerintem nézz egy jobb ajánlatot.
Teljesítményben elég hasonló a két kártya. (Nem akarok vitát generálni...) Én amd-re nem cserélném el.
Elég benézni a 380/380x vagy a catalyst topikba. Sokan panaszkodnak most is a kártyákra, de főleg a driverekre. Ha amd-t szeretnél, a 770-el simán ki lehet húzni a következő generációig. Én inkább abból választanék. -
Csupingo
veterán
válasz
SmikOne #57868 üzenetére
Amúgy a catalyst 15.7.1-es változatát elég megbízhatónak mondják. Az oldalán azt írják, hogy win 10-hez is jó.
-
Csupingo
veterán
-
Csupingo
veterán
Általában az eggyel alatti asztali szintet szokták hozni. Most pontosan nem néztem utána, de kb. 750 ti és gtx 950 között lehetnek.
Lotus_Omega: pl. ezzel lehet ellenőrizni: Malwarebytes
Ha 3 kijelző van a kártyán, akkor is megemeli az órajelet, meg új drivereknél fordult elő, hogy nem veszi vissza terhelés után. -
Csupingo
veterán
válasz
Nerazim #57844 üzenetére
Közel azonos, igen. A 760 picit erősebb. A 950 mellett szól, hogy újabb arhitectura. Jobban koncentrálnak rá az új driverekben. "Rendelkezik hardveres H.265 codec (HEVC) kezeléssel. A GTX950 képes dekódolni és enkódolni is H.265-ben. Rendelkezik HDMI 2.0-s kimenettel tehát egy jó 4K-s TV meghajtása sem okoz gondot neki 60Hz-es frissítés mellett. G-Sync."
-
Csupingo
veterán
válasz
Tivi103 #57824 üzenetére
Aida64 egész sok adatot mutat. Fejben számolgattam egy kicsit, ne keseredj el, annyira azért nem rossz ár.
Persze jobb ha az ember válogatott alkatrészekből rakja össze. Inkább az a gond, hogy van bennt egy olyan videókártya, ami nem kell. Gyorsan el kell adni, hátha segít valamit.
Egész olcsó az asus, viszont a gigán príma hűtés van. Szerintem a 750ti-re elég az asus hűtése is, nem olyan forrófejű kártya. A fórumokon nem panaszkodnak rá. Így tudnál kicsit spórolni.Itt tesztelik. Átlagos értékeket hoz. Nem hangos, nem túl meleg.
-
Csupingo
veterán
válasz
#19784448 #57796 üzenetére
Új driver is okozott már olyat, hogy nem vette vissza az órajeleket. 3 kijelző esetén is megemeli az órajeleket, vagy kártékony (bányász) program került a gépre, amit már említettek.
Wikingking: esetleg nézd meg, hogy a win energiagazdálkodás teljesítménycentrikuson legyen.
Vagy régebbi drivert tegyél fel a kártyához. -
Csupingo
veterán
válasz
Kiezamajom #57744 üzenetére
Cserélgesd a drivereket, hátha valamelyikkel jó lesz. Msi ab nincs fenn?
-
Csupingo
veterán
válasz
ForTun3 #57734 üzenetére
Akár lehet a gyenge táp miatt is. Mikor a win betölti a vga drivert az feljebb veszi az órajeleket a kártyán, talán a feszültséget is és akkor lekapcsol a tápegység, mert nem bírja. Esetleg indítsd el csökkentett módban, ha úgy megy, akkor lehet a táp a ludas.
Kiezamajom: esetleg nézd meg ezzel is: Malwarebytes
-
Csupingo
veterán
válasz
HELLAFLUSH #57702 üzenetére
A 7870-nek 175 W a tdp-je. Én sokáig nem erőltetném 400-as táppal. Valószínűleg bírná egy darabig, de hosszabb távra én már cserélném a tápegységet. Osztom bobalazs véleményét, az új kártyáknál a 750ti és a 950 között van, a 950-hez közelebb, a régiek közül kb. gtx 660ti szint.
-
Csupingo
veterán
válasz
dfvgjbhzjknb #57623 üzenetére
A tápos topikban többet tudnak segíteni a srácok.
-
Csupingo
veterán
válasz
dfvgjbhzjknb #57621 üzenetére
Ezt találtam hirtelen: Az elérhető feszültségek a molex csatlakozón:
12V (Sárga kábel + Fekete kábel)
7V (Sárga kábel + Piros kábel (a piros kábelt kell az eszköz negatív lábához kötni)
5V (Piros kábel + Fekete kábel)De ugye nem állsz neki barkácsolni, vagy egyesével bedugdosni a vezetékeket?
-
Csupingo
veterán
válasz
dfvgjbhzjknb #57617 üzenetére
Igen, sajna.
Milyen táp? Akkor elég öregecske lehet. (Vagy irodai egybegépből való?)
#57619 dfvgjbhzjknb : Szerintem nem gond, ha a csatlakozó stimmel.
-
Csupingo
veterán
válasz
dfvgjbhzjknb #57615 üzenetére
-
Csupingo
veterán
válasz
Vadasz1 #57612 üzenetére
Pl. ezzel a programmal meg tudod nézni, hogy van e valami sunyi dolog a gépen: Malwarebytes
Vagy akkor is megemeli az órajeleket a kártya, ha 2-3 kijelző van rákötve. Vagy olyat is olvastam, hogy némelyik új drivernél előfordulhat, hogy nem vesszi vissza az órajeleket. 3-4 kiaddással régebbi driverrel is kipróbálhatnád. -
Csupingo
veterán
válasz
Bélabácsi #57529 üzenetére
Én ilyen nagy ügyet nem csinálnék a dologból. Bemennék a legközelebbi boltba és mondjuk 3000 Ft környékén vennék egy kábelt. Ha nem jó, akkor könnyen vissza lehet vinni kicseréltetni. Nagyon ritka, hogy gond van egy új kábellel, hacsak nem fury, fury x, vagy nano kártyád van, azoknál már a kábelre is mutogat az amd, hogy amiatt csíkoznak a kártyák.
-
Csupingo
veterán
válasz
mamusz11 #57504 üzenetére
Solfilo engedelmével: itt hasonló témát boncolgatnak. Az erősebb amd igp-k (apu-k) vannak a R7 250 és a gt 740 környékén. Szóval a g3220-ban lévő a közelükben sincs. Talán a gt 710 szintje körül.
-
Csupingo
veterán
válasz
fbeni91 #57368 üzenetére
Ha azokat kipróbáltad amiket írtam és nem javult a helyzet, akkor talán a catalyst topikban, vagy a kártya topikjában tudnak segíteni.
Azt hiszem több amd driverben volt hasonló probléma, ami ilyen furcsaságokat csinált. Az amd tulajok talán többet tudnak.
Az alaplapi bios a legfrisebb? -
Csupingo
veterán
válasz
thomeef #57358 üzenetére
Nos. Az evga 44 ezer körül van, a giga 36 ezer körül. Egy 750ti szintű kártyánal ilyen árban nem hinném, hogy sok embernek megérne 8 ezer forintot, mert az evga a másik meg nem. Nem akarom védeni a gigabyte-ot, de ez a hőcsöves két ventilátoros hűtése szinte túlzás is erre a kártyára. Sok tesztben dicsérik: "Although the GTX 750 Ti doesn’t produce much heat due to its low TDP, the WindForce 2X cooler design does a great job in cooling the graphics card. On idle I’m getting around 25 degrees Celsius only. The temperature goes up to 35 degrees to 45 degrees Celsius when in full load (stock speeds). And when overclocked, with the clocked speeds I mentioned above, the highest temperature I got at full load is just 63 degrees Celsius, around 55 degrees on the average. The fans are pretty silent as well." Guru3d: The WindForce cooler works as the temperatures stay at 45 Degrees C under full gaming load. Not bad.
Itt tesztelik az evga-t. Az is 45 és 60 °C között van. -
Csupingo
veterán
válasz
smarci2000 #57354 üzenetére
Persze. Csak 60 w-os a kártya. Ez se rossz ebből a szériából.
-
Csupingo
veterán
válasz
Mulderpapa #57345 üzenetére
Az oldalán bátran ajánlják a GPU Tweak nevű programot, hogy ezzel aztán a hűtést is lehet babrálni. Esetleg kipróbálhatod, de a képeket elnézve csak két vezetékes a ventilátor, azokat meg nem igen lehet szabályozni (vagy rosszul tudom és csak a ford. szám visszajelzés miatt kell?).
-
-
Csupingo
veterán
válasz
imper1al #57252 üzenetére
Lehet használni a kettőt is egyszerre. A biosban a multi gpu-t, vagy valami hasonlót kell bekapcsolni és aztán win-ben pl. kiterjesztett módot.
Nálam ilyen néven van. Én is használtam így. -
Csupingo
veterán
válasz
aftercooler #57247 üzenetére
-
Csupingo
veterán
válasz
Fr@nkieWilde #57180 üzenetére
Ha a kép jó (jók a színek, éles, stb), akkor csak a catalystban kéne a képméretet, vagy a felbontást beállítani, nem?
-
Csupingo
veterán
válasz
Fr@nkieWilde #57175 üzenetére
Talán ez segít valamit: "Samsung TV-re igaz, hogy a PC-t a HDMI/DVI 1 bemenetre kell kötni, majd a forrásválasztó menüben át kell nevezni ezt a bemenetet PC-re vagy DVI PC-re, ezáltal a TV elektronikája kikapcsolja a kép utófeldolgozást erre a bemenetre. Ez a mód 60Hz-es képfrissítésnél működőképes.
Amit hozzá tudnék fűzni: nem feltétlenül muszáj átnevezni a bemeneti forrást (lehet a régebbi konstrukcióknál mégis kell), viszont OS-ben a TV képfrissítési frekvenciáját 60Hz-re állítva automatikusan kikapcsolódik a TV-n az utóképfeldolgozás, tehát játékra is alkalmas lesz a TV. Filmnézéshez, ha 50Hz-re vagy adott filmek esetén 24/30Hz-re állítjuk a TV képfrissítését, akkor a postprocessing aktiválódik a TV-nél.
Amúgy megoldódott a kép hiba (HDMI - PC). Az volt a cucc, hogy a moncsi beállításoknál a PC/AV módott kellett átállítani PC-re. "
-
-
Csupingo
veterán
Ha jól tudom, a 960 van kb. a 760 és a 770 között. Talán a 760 kicsit gyorsabb a 950-nél, de 170 w a tdp-je, a 950-nek 90 w. Ha nem számítanak a cuda magok, akkor én a 950-et venném. Halkabb, hűvösebb, újabb, több rá a garancia, ami elég megnyugtató tud lenni.
csipszwizard: esetleg megnézhetnéd úgy is, hogy molex átalakítóval adsz plusz tápot a kártyának, ha most nem úgy van. Engem is viccelt már meg így egy 500-as táp, de aztán az egyik csatlakozónál molexet használtam, nem a tápegységét és jó lett.
-
Csupingo
veterán
válasz
Bélabácsi #57155 üzenetére
Szerintem ez még nem sok. Akár 85 °C-ot is bírna hosszabb távon is gond nélkül. Rövidebb ideig 92-is akár.
Ha zavar, akkor kicsit mozgasd a levegőt a házban a házventikkel.
Vagy azt kipróbálni, hogy milyen hatással van rá, ha a kártya ventilátorait tekered kicsit feljebb, mondjuk msi ab-vel.csipszwizard: azok a hőfokok még nem rosszak, terhelve ugye?
-
Csupingo
veterán
válasz
csipszwizard #57152 üzenetére
A kártya hőfokok is rendben vannak? gpu-z, aida?
-
Csupingo
veterán
válasz
csipszwizard #57149 üzenetére
Az sajna a kártya végét is jelentheti, ha driver nélkül nincs gond viszont a driver feltelepítése után már megemeli az órajeleket stb. és azt már nem bírja. Esetleg még egy régebbi catalyst-al is próbáld ki. pl. 15.7.1
-
Csupingo
veterán
válasz
gyimger #57144 üzenetére
Ha addig van kép, akkor talán jó a kártya. Nincs a win-re már vga driver is telepítve?
Amúgy az ritkán szokott összejönni, hogy egy más konfiggal előre telepített windows kapásból elindul egy másik géppel (más alaplap, más proci, stb). Meg kéne próbálni az adott gépre feltenni a wint egy üres hdd-vel.
Esetleg csökkentett módban addig indítgatni, míg a telepítő cd-ről össze nem kaparja magát, de az se mindig jön össze. -
Csupingo
veterán
válasz
berochh #57129 üzenetére
Nem az történt, hogy eddig 1400x900-ba játszottál, most meg 1920x1080-ba?
Megnézted, nem változott a felbontás a játékokban a monitorcsere után?adam10980: próbáld meg a laptop oldaláról telepíteni a drivert. Némelyik gyártó csak az általa
kiadott drivert engedi feltenni. -
Csupingo
veterán
válasz
Storms #56997 üzenetére
Talán amd kártyával rendelkezők többet tudnak segíteni, de pl. nvidia driverben a 3d beállítások kezelésénél,
az energiagazdálkodást kell adaptívre állítani és akkor magának szépen visszaveszi az órajeleket és a feszültséget, ha nincs terhelve a kártya. (pl. sima win használat, böngészés, stb.) Valami ilyesmit kéne keresned neked is a driverben. -
Csupingo
veterán
Bocsánat, a helyi videós részen átsiklottam.
A böngészőben a hardveres gyorsítás be van kapcsolva? Esetleg megnézni másik böngészővel.
A potplayert is kipróbálhatnád, hátha segít valamit. Tesztelés közbe figyelni a processzor használatot.
Ezt a keresőt is lefuttathatod, hátha valami kártékony progi van a gépen: malwarebytes
Régebbi vga driver-rel is próbáltad? -
Csupingo
veterán
válasz
dethroner #56910 üzenetére
Innen töltötted le? Ezen és ezen a fórumon sikerült megoldaniuk. Lehet, hogy 32 bites c++ -t is fel kéne tenned. (a 960 topikban talán többet tudnak segíteni)
Még ezt találtam: Files installed by Unigine Heaven DX11 Benchmark 2.5 version 2.5SHDocVw.dll - Assembly imported from type library 'SHDocVw'.
OpenAL32.dll (by Portions (C) Creative Labs and NVIDIA) - Standard OpenAL(TM) Library (Standard OpenAL(TM) Implementation)
wrap_oal.dll (by Creative Labs) - Creative Labs OpenAL32 (OpenAL32)
AxSHDocVw.dll
Unigine_x86.dll
unins000.exe - Setup/Uninstall
d3dcompiler_42.dll (by Microsoft) - Microsoft® DirectX for Windows® (Direct3D HLSL Compiler)
d3dx10_42.dll (by Microsoft) - Direct3D 10.1 Extensions
d3dx11_42.dll
d3dx9_42.dll - Direct3D 9 Extensions
msvcr100.dll - Microsoft® Visual Studio® 2010 (Microsoft® C Runtime Library) -
Csupingo
veterán
válasz
solfilo #56907 üzenetére
Ha lehet hinni ennek a tesztnek, akkor 970-hez elégnek tűnik.
A magasabb órajel miatt azért megy úgy mint egy régebbi i5-ös, szerintem. -
Csupingo
veterán
válasz
edda80 #56905 üzenetére
Ha egy picit lehetne húzni, akkor talán már a 980-at is, de a valós 4 mag nem ártana.
Itt titan-nal nézik a procikat. Azért lemarad a nagytesóktól. -
Csupingo
veterán
válasz
dethroner #56901 üzenetére
A 64 bites microsoft visual c++ telepítettétek? Meg kéne próbálni több változatával, 2010, 2012 esetleg 2013.
Pedig más fórumokon ez volt a megoldás.
Meg kéne kérdezni pl. a 960 topikba, hogy akinek megy ez a progi, melyik visual c++ van a gépén. -
Csupingo
veterán
válasz
tdave7 #56865 üzenetére
Van dvi-hdmi átalakító is, ha csak hdmi bemenet van a monitoron.
Aztán win alatt "e képernyők kiterjesztése". -
Csupingo
veterán
válasz
Süti86 #56830 üzenetére
Szerintem már a 970 is gyorsabb a két 7950-nél. Nem beszélve a szép nagy fogyasztásról és sok játék nem is támogatja egyaltalán a cf-et, vagy pedig hol megy, hol nem. Vagy nagyon rosszúl skálázodik ( közel se megy annyit, amennyit mehetne). Szóval összességében elég nagy szívás egy kétkártyás rendszer. Arra jó, hogy olyat is lásson egyszer az ember, vagy ha két játékkal játszanál és ott tökéletes de ezeken kívül nem éri meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest